Miercuri,
30.11.2022
Innorat
Acum
-2°C

Parteneriatul Atlassib – FlixBus: facem o analiză comună și extindem colaborarea

Parteneriatul Atlassib – FlixBus: facem o analiză comună și extindem colaborarea

Colaborarea dintre Atlassib România și FlixBus – cea mai importantă companie de transport pe distanțe lungi din Germania – concretizată din 30 iunie pe linia București – Viena – Salzburg are toate șansele să fie extinsă, consideră partenerii români.

”Noi deserveam linia București – Salzburg împreună cu Blaguss Reisen, partenerul nostru din Austria. Cei de la Blaguss au realizat la începutul anului un joit-venture cu FlixBus Germania și a rezultat FlixBus Central and Eastern Europe. În momentul acela, în mod normal parteneriatul trebuia continuat de noi cu noua entitate apărută. Am demarat discuțiile și am stabilit ca începând de la 30 iunie să operăm linia cu FlixBus CEE. Bineînțeles, cu niște upgradări, la standarde germane”, descrie Daniel Micu, directorul general al Atlassib, începutul colaborării cu FlixBus. În nici trei ani (după schimbarea legislației germane în ceea ce privește monopolul de stat în domeniul transportului de persoane pe distanțe lungi), cei de la FlixBus au devenit cei mai importanți operatori germani din domeniu. Cu toate acestea, FlixBus nu deține nici un autocar și nu are angajat niciun șofer, de operarea efectivă a transportului de persoane ocupându-se firmele partenere. Cei de la FlixBus au reunit acești operatori independenți sub aceeași platformă on-line și aplicație pentru vânzarea de bilete, iar în vara acestui an au anunțat faptul că au cea mai extinsă rețea de transport cu autocare din Europa: peste 100.000 de rute zilnice, în 20 de țări.

”E vorba, totuși, de un parteneriat solid, de doi operatori mari de pe piața europeană și, în mod clar, know-how-ul german cu care vin cei de la FlixBus nu poate să fie decât un plus în serviciile noastre”, Daniel Micu, directorul general Atlassib
Șase luni sau un an

În acest moment, pe ruta București – Viena – Salzburg (rută care include și Sibiul) operează patru autocare, ”co-brantuite” Atlassib și FlixBus. Prin aplicațiile celor de la FlixBus, un bilet pentru luna octombrie pe ruta Sibiu – Salzburg costă 337 de lei. ”La aceste patru autocare am ridicat standardul de confort și siguranță. Cele patru autocare sunt deservite de 12 șoferi instruiți la standardele FlixBus. Până în acest moment, discutăm doar de plusuri, un nivel ridicat de calitate și confort, de standarde germane pe care le implementăm și pe autocarele noastre”, mai arată Daniel Micu. Standardele la care face referire implică, printre altele, o distanță mărită între scaune, conexiune WiFi gratuită pentru pasageri și prize de 220V. Colaborarea dintre cele două companii urmează a fi revizuită în sensul dezvoltării, arată Daniel Micu. ”Parteneriatul a fost demarat pe linia aceasta, către Salzburg. Urmează ca la șase luni, la un an, să facem o analiză comună și să stabilim modul de extindere a colaborării”, spune directorul general al companiei sibiene.

Bilete FlixBus din agențiile Atlassib

În afara colaborării pe ruta București – Salzburg, FlixBus și Atlassib au mai semnat un contract pentru vânzarea de bilete. ”Pe lângă deservirea acestei linii, mai avem o colaborare și pe partea de vânzare de bilete pe toată Europa. Este un alt contract de colaborare cu FlixBus, dar pe partea de vânzări. Toate agențiile noastre din Europa vând bilete și pe liniile FlixBus, chiar dacă sunt linii care nu au nicio legătură cu Atlassib. Cei de la FlixBus au foarte bine dezvoltată vânzarea pe partea de on-line și sunt interesați și de partea de agenții, având în vedere că noi suntem prezenți în majoritatea autogărilor importante din Europa. Și atunci, prin toate agențiile se vând la momentul acesta și bilete FlixBus”, mai arată Daniel Micu. În afară de România, Atlassib are agenții și în Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania, Portugalia, Suedia, Grecia și Anglia

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Brian Loman

Acum 6 ani

Wizz Air
Raspunde

Bvb

Acum 6 ani

Mai ieftin si mai rapid
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus