Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

FOTO, VIDEO Week-end cu Mocănița. Peste 1.000 de rezervări pentru bilete

FOTO, VIDEO Week-end cu Mocănița. Peste 1.000 de rezervări pentru bilete

Locomotiva cu abur a șuierat din nou, în acest week-end, pe Valea Hârtibaciului. Mocănița a mers pe porțiunea din calea ferată îngustă reabilitată de voluntari. Peste o mie de oameni și-au rezervat bilete pentru Mocăniță.

În urmă cu 100 de ani, între Sibiu și Sighișoara era cea mai lungă linie îngustă din România, cu peste 120 de kilometri. Astăzi, doar câțiva kilometri au fost reabilitați, toți de organizația Prietenii Mocăniței. „Deocamdată, circulă pe primii 4 kilometri către Hosman, deși linia a mai fost reparată, anul ăsta, de către noi, de voluntari, încă aproximativ o jumătate de kilometru. De la anul sperăm să mergem până în gara de la Hosman”, spune Mihai Blotor, președintele Asociației.

Sibienii primesc un ajutor în expertiză și mână de lucru de la o asociație din Marea Britanie, cu mult mai multă experiență în căile ferate înguste. ”Am fost aici la începutul proiectului, iar acum suntem aici la renașterea lui. Este fantastic. Este minunat. Transilvania este un ținut extraordinar. Îi încurajăm pe toți englezii să vină aici”, spune David Allen, președintele SARUK.

Organizatorii se așteaptă ca, în cele două Zile ale Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului, peste 2.000 de oameni să urce în vagoane.

Mocanita

Mocanita

img_3726

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

nelu

Acum 6 ani

nu ar fi fost frumos sa mentionati in articolul si cum se fac rezolvarile? sau in general detalii practice?
Raspunde

Cititescu

Acum 6 ani

Intrebari: - Exista plan de extindere si spre Sibiu? Exista un program de circulatie? Cum si unde se fac rezervarile? Cat costa un bilet dus-intors? Cum arata salile de asteptare si closetele din cele doua gari? Cum s-au implicat autoritatile din localitatile in cauza in acest proiect? Astept un articol mai amplu pt. ca se pare ca ideia e de succes. Zona e foarte frumoasa.
Raspunde

Cosmin

Acum 6 ani

Dvs. cu ce/cat v-ati implicat? De chisat te poti chisa in camp.
Raspunde

m

Acum 6 ani

Poate vrea sa plateasca bilet, cosmine. Ca turist. Ce zici de asta?
Raspunde

dancp

Acum 6 ani

mocanita si junii trebuie sa fie BRAND al judetului Sibiu pt cititescu -autoritatile au promis dar NU s-ai implicat da de dat bani pe prostii se paote
Raspunde

Volkischer Beobachter

Acum 6 ani

In urma cu peste 100 de ani mocanita de pe valea Hartibaciului NU se afla in Romania, ci in Imperiul Dualist Austro-Ungar. Prin urmare, va rog sa recificati.
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

...in urma cu peste 100 ani ??!! Poate... Dar in vremurile noastre, dupa ce a fost cu rotzile-n sus, a fost inviata !!! Ce oameni...dualisti, asemeni imperiului, au fost odata, dar ce inimosi, ce vrednici si de toata lauda sunt acum !!!
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Daca faci 3 ore pana la Nocrich, te duci cu Mocanita? Probabil navetistii din Selimbar si Bungard or fost ultimii care mai foloseau relicva asta de tren. Nefiind rentabil, a fost tras pe linie moarta. Pacat ca a disparut nodul de cale ferata Cornatel .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus