În urmă cu două, trei luni, lucrurile erau destul de clare: liberalii pregăteau în tihnă candidaturile, social-democrații stăteau la fel de liniștiți și numărau oamenii pentru listele de la Senat și Camera Deputaților, UNPR-iștii încă așteptau izbăvirea lui Oprea pentru a crea partidul cu un milion de membri, iar partidul lui Băsescu stătea priponit în 5% așteptând cu spaimă alegerile parlamentare.
Între timp, liniștea tihnită s-a tulburat, iar norii de furtună s-a abătut asupra liderilor locali.
PNL
Senatorul PNL Ion Ariton și-a anunțat demisia din partid și a anunțat înscrierea în partidul lui Tăriceanu, ALDE. Și nu oricum, ci direct în postura de președinte de organizație județeană. Atunci când toți colegii de partid l-au crezut dus din lumea politică, senatorul a făcut o mișcare, care cu greu putea fi anticipată. De ce? Poate pentru orgoliu, poate pentru a demonstra că omul face partidul și nu invers.
Tot la liberali, de la Mediaș s-a anunțat ferm o candidatură: Christine Thellmann la Camera Deputaților. Momentul în care a fost ales Gheorghe Roman primar al Mediașului a fost savurat din Sibiu cu speranța că rămâne un loc eligibil numai bun de ocupat din reședința de județ. Christinne Thellmann poate tulbura liniștea inclusiv a lui Mircea Cazan, cel care s-a dat la o parte din fruntea partidului, tocmai pentru a-și securiza un nou mandat în parlament. Tot pe listele eligibile vine puternic din spate Constantin Șovăială, care așteaptă o răsplată după aventurile din Consiliul Județean. Despre fostul viceprimar Virgil Popa se spune că are ”trimitere” de la însuși Klaus Iohannis. Știți, președintele… Și mai trebuie făcut loc pentru Raluca Turcan, Nicolae Neagu. Încap toți?
PSD
Liderul organizației județene a PSD, Ioan Cindrea, anunța într-un cadru restrâns în urmă cu ceva timp că atâta timp cât el va fi președinte nici un actual parlamentar nu va mai vedea vreun loc pe liste în toamnă. Șoi se pare că așa va fi. Gheorghe Frăticiu și-a anunțat plecarea la PRU – Partidul România Unită, cel care vrea să fie un PRM ceva mai ”fresh”. Tot aici este așteptat și celălalt deputat PSD, Ioan Axente. Puțin mai greu îi va fi lui Cindrea cu senatorul Viorel Arcaș. Bine înfipt în prieteniile din partid, Arcaș poate fi singurul om din PSD Sibiu care poate sta drept în fața liderului.
PMP și UNPR
Partidul lui Gabriel Oprea s-a diluat în PMP. Partidul lui Băsescu speră la 5% și să intre în viitorul legislativ pentru a le arăta amatorilor din PSD și PNL cum se face adevărata politică. La Sibiu, noul PMP nu are oameni extrem de vizibili și este foarte probabil ca pe liste să apară oameni din București pentru a impulsiona electoratul. Doar că localnicilor nu le prea plac extra-sibienii.
Pentru ce atâta vânzoleală? Pentru exact trei posturi de senator și șase de deputați. Un vot pe listă, în care alegătorul de rând alege un simbol. Flori, inimi, săgeți, mere, tot felul. De ce ar fi bine să fii parlamentar? Pentru ego, bani, siguranță, afaceri, reputație, CV…
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Christine Thellmann , Gabriel Oprea , Alin Bratu , Viorel Arcaș , Camera Deputatilor , PSD , Ioan Cindrea , Constantin Șovăială , Mircea Cazan , klaus iohannis , Ion Ariton , Raluca Turcan , Turnul Sfatului , Nicolae Neagu , Gheorghe Roman , PMP , comentariu , alegeri , PNL , Politică Externă , Consiliul Județean , Virgil Popa , Asistenţă Socială Sibiu , editorial , politicieni , Ioan Axente , UNPR , Gheorghe Frăticiu , partide , Pentru Sibiu , suparare , Partidul România Unită , Christinne Thellmann
Vizualizari: 1985
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
Ghița
Acum 13 ore
Emil
Acum 13 ore
Chitruta
Acum 15 ore
Ron
Acum 15 ore
Pop