Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Apă Canal a ridicat restricția consumului de apă din rețeaua publică în Șelimbăr

Apă Canal a ridicat restricția consumului de apă din rețeaua publică în Șelimbăr

Reprezentanții SC Apă Canal SA anunță ridicarea interdicției instituită acum trei zile pentru locuitorii a trei străzi din comuna Șelimbăr. Interdicția de a bea apa din rețeaua publică administrată de SC Apă Canal SA Sibiu a fost instituită în urma infestării apei din surse necunoscute, deocamdată.

”Vă informăm că în urma măsurilor de igienizare și dezinfecție a rețelelor de apă cuprinse în zona străzilor Theodor Aman, Ștefan Luchian, Ghe. Pătrașcu din comuna Șelimbăr, apa potabilă furnizată se încadrează în parametrii fizico-chimici și bacteriologici de potabilitate, în conformitate cu legislația în vigoare. În acest sens, începând cu data prezentei încetează restricția utilizării de apă pentru consumul și preparatul hranei, adresat locuitorilor celor trei străzi susmenționate”, se arată într-un comunicat semnat de Mircea Niculescu, directorul Apă Canal SA Sibiu.

Potrivit respectivului comunicat, starea rețelelor și calitatea apei vor fi monitorizate în continuare. ”Ne cerem scuze pentru situația ivită independent de voința noastră și vă asigurăm că facem toate demersurile pentru evitarea pe viitor a unor astfel de incidente”, mai arată reprezentanții Apă Canal SA Sibiu.

La începutul acestei săptămâni, o parte din locuitorii străzilor Ștefan Luchian, Gheorghe Pătrașcu și Theodor Aman din comuna Șelimbăr au contactat reprezentanții SC Apă Canal SA pentru a se plânge de faptul că apa potabilă are miros și culoare. În urma analizelor efectuate marți, parametrii bacteriologici ai apei s-au dovedit a fi neconformi, prin urmare a fost instituită interdicția consumului de apă din rețeaua publică. În paralel, polițiștii sibieni împreună cu reprezentanții SC Apă Canal SA au demarat o anchetă pentru a descoperi cauzele infestării apei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Davila carol

Acum 7 ani

Astia de la Apa Canal incearca sa puna batista pe tambal. Cica apa corespunde "DUPA IGIENIZARE SI DEZINFECTIE". Bravo mai baieti! Pai pana la dezinfectie si igieniare ( care intre noi fie vorba, e de cacat) au trecut 2 zile mari si late, timp in care s-au imbolnavit copii, batrani si nu numai. Deci, analiza apei din prima zi e interesanta, nu analiza care vor ei sa o faca publica. Asa ca, pe teren sa cunoasteti asevarul.Oricum, niste imbecili care vor plati. ( in curand) Nu pot incheia fara o vorba despre Primarul grec al comunei. Maricuta, asa lacom cum a fost macar nu era prost. Era bine sa-i semene.
Raspunde

Watergate

Acum 7 ani

Mai cu talent domnu ziarist. Intrebati oamenii care locuiesc acolo si care bolesc din cauza apei.
Raspunde

Eugen

Acum 7 ani

Comunicat de rahat. Cauza pana la urma?????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus