Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Primul weekend din luna septembrie aduce mai multe modalități de petrecere a timpului liber, la Sibiu. Târgul Olarilor și Zilele Culturii Romilor sunt doar două dintre evenimentele pe care nu ar trebui să le ratați.

Vineri, 2 septembrie

În Piața Cibin și în alte locații din oraș pe care le găsiți aici, are loc, între 1 și 4 septembrie, începând cu ora 10, Transilvania Gastronomică, un festival dedicat mâncărurilor tradiționale locale. Acesta își dorește să încurajeze și să promoveze cultura gastronomic autentică din sudul Transilvaniei. 

Între 2 și 4 septembrie are loc, în Parcul Sub Arini, Focus Festival. Pe lângă concertele programate în cele trei zile ale festivalului, se vor organiza și activități sportive și pentru copii. Vineri, va avea loc deschiderea la ora 16:00 cu un DJ Set: Nathalie, urmând ca de la 18:15, seria de concerte să fie deschisă de trupa Riot Monk, urmată de Tourette Roulette, Grimus pentru ca de la 21.30 să urce pe scenă cei de la Alternosfera.

Piața Mică v-a găzdui între 2 și 3 septembrie Zilele Culturii Romilor, unde se vor strânge romi din întreaga țară, mesteșugari ai cuprului și ai lemnului, cântăreți, dansatori și prezentatori ai costumelor tradiționale.

La Cinema Arta vor rula următoarele filme: ,,Pete's Dragon” (Pete şi dragonul) 3D de la ora 14:00, ,,Mechanic: Resurrection” (Mecanicul 2) de la ora 16:15, ,,Collide” (Coliziunea) de la 18:20 și ,,The BFG” (Marele Uriaş Prietenos) de la ora 20:30.

Sâmbătă, 3 septembrie

Ajuns la cea de-a 50-a ediție, Târgul Olarilor se deschide în 3 septembrie în Piața Mare a Sibiului și continuă până duminică, 4 septembrie. Acolo, meşterii olari vor expune, spre vânzare, o gamă largă de produse decorative sau utilitare.

Transilvania Gastronomică va continua și sâmbătă cu diferite gustări și degustări. La fel și Piața Mică va continua să abunde în culoare la Zilele Culturii Romilor.

În Parcul Sub Arini, Focus Festival va deschide seara de concerte cu DJ Coralie, de la ora 16:00, urmând să urce pe scenă Suburbia 11, Onenightstand, The Kryptonite Sparks și Toulouse Lautrec.

Nici fotbalul nu lipsește în acest sfârșit de săptămână, astfel că FC Hermannstadt va juca sâmbătă, începând cu ora 17:00, pe Stadionul Municipal Sibiu primul meci oficial din Liga a III – a, Seria a V – a, etapa 1, cu echipa FC Zalău.

Între orele 12 și 18, se vor deschide porțiile Morii Vechi din Hosman în cadrul celei de- a 8-a ediții a Zilei Morii. Pe lângă târgul meșteșugarilor și producătorilor din regiune, veți putea vedea și o expoziți a a asociației „Adopta o casă” precum și ansamblul „Jucatorii din Chirpăr”.

De la ora 10:00 și 12:00, la teatrul Gong, va avea loc ,,Atelierul de…meșterilit”, recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. De la ora 18:00, la Teatrul Gong va fi ,,Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu, în distribuția Mihaelei Grigoraș și a Monicăi Baldea, sub regia Mihaelei Grigoraș.

Duminică, 4 septembrie În Piața Mare, va continua și duminică Târgul Olarilor, începând cu ora 10:00, iar în Piața Cibin, în cadrul evenimentului Transilvania Gastronomică se vor continua degustările.

În ultima zi a festivalului Focus Sibiu, din parul Sub Arini, vor cânta pe scena din parc Palma Hills, Domino și Coma, avându-i în deschidere pe DJAdub + Toygun.

Teatrul Gong va găzdui, de la ora 11:00, ,,Sarea-n bucate”, după Petre Ispirescu, în distribuția Mihaelei Grigoraș și a Monicăi Baldea, sub regia Mihaelei Grigoraș

Nici filmele ce vor rula la Cinema Arta nu sunt de ignorat. Astfel, începând de la ora 12:00 va rula filmul de animație, dublat în limba română ,,Barbie: Star Light Adventure” (Barbie în aventura spațială), urmând ca de la 14:00 să ruleze ,, Pete's Dragon” (Pete şi dragonul), dublat în română, 3D. Spre seară, de la 18:20 ,,Collide”(Coliziunea), sub regia lui Eran Creevy, va rula începând cu ora 18:20. Seara se încheie cu ,,The BFG” (Marele Uriaș Prietenos), de la ora 20:30, sub regia lui Steven Spielberg, fiind un film de aventură.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus