Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
28°C

Opere inspirate din satele Transilvaniei, la festivalul de carte din Richiș

Opere inspirate din satele Transilvaniei, la festivalul de carte din Richiș

Scriitori din țară și din străinătate se vor întâlni, în perioada 8-11 septembrie, în cadrul Festivalului de carte transilvănean, ajuns la cea de-a doua ediție, în satul Richiș din județul Sibiu. Aceștia vor împărtăși cu publicul din operele lor inspirate din peisajele și oamenii satelor din Transilvania. În urmă cu trei ani, a avut loc prima ediție a Festivalului de Carte Transilvănean la Richiș, eveniment care a strâns participanți din străinătate și din țară. Ediția de anul acesta își propune să recreeze succesul celei dintâi, prin intermediul unor invitați și al unui program de excepție, spun organizatorii.

Tot ce este transilvănean în Transilvania Timp de patru zile, vorbitori nativi de limba engleză vor interacționa cu scriitori români, maghiari și evrei, dar și cu poeți și muzicieni recunoscuți la nivel internațional. Aceștia, împreună cu publicul se vor reuni la mese festive cu mâncăruri și băuturi tradiționale. Organizatorii spun că acesta este singurul festival care pune în lumină tot ce este transilvănean în Transilvania. De-a lungul timpului această zonă a atras mulți scriitori, inclusiv irlandezi, englezi și români — John Paget, Walter Starkie, Miklos Banffy și Bram Stoker. Nici fascinația asupra ficțiunii, realității și poeziei contemporane nu lipsește, fiind reflectate de Stephen Watts, Claudiu Komartin și Christel Ungar-Țopescu. În ultima seară a festivalului, cina va fi servită în Căminul Cultural din Richiș, odată cu vizionarea noului documentar ,,Războiul Regelui”, povestea Regelui Mihai și evenimentele din preajma celui de-al doilea război mondial. Costul biletului este 30 lei.

100 lei biletul Prețul unui bilet este de 100 lei pe zi și include prezentările autorilor și prânzul cu vin. Excursiile și cina din ziua respectivă nu sunt incluse în prețul acestuia. Biletele se pot rezerva la biroul de informare turistică din Richiș. Festivalul se desfășoară în limba engleză dar toate prezentările vor fi traduse în limba română.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus