Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

,,Pentru noi timpul se măsoară în secole”. Logo aniversar pentru Muzeul Brukenthal

,,Pentru noi timpul se măsoară în secole”. Logo aniversar pentru Muzeul Brukenthal

Anul bicentenar 2017 aduce pentru Muzeul Național Brukenthal un nou logo și un nou simbol. Ceasul lui Samuel von Brukenthal alături de sloganul ,,Pentru noi timpul se măsoară în secole”, constituie elementele reprezentative pentru anul ce tocmai vine, prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

logo brukenthal 2017 (4) (Copy)

 

200 de ani, aceasta este ,,vârsta” pe care o va serba muzeul anul viitor, de unde a fost inspirată și alegerea noului logo. Pornind de aici, Muzeul Național Brukenthal a demarat un proiect de prezentare în avanpremieră a anului 2017, organizând mai multe manifestări și expoziții fotodocumentare privind muzeele și colecțiile din România.

,,Simbolul este reprezentat de ceasul lui Samuel von Brukenthal pentru că funcționează, ca și muzeul de 200 de ani. Sunt două proiecte care cumva au reușit să supraviețuiască și să funcționeze până în prezent în paralel. Noi, despre ceas zicem că este o inimă care continuă să bată.”, spune Dana Roxana Hrib, director general adjunct al Muzeului Național Brukenthal.

logo brukenthal 2017 (1) (Copy)

Logo-ul, realizat de graficianul muzeului Chris Balthes, este reprezentat de numărul 200 care constituie un reper grafic pentru comunicarea evenimentelor bicentenarului pe tot parcursul anului 2017.

,,Are o linie dublă care sugerează cei 200 de ani, este totuși dinamic, repetitiv pentru a se fixa informația. Are un fond care a fost creat special pentru el și varianta de bază este pe tonuri de magenta pentru a inspira prietenie. De asemenea are stilizat simbolul ochilor, al actului privirii în structura lui.”, explică Dana Roxana Hrib. ,,Pentru noi timpul se măsoară în secole”, este sloganul care completează imaginea anului bicentenar 2017 pentru Muzeul Național Brukenthal, sintetizând istoria acestuia.

logo brukenthal 2017 (8) (Copy)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 7 ani

Pentru bicentenar restaurati de urgenta macar atlantii din curtea interioara ! Sunt restauratori straini care s-au oferit sa restaureze, dar birocratia si aroganta unora nu permite ! In tara exista un singur restaurator in piatra, la sute de monumente. Puneti in valoare si podul palatului, tineti ca nesimtitii (motiv lipsa spatiu) elemente din istoria orasului care oricine ar trebui sa le cunoasca, exemplu albumul Bobel, primele harti ale orasului etc.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! "Bă papagale" pentru "noi" romanii, timpul nu se măsoară in "ani-lumina "?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus