Miercuri,
19.03.2025
Cer Senin
Acum
5°C

ACTUALIZARE Indemnizație de 35.000 de euro la Sibiu. Ce măsuri vede ministrul muncii în viitorul apropiat

ACTUALIZARE Indemnizație de 35.000 de euro la Sibiu. Ce măsuri vede ministrul muncii în viitorul apropiat

Actualizare:

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat că nu se pune problema ca Guvernul să taie sau să plafoneze indemnizaţiile pentru creşterea copilului, precizând că Parlamentul trebuie să schimbe lucrurile, în cazul în care e ceva de remediat.

"Nu se pune problema ca acest Guvern să taie sau să plafoneze indemnizaţia pentru creşterea copilului. Parlamentul, care a adoptat această legislaţie, este singurul for care în mod normal este cel care ar trebui să se uite şi să vadă care sunt aceste consecinţe. În calitate de Guvern, nu o să lansăm ordonanţe care să corecteze Parlamentul, ci tot ceea ce ne propunem este ca să ne uităm exact să vedem cum au fost făcute estimările în Parlament iniţial şi să vedem foarte clar ce se impune să se facă de către Parlament, forul care a şi iniţiat această măsură. (...) Forul legitim care are posibilitatea de a schimba aceste lucruri este Parlamentul. Forul care a emis-o trebuie să o şi remedieze, dacă e ceva de remediat", a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, la Digi 24.
Ministrul Muncii a precizat că era obligat, în condiţiile în care a constatat că există aceste cifre, să le facă publice, că "nu putea să ţină sub preş o asemenea realitate".

Știre inițială:

O analiză a Ministerului Muncii făcută publică luni arată că cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului în România o primește un părinte din Sibiu, valoarea fiind de 35.000 de euro pe lună. La nivel național cuantumul mediu al indemnizației pentru creșterea copilului este de 1.404 lei.

Un număr de 129.226 femei şi 13.764 bărbaţi au depus, după 1 iulie, dosare pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea şi îngrijirea copilului anunță Ministerul Muncii.

Topul indemnizaţiilor pentru creşterea şi îngrijirea copilului în România este condus de un parinte din Sibiu, cu venituri lunare de 187.158 lei si o indemnizatie de 159.084 lei, venit realizat ca membru asociat sau persoană autorizată să desfăşoare o activitate independent, anunță Ziarul Financiar.

Locul secund este ocupat de o mamă din București, cu un venit de 110.786 lei și indemnizație de 94.168 lei, din același tip de activitate, iar pe trei este un părinte din Constanța, cu venituri de 87.874 lei și indemnizație lunară de 74.693 lei.

Următoarele poziții sunt ocupate de părinți din București, cu indemnizații cuprinse între 56.000 de lei și 35.000 de lei.

Potrivit informaţiilor de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, obţinute în urma unui studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru,cea mai mică valoare medie s-a înregistrat la Suceava, de 1.182 lei, iar cea mai mare în Bucureşti, în sectorul 1, unde cuantumul a fost de 2.445 lei.

Acelaşi studiu a evidenţiat faptul că un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari de ICC, adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro.

”În acest moment, după numai o lună de aplicare a măsurii adoptate în prima parte a anului de către Parlament, se înregistrează deja un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC, iar această situaţie trebuie dezbătută public în următoarea perioadă”, consideră reprezentanţii ministerului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

50 comentarii

DD

Acum 8 ani

Acesta este rezultatul unei legi dezechilibrate. Dintr-o lege sociala a devenit o lege preferentiala. Tot bogatii se imbogatesc!!!
Raspunde

Vio

Acum 8 ani

Pai bogatii aia muncesc... tu stai si intinzi mâna
Raspunde

Micul Muci

Acum 8 ani

E copchilu' prea mic ori s-o oprit din crestere iar Statul nu s-a prins?Cu ce-l hraneste,cu praf stelar?Despre asemenea bazaconii legislative n-o sa-i vedeti pe Turcan,Ariton ori Fraticiu avind intrebari desi pariez ca au votat ''pentru'',macar o parte dintre ei!
Raspunde

DD

Acum 8 ani

Presedintele Romaniei - 4-5.000Euro, Prim ministrul 3.500 Euro, guvernator - 15.000Euro, indemnizatie mamica 35.000Euro. Sunt convins ca pe langa indemnizatie aceasta mamica mai obtine venituri substantiale. Unde e corectitudinea? In plus, aceasta ar putea fi una dintre acele persoane care doar a cotizat cu impozitul pe profit de 16%. Pentru majoritatea salariatelor (iilor) , indeminzatia se calculeaza dupa aplicarea tuturor taxelor aferente salariului (CAS, pensii, somaj, etc). Unde e corectitudinea in modul de calcul?
Raspunde

MTS

Acum 8 ani

Tu ai dreptate.....unde mai pui ca cele mai mari indemnizatii se vor da in domeniul IT, exact aici unde veniturile sunt neimpozabile....maxim de discriminare!
Raspunde

Radu

Acum 8 ani

Invidia e mare. Daca oamenii se descurca nu vad care-i problema. Daca nu te duce capul stai in banca ta si te multumeste cu minimul. Comunisti domne.
Raspunde

alzara medic

Acum 8 ani

Domne,peste trei luni nu mai poţi da niciuneia niciun ban ! Legea a fost stuoidă din start ; culmea este PSD şi posturile afiliate care plâng pe umerii sărmanului sibian .Care a fost contribuţia totală a părintelui respectiv ?
Raspunde

un cititor

Acum 8 ani

Bai (daca ma exprin altfel, nu intelegi), aici este vorba despre niste bani primiti cu titlul de ajutor din partea statului. Deci, asa cum spunea cineva mai sus, este vorba despre o lege sociala, deci trebuie sa existe un echilibru. Dar, este putin prea complicat ca sa intelegi astfel de notiuni ....
Raspunde

gigea

Acum 8 ani

f bine, daca asta-i legea, sa se aplice! Daca omul a contribuit legal timp de 2 ani, are dreptul legal sa ii se acorde asemenea indemnizatie! E sibian, dar cel mai probabil doar cu buletinul de sb (locuieste in alt capitala, alt oras unde poti face asemenea bani legal). Individia asta :) cum ar zice unii ! La munca si apoi la facut copii!
Raspunde

Popa Liviu

Acum 8 ani

Daca respectiva mama si-a platit toate contributiile de-a lungul timpului este foarte normal sa primeasca indemnizatia atata timp cat si pentru taxe/impozite nu exista plafon maxim. Ce sa mai zic, felicitari mamei si copilului care sigur va duce o viata peste medie. PS: eu nu vad o vina a beneficiarilor de astfel de indemnizatii ci o stare de normalitate. Daca totusi statul nu are bani pt astfel de sume trebuie sa se faca o diferentiere ins functie de contributiile platite.
Raspunde

Popa Liviu

Acum 8 ani

Daca respectiva mama si-a platit toate contributiile de-a lungul timpului este foarte normal sa primeasca indemnizatia atata timp cat si pentru taxe/impozite nu exista plafon maxim. Ce sa mai zic, felicitari mamei si copilului care sigur va duce o viata peste medie. PS: eu nu vad o vina a beneficiarilor de astfel de indemnizatii ci o stare de normalitate. Daca totusi statul nu are bani pt astfel de sume trebuie sa se faca o diferentiere in functie de contributiile platite.
Raspunde

Alin

Acum 8 ani

Ma simt mai prost, e tot mai greu de descifrat o informatie dintr-un articol de 10 randuri. Get your s..t together si angajati jurnalist nu bloggeri !
Raspunde

stupefiat

Acum 8 ani

si firma pe care a cotizat inca e activa si cu darile la zi sau e in "faliment"? e de verificat !!!
Raspunde

Vio

Acum 8 ani

Ramai stupefiat si prost. Daca si a plătit toate contributile timp de 2 ani care-i problema
Raspunde

Ionica de la Copsa-Mica

Acum 8 ani

Isi bate joc tara asta de voi...Carati-va pana mai puteti de acolo!!!
Raspunde

Un cetatean

Acum 8 ani

Bravo
Raspunde

camarad

Acum 8 ani

Eu văd lucrurile așa: a contribuit cu 16 % impozit pe salariu timp de 2 ani și primește, tot 2 ani, câte 35.000 Euro / lună. Dacă înmulțim cu 24 de luni ajungem la 840.000 de Euro indemnizația pentru creșterea copilului. Credeți că este vreo țară în lume unde se plătește atât ? Suntem în fericita situație de a ne permite un astfel de lux ? Nu o cunosc pe doamnă dar, dacă se menține această cheie de calcul, cu încă un copil ajunge milionară în doar 4 ani ! Eterna și fascinanta Românie a driblat vigilența celor de la FMI, BERD etc !
Raspunde

Marian

Acum 8 ani

Incredibil!
Raspunde

alzara medic

Acum 8 ani

E clar: Pâslaru va intra în politică şi va fi cacei de până acum Dacă a " descoperit " enormitatea ( nemaiîntâlnită în lume ) de ce nu - şi asumă responsabilitatea corectării ? " Mame pentru mame " -un ong fie stupid,fie interest .RTV,A3,PSD ridicoli absolut : Rovana Plumb - marea susţinătoare a " sărmanului (!) tătic : îndemnizaţia este justă şi corectă .
Raspunde

(-)

Acum 8 ani

Sa fie vorba de e-manuela ,cumva?
Raspunde

e-manuela

Acum 8 ani

Buna! Nenea, gura păcătosului, adevărat grăiește !...
Raspunde

cipi

Acum 8 ani

da cat impozit a platit la banii care ia incasat de ce nu vorbeste nimeni? statul roman tace ca porcu in cucuruz cand ia. cand da face multa valva. parintele a avut doar noroc nu avea de unde sa stie ca o sa se aplice legea asta cand si-a vandut el afacerea. multi invidiosi in tara asta
Raspunde

un cititor

Acum 8 ani

Chiar nu intelegi ca, indemnizatia pentru cresterea copilului nu are legatura cu impozitele platite, ci este un tip de ajutor social? Unii sunt grei de cap ....
Raspunde

aaaa

Acum 8 ani

Datele Ministerului arată că acest părinte a avut, din activităţi independente, un venit mediu net de 187.158 de lei pe lună. Iar pentru o astfel de sumă, taxele plătite statului se ridică la peste 70.000 de lei lunar.
Raspunde

cipi

Acum 8 ani

este un ajutor spcial calculat la 85% din veniturile din ultimele 12 luni inainte sa se nasca copilul. tu esti cam greu de cap. pe veniturile acelea sigur a platit niste impozite uriase. asa ar lua toti ajutor de 35000 lunar nu?
Raspunde

un cititor

Acum 8 ani

Dupa cum spui si tu: este un AJUTOR, deci este corect sa aiba limite (inf si sup). Si nu ma mai contrazic cu tine, pentru ca oricum nu pricepi..
Raspunde

alzara medic

Acum 8 ani

În atenţia hipercapitalistiozilor ( inclusiv conf Cristian Păun noneconomist) : îndemnizaţia este una necontributivă ( min Dragoş Pâslaru .
Raspunde

un curios

Acum 8 ani

D-le medic...plicul de la amarastean cum e? contributiv sau necontributiv?
Raspunde

cipi

Acum 8 ani

beneficiarul nu arw nici o vina ca sa schimbat legea. primeste un ajutor in functie de ce venituri a avut. simplu
Raspunde

un cititor

Acum 8 ani

As avea o intrebare (retorica, desigur): oare ce venituri a declarat in urma cu 2 ani?
Raspunde

cipi

Acum 8 ani

calculeaza in functie de ce ajutor primeste.
Raspunde

Catarsis

Acum 8 ani

Pai din banii astia, pana iese fii-su sau fii-sa din scutece i-a luat deja casa, masina vreo suta de hectare de pamant si tot cei mai doreste sufletelul. Misto tara. Mai stiti in lume vreo tara unde sa primesti acesti bani pentru cresterea copilului. Am inebunit cu totii. Merita sa disparem din istorie. Mai nebuni ca noi nu cred ca exista.
Raspunde

tavi

Acum 8 ani

Legea introduce in problema date false. Subiectul este „ajutor pentru cresterea copilului” nu PREMIU PENTRU CONTRIBUABIL!
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

Plus ca parintele respectiv desfasoara genul de activitate care o sa continue cu siguranta si in cei 2 ani de "crestere a coplului". I-or ajunge banii de o bona-doua...
Raspunde

iulica

Acum 8 ani

poate sa mai faca vreo 2 copii si s+a scos. felicitari la incompetenti, poate a platit impozit 16 % care inseamna vreo 2500 euro dar primeste pentru toata viata. eu am o prietena care pe vechiul sistem de calcul si+a facut salariul maxim sa primeasca maxim cat se dadea.
Raspunde

Marius

Acum 8 ani

Frustratilor. Mars la munca.. si o sa castigati si voi bani multi.
Raspunde

ilie

Acum 8 ani

http://m.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/sif-moldova-investeste-2-5-milioane-de-euro-intr-o-ferma-de-afine-14213473 de unde si veniturile stimabilui domn care profita din plin de legile romanesti.
Raspunde

nu ne schimbam !

Acum 8 ani

privitii,la astia de fac legi in tara asta,niste imbecili, deci,daca omul asta a fost atit de destept,si a speculat ,dupa ce a platit ce i-a impus lege sa plateasca,ce problema aveti ? ca incaseaza cit incaseaza....foarte bine ,daca-i destept,si poate,statul asta condus de imbecili.......sa plateasca,deci la alegeri sa deschidem ochii sa votam oamenii care trebuiesc,la 4 /patru ani sinteti chemati sa alegeti....
Raspunde

...

Acum 8 ani

bine ca impoziteaza pensiile mai mari de 1000 de lei. oamenii aia au muncit si au cotizat la stat o viata intreaga.
Raspunde

Ion

Acum 8 ani

Suma alocată pentru copilul aur=venitul meu pe17ani.Este omenește? Câini latră ursul merge. Conducerea tari a fost lipsa când sa împărțit RUSINE !!!
Raspunde

nicu

Acum 8 ani

Sumele de ce nu se acorda din 0.85 % -cONTRUBUTII ,INDEMNIZATII. Sa vedem cand se utilizeaza fondul de unde se platesc ? Este struigator la cer ce se intampla.
Raspunde

florin

Acum 8 ani

Problema nu este fondul, pt ca nu exista nici un fond, problema este de unde vin acesti bani,iar in consecinta: exista limite de plafonare min 600 lei(85% din brut) si respectiv 3000 si ceva max, nu stiu exact. Deci atentie! , nu mancati gogosi..., legea se refera la un minim si maxim si nu la oricat ar fi veniturile tale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus