Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Patru străzi de pământ intră în lucrări de modernizare. 18 străzi, pe lista de așteptare

Patru străzi de pământ intră în lucrări de modernizare. 18 străzi, pe lista de așteptare

Trei străzi din cartierul Marmeladă vor fi închise de luni, 19 septembrie, pentru demararea lucrărilor de modernizare, anunță reprezentanții administrației locale. O a patra va intra în lucrări o săptămână mai târziu.

Străzile Nucului, Prunelor, Sălciilor și Berzelor vor fi modernizate în cadrul proiectului finanțat din împrumutul accesat de la BERD în 2015, proiect în cadrul căruia au mai fost demarate lucrări de modernizare pe alte zece străzi (din 32 atribuite anul acesta). ”Lucrările prevăzute prin contractul încheiat de Primăria Sibiu cu SC Geiger SA includ modernizarea rețelelor de canalizare și canal pluvial, modernizarea carosabilului și a trotuarelor și amenajarea de zone verzi. În urma discuțiilor cu constructorul, s-a stabilit că până la sfârșitul lui noiembrie, străzile Nucului și Prunelor vor fi aduse cel puțin la stadiu de piatră spartă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu. Strada Berzelor va intra în lucrări din 26 septembrie. ”În cazul acesteia, contractul prevede modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, crearea de locuri de parcare și a unor alveole înierbate pentru arbori”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni, fără a fi luate în calcul și lunile de iarnă.

Alte 18 străzi mai așteaptă

În prima parte a lunii august, reprezentanții Primăriei anunțau demararea lucrărilor pe străzile Oltului, Smighelschi, Porumbeilor, Rândunelelor, Părului, Vișinilor, general Bălan, Narciselor, Balanței (parțial) și Turgheniev. Aceste zece străzi, alături de cele patru mai sus enumerate, fac parte din trei loturi care însumează 32 de străzi de pământ, pentru care contractele de modernizare au fost semnate în cursul lunii iulie. Celelalte 18 străzi pentru care primăria este așteptată să emită ordinul de începere a lucrărilor sunt Anul 1907, Armoniei, Traian, Fragilor, Gheorghe Șincai, Călan, Narciselor, Ion Pop Reteganu, Păltiniș, Carpaților, Margaretelor, Laminorului, Plevnei, Ulmului, Faianței, Zugravilor, Zidarilor și Fagului.

Foto: Google Maps

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

necunoscător

Acum 7 ani

Dacă suntem al patrulea (?) oraş din ţară( dezvoltare,salariimedii, etc.) mai avem nevoie de credite ? Cum ,când ,de unde vom rambursa ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus