De fiecare dată când apare pe undeva vreo poza cu blidul de ciorbă ba chiar și o amărâtă de referire la Kontiki se materializează imediat întrebarea „dar aia de la Prima ai încercat-o?”. Sau, inevitabilul, „la Prima e mai bună”. Păi ia hai să vedem. Că doar de aia suntem critici culinari cu jumătate de normă la ziar.
Am stabilit următorul plan de bătaie. Două zile consecutive, una la Prima, una la Kontiki. Criteriile de jurizare: timpul de așteptare până la găsirea locului, timpul de așteptare până la luarea comenzii și până la sosirea comenzii, modalitatea de servire, calitatea accesoriilor - smântână, mujdei, pâine și ardei iute.
Am început cu Prima. De obicei, la Prima nu prea aștepți după un loc, chit că e mai mic decât Kontiki. N-a fost să fie, am așteptat 5 minute până s-a eliberat prima masă, pe care a trebuit să o împărțim cu un domn care aștepta și el.

Cronometrul oficial a calculat 3:30 minute până la luarea comenzii. Aici e loc de interpretare pentru că ospătarul a întrebat imediat dacă vrem ciorbă dar vroiam și un felul 2. De când am dat comanda a durat aproape 4 minute până când ciorba se lăfăia în farfurie. Am mai comandat o porție de cașcaval pane cu cartofi prăjiți și murături, a durat exact 40 de minute de la intrare până la ieșire, preț total 53 de lei, prețul ciorbei cu accesorii, 15 lei.

La accesorii: punct în minus pentru pâine, în coș era și pâine mai veche și pâine proaspătă, punct în plus pentru smântână și mujdei (chiar elaborat), punct în minus pentru lipsă de diversitate la ardei iuți, doi și la fel. Cel mai mare plus, faptul că oala de servire rămâne pe masă, dacă mai vrei te mai servești. Ciorba, excelentă!
A doua zi am trecut pragul de la Kontiki. Drept, cu o oră mai târziu decât la Prima cu o zi înainte, adică la 12 și 25. Am așteptat cam 30 de secunde până s-a eliberat prima masă, pe care am împărțit-o cu trei „colegi” care sigur lucrau în construcții după cât de prăfuiți erau. Primul lucru, ni s-a schimbat fața de masă, cea veche avea meniul tipărit pe ea.
Comanda s-a luat pe loc pentru că de data asta nu am mai cerut și felul doi iar ciorba a venit în exact șase minute. În total, în 20 de minute am intrat-mâncat-ieșit. Ciorba de burtă de la Kontiki este excepțională. E cea mai bună ciorbă de burtă pe care am mâncat-o vreodată. E mult mai groasă decât cea de la Prima, cu mai multă carne, cu mai multă grăsime, e definiția din DEX a ciorbei de burtă.

La accesorii: punct în plus pentru pâine, proaspătă ca deobicei, punct în plus pentru ardeii iuți, unul crud, altul murat, punct în minus pentru smântână, mult mai diluată decât cea de la Prima, la fel și pentru mujdei, foarte simplist. Ciorba și accesoriile au fost 17 lei, cu 5 lei o cola am plătit 22 de lei și două zile nu am mai mâncat nimic.
Concluzia specialistului în ciorba de burtă, Kontiki câștigă la mustață. Prima va trebui să se mulțumească cu premiul pentru felul II, poate cel mai bun meniu din oraș.
Ciorbarul
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 33381


Ultimele comentarii
Acum 3 ore
AndreiM
Acum 3 ore
DB
Acum 3 ore
Kokos
Acum 3 ore
Klaus priceputu
Acum 4 ore
@ Emil