Marţi,
07.02.2023
Partial Noros
Acum
-11°C

Sărbătoarea științei la Noaptea Cercetătorilor 2016

Sărbătoarea științei la Noaptea Cercetătorilor 2016

În fiecare an, ultima zi de vineri din luna septembrie este dedicată celebrării unui eveniment dedicate științei: Noaptea Cercetătorilor.  Un proiect de amploare, care oferă publicului ocazia de a lua parte la o serie de activități științifice din toate domeniile, activități puse în scenă de echipe de cercetători.

Ziua de 30 septembrie se va transforma într-un maraton al cercetării , în cadrul a peste 80 de activități, experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, science — cafe, vizite în laboratoare, toate adresate publicului sibian de toate vârstele, dar în special tinerilor, cărora li se propune o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător.

“Experiența organizării evenimentului din anii trecuți demonstrează că Noaptea cercetătorilor este așteptată, publicul sibian fiind deja cucerit de toate acțiunile organizate într-o atmosferă neconvențională, cu momente inedite, pentru adulți, tineri și copii fascinați de lumina științei care prinde strălucire prin eforturile susținute ale echipelor de cercetare”, spun organizatorii.
Demonstrații de creativitate

Fiecare echipă se va strădui să aducă în atenția participanților tot ceea ce este mai interesant în cadrul domeniului în care își desfășoară activitatea. Nu vor lipsi concursurile, demonstrațiile de creativitate și perspicacitate, premiile. Se vor expune de către elevi și studenți proiecte prin care vor arăta în ce fel pot contribui la dezvoltarea orașului Sibiu, la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului și regiunii, cele mai bune proiecte urmând a fi premiate.

Deschiderea ediției 2016 a Nopții Cercetătorilor va avea loc vineri 30 septembrie, orele 16 — 23. Sibienii sunt așteptați cu aproximativ 80 de standuri, în 6 locații: Facultatea de Inginerie, Facultatea de științe, Facultatea de științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Facultatea de Medicină, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere și Arte / Facultatea de Științe Socio—Umane.

Mai multe informații precum și programul evenimentului pot fi găsite aici. Evenimentul este organizat de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Inspectoratul școlar al Județului Sibiu și Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus