Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Unitatea de Primiri Urgențe, dotată cu aparatură performantă

Unitatea de Primiri Urgențe, dotată cu aparatură performantă

Începând din această lună, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a început înlocuirea aparaturii medicale a secției cu aparatură nouă, performantă. Demersurile pentru această dotare au fost demarate de conducerea secției în urmă cu aproximativ doi ani.

“Este meritul conducerii actuale a SCJU care a înțeles necesitatea unei astfel de investiții în UPU, secție vitală a spitalului. Prin interpelări personale la Ministerul Sănătății, managerul SCJU Sibiu a reușit să pună secția din Sibiu pe lista priorităților ministerului pentru redotare în cursul acestui an”, explică dr. Constantin Roșca, medic șef UPU.

monitor-functii-vitale_3

Astfel, în urma unor negocieri purtate în ultimii doi ani, în această lună au sosit la UPU Sibiu, prin finanțare de la Ministerul Sănătății, printr-un program al Băncii Mondiale, primele aparate noi. Este vorba despre un nou aparat eco-doppler de ultimă generație, dotat în plus comparativ cu aparatul deținut anterior cu kituri pentru recoltare de biopsie (valoare de piață de aprox. 25.000 lei).

Aparate noi de ventilație mecanică

Totodată au fost înlocuite vechile aparate de ventilație mecanică a pacienților cu aparate noi, cu performanțe crescute, capabile să crească șansele pacienților critici. De asemenea, vor fi înlocuite toate monitoarele de asistare a funcției cardiovasculare: au fost aduse 14 monitoare noi, ce au posibilitatea de a monitoriza ritmul cardiac, frecvența cardiacă, pulsoximetria sangvină și frecvența respiratorie. "În prezent toate paturile pe care sunt asistați pacienți în UPU Sibiu sunt monitorizate la nivelul celor mai înalte standarde de tehnică medicală, în folosul pacienților ce ne solicită serviciile medicale", adaugă medicul șef al UPU.

ventilator_d_1

Demersurile de modernizare a aparaturii din UPU nu se opresc  aici.

“În perioada imediat următoare dotarea secției va fi completată cu aparatură de laborator astfel încât timpii de așteptare a pacienților pentru finalizarea analizelor să scadă și să creștem astfel gradul de satisfacție a bolnavilor pe care îi tratăm în secție” precizează dr. Constantin Roșca.
Până la finalul anului, în sectie va fi montat si un aparat Roentgen nou (aparat radiodiagnostic), achiziționat prin eforturile conducerii spitalului cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății (70%) și Consiliul Județean Sibiu (30%), (valoarea de 624.580 lei fără TVA), aceasta fiind cea mai mare investiție făcută la aparatura UPU în ultimii ani.

ecografms2016

 

“Ne bucurăm că după extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe am trecut la nivelul următor, anume dotarea cu aparatura performantă atât de necesară unui act medical de calitate. Prin dotarea cu aparatură modernă crește atât nivelul condițiilor de lucru pentru personalul medical cât si eficiența tratamentelor și gradul de satisfacție al pacienților”, declară managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.
“Toate acestea atestă sprijinul pe care Unitatea de Primiri Urgente îl primește de la cei care conduc destinele actului medical la Sibiu, din dorința de a oferi cele mai bune condiții de îngrijire și tratament pacienților care ajung în secția noastră”, concluzionează dr. Roșca Constantin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

klaus

Acum 7 ani

Bravo Vasile Spinean!
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

S-ar putea face mult mai mult daca s-ar permite directionarea impozitelor,nu in cuantum de 2% ci 50%,pentru inceput.Ma deranjeaza ca (si)din banii mei se platesc mai mult pochii si besericile decit medicii si profesorii.Astept de la fostul Primar sa puna in practica discursul de azi de la Cimpulung si sa faca demersurile constitutionale de a majora alocatiile bugetare invatamintului si sanatatii.Chiar as accepta ''Guvernul Meu'' daca s-ar rezolva odata problemele astea doua.Partea proasta e ca va incepe campania electorala si toti borfasii,indiferent de partid(''ciume'',cum spuneau protestatarii) vor cistiga voturi facindu-si cruci(nu crucindu-se!).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus