Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Chitara și cizmele faimosului chitarist Paul Stanley de la KISS,  într-un salon de tatuaje din Sibiu

Chitara și cizmele faimosului chitarist Paul Stanley de la KISS,  într-un salon de tatuaje din Sibiu

Pe peretele unui salon de tatuaje din Sibiu, a ajuns chitara acordată în turul ,,Rock the Nation” din 2004-2005, de către celebrul Paul Stanley, chitaristul trupei americane Kiss. Ovidiu Popârțan, proprietarul salonului ,,Transilvania Tattoo & Bodypiercing Studio” a ,,moștenit” de la un prieten obiectul de colecție alături de câteva premii ale trupei.

Ovidiu spune că obiectele erau ale unui amic de-al său din Germania, dar pentru că avea nevoie de bani, le-a vândut. ,,Obiectele acestea sunt valoroase, dar sunt valoroase numai pentru cine într-adevăr este fan și apreciază formația. Nu le poți vinde pe internet. Am plătit o parte din ele, dar o să-i fac și niște tatuaje, oricum banii sunt mai puțin importanți. Nu fac diferența dintre a le lua și a nu le lua.”

,,Kiss bătea tot în vremea respectivă”

O trupă emblematică pentru perioada de glorie a rock-ului din anii `70-`80, cu piese care au inspirat generații, ,,Kiss” reușește să își păstreze încă popularitatea. ,,În anii `70 aceștia au schimbat cumva mentalitatea prin look, prin mesajul transmis și prin faptul că muzica este foarte elaborată și încă mai stă în picioare și în ziua de azi. Poți să asculți Kiss oriunde și aici în studio, dar și în mașină.”, spune Ovidiu.

Propritarul studioului de tatuaje se declară un fan al trupei rock, fiind mândru că a reușit să dea viață pereților cu această colecție. ,,Îmi place foarte mult trupa, sunt fan vechi și trofeele acestea reprezintă anii de glorie ai rock-ului, când cele mai mari vânzări de discuri cu cele mai mari audiențe le făceau trupele rock. Kiss bătea tot în vremea respectivă și concura cu alte trupe, tot rock. La ora actuală, muzica comercială urcă în topuri rapid și la fel de rapid cade din topuri. Trupa a stat un an, un sezon întreg în topuri, iar pentru noi, fanii rock, este o mândrie.”

Chitara și cizmele chitaristului Paul Stanley

popartan-7

Trupa Kiss și-a făcut un obicei din a distruge după fiecare concert tot ce era pe scenă. Nici chitara acesta nu a scăpat, motiv pentru care o parte din ea lipsește. ,,Aceasta este una dintre chitarele lovite în concert. E semnată de Paul Stanley, o ediție făcută special pentru el.”, explică Ovidiu.

Pe lângă chitară, peretele studioului este animat și de premiile ,,Golden” și ,,Platinum records”, obținute de trupă de-a lungul timpului. Colecția nu era completă, însă, fără cizmele pe care Paul Stanley le-a purtat într-un concert.

popartan-4

,,Lumea nu prea știe piese ale trupei Kiss”

Ovidiu spune că atunci când un client vine să se tatueze petrece foarte mult timp acolo și analizează toate colțurile studioului, iar prin aceste obiecte, crede el, ar putea să le capteze atenția și mai mult decât atât să vadă și o altă latură a muzicii rock. ,,Când te tatuezi petreci multe ore în studio. Omul se uită în toate colțurile, la toate detaliile. Cu siguranță este o temă de discuție și mă gândesc că foarte mulți dintre oamenii care o să vină aici, poate o să plece cu niște informații sau o altă părere despre rock, despre istoria acestuia, deoarece noi vorbim aici despre întâmplări din anii `80, când unii dintre clienții noștri poate nici nu erau născuți sau erau puști. Lumea nu prea știe piese ale trupei Kiss. ”

popartan-5

Trupa Kiss, ,,sub pielea” fanilor rock

O parte dintre clienții care i-au călcat porțile studioului, și-au tatuat chipurile celor de la trupa rock, fiind spectaculoși nu doar prin muzica pe care o cântă ci și prin felul în care aleg să se îmbrace și să se machieze în timpul concertelor. ,,Foarte mulți clienți fani rock își tatuează portretele lor pentru că sunt foarte diferiți, de la distanță îți dai seama că sunt ei. Sunt spectaculoși, costumele sunt extrem de detaliate și oricând ai vrea să faci o reproducere printr-un tatuaj după unul dintre personaje, ai o grămadă de detalii și multe de reprezentat. Dacă ai lua un artist oarecare, e doar un om, care nu se deosebește decât prin fizionomie de ceilalți, pe când ei au niște costume extrem de detaliate și bine accesorizate", adaugă Ovidiu.

foto Silvana Armat

popartan-6 popartan-3

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus