Vineri,
22.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Prima expoziție cu fotografii din timpul operațiilor estetice din România, la Sibiu

Prima expoziție cu fotografii din timpul operațiilor estetice din România, la Sibiu

La Muzeul de Artă Contemporană de pe str. Tribunei, nr. 6, va avea loc, mâine, 9 septembrie, de la ora 17:00, vernisajul expoziției ,,Gentle Violence – Faces of Change”. Acolo, vor fi expuse fotografii realizate în timpul intervențiilor chirurgicale estetice.

Cristina Bobe este cea care a redat prin fotografii portrete ale pacienților surprinse pe parcursul intervențiilor și momente specifice din timpul operațiilor estetice prin care aceștia au trecut. Totodată, aceasta este inițiatoarea primei platforme online de fotografie medicală din România- www.fotografiemedicala.ro. Prin acest proiect, artista își propune să integreze arta în spitalele din România, ca o componentă cu un impact pozitiv asupra stării de sănătate fizice și psihice a pacienților.

„Corpurile pacienților sunt prezentate ca exponate sau ca obiecte de artă. Din acest motiv, ele sunt surprinse în timpul unei schimbări exterioare, care le va sculpta și personalitatea. Nu urmăresc procesul în sine al schimbării, ci mai degrabă desconstruiesc dinamica schimbării și prezint fragmente ale ei prinse în fotografii care fac trimitere la diferite idealuri de frumusețe sau lucrări din istoria artei, care este tot o istorie a frumuseții. Portretele sunt aproape toate încadrate pe un fundal negru. Asta introduce și ideea de moarte, pentru că schimbarea presupune moartea unei identități, dar și pentru că a reprezenta corpul ca obiect de artă înseamnă a-l considera mort, crezând în același timp în transfigurarea sa.” ,spune Cristina Bobe.
În 2014, proiectul ,,Gentle Violence” a debutat la Muzeul Național Brukenthal cu o expoziție dedicată inimii și chirurgiei cardiovasculare, iar în 2015 a fost prezentată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Photo Romania.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus