Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Benzinari trimiși în judecată după 10 ani. Constantin Șufană, capul afacerilor ilicite

Benzinari trimiși în judecată după 10 ani. Constantin Șufană, capul afacerilor ilicite

Constantin Șufană, patronul fostelor benzinării Comsilcost, a fost trimis astăzi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Este acuzat de evaziune fiscală de peste 3,3 milioane de lei. Toate faptele cercetate de procurori s-au petrecut cu peste nouă ani în urmă.

Constantin Șufană a fost administratorul benzinăriilor Comsilcost. Potrivit procurorilor, în perioada 2006-2007, ar fi înscris în mod fals în evidențele contabile achiziții de carburanți de la societăți-fantomă. Achizițiile, susțin procurorii, "nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale, documentele fiind înregistrate în contabilitate în scopul diminuării bazei impozabile şi implicit a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, precum şi în scopul obţinerii de compensări de T.V.A. de la buget, fiind creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în sumă totală de 3.338.273 lei". Datele apar într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În același dosar mai apar și alte două benzinării, CDS Oil și Petroil, care au fost deținute de membri ai familie Șufană, respectiv fosta soție, ginerele și fiicele sale. Toți sunt, acum, trimiși în judecată. În total, prejudiciul creat de familia Șufană ar fi de peste 9 milioane de lei.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sibiu.

Constantin Șufană a vândut benzinăria Comsilacost de pe strada Ștefan cel Mare gigantului rus Gazprom.

Foto: urbo.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

tovarasu'

Acum 6 ani

si sechestru pe cladirea de pe Dumbravii 36 cand?
Raspunde

justitie

Acum 6 ani

Sufana asta nu-i poienaru' ala ce a detinut prin anii 90 depozitul en-gros de bauturi Marexcom de pe Stefan cel Mare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus