Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Cele trei eleve care au luat 10 la bacalaureat și la evaluarea naţională primesc bani de la Guvern

Cele trei eleve care au luat 10 la bacalaureat și la evaluarea naţională primesc bani de la Guvern

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor primi stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei, iar absolvenţii de gimnaziu cu nota maximă la evaluarea naţională vor primi 1.000 de lei, a decis miercuri Guvernul, informează Mediafax.

”Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2016. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016”, se arată în hotărârea Executivului.

În Sibiu, două absolvente ale Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr” au reușit performanța de a obține media zece la Bacalaureat. Este vorba despre Cristina Maria Făgețan și Maria Alexandra Simion. O singură medie de 10 a avut Sibiul anul acesta, notă obținută de Oana Ciucur, de la Școala Gimnazială nr. 8.

Potrivit documentului, sumele necesare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2016 Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Lista beneficiarilor stimulentelor financiare şi modalitatea de acordare a acestora urmează să se aprobe prin ordin al ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice .

Anul acesta, un număr de 86 de absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, iar 253 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

Citește și 

http://www.turnulsfatului.ro/2016/07/12/cum-sa-iei-10-pe-linie-la-bac-care-este-secretul-celor-doua-sibience/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus