Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Modificarea legii antifumat, respinsă de senatori

Modificarea legii antifumat, respinsă de senatori

Comisia de sănătate din Senat a respins modificările propuse pentru legea antifumat de deputatul Daniel Fenechiu. Deputatul a adus trei amendamente legii: redenumirea spațiului public închis, posibilitatea amenajării unor spații special destinate fumătorilor și dreptul fumătorilor de a se reuni în asociații și de închiria spații pentru a fuma, informează Digi24.ro

Modificările aduse legii antifumat au fost respinse de Comisia de Sănătate din Senat, însă la Camera Deputaților mai există un proiect de lege privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun, care conține mai multe amendamentele la Legea antifumat. Acest al doilea proiect a trecut de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional.

Conform acestor amendamente, spațiul închis va fi definit ca orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, cu excepția spațiilor cu destinație locativă. Spațiul închis de la locul de muncă este orice spațiu care are acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, aflat într-un loc de muncă.

În Legea 15/2016 de modificare și completare a Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, spațiul închis este definit ca un spațiu cu acoperiș și cel puțin doi pereți.

Alte amendamente prevăd că fumatul este permis în spații separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop.

De asemenea, vor fi exceptate de la interzicerea fumatului, pe lângă celulele pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță, și spațiile special amenajate destinate exclusiv pacienților din spitalele de psihiatrie.

Proiect de lege al Guvernului stabilește condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a celor conexe, în scopul preluării în legislația națională a reglementărilor europene și internaționale promovate pentru reducerea consumului de tutun.Legea 15/2016 care interzice fumatul în spații închise a intrat în vigoare în 17 martie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus