Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Președintele Iohannis va participa vineri la funeraliile lui Shimon Peres

Președintele Iohannis va participa vineri la funeraliile lui Shimon Peres

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri omologului său israelian, Reuven Rivlin, un mesaj de condoleanțe la moartea lui Shimon Peres, afirmând că acesta a fost un lider cu adevărat vizionar, scrie Agerpres.

"Shimon Peres va rămâne în amintirea noastră și a întregii umanități ca una dintre personalitățile lumii pentru care nu există comparații, un lider cu adevărat vizionar, prin întreaga sa activitate politică de prim-ministru și președinte al Israelului, părinte fondator al statului Israel, luptător neobosit pentru o soluție durabilă în Procesul de Pace din Orientul Mijlociu și laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A fost un adevărat om de stat, pentru care pacea a reprezentat mereu o cale de urmat, cu o profundă încredere în umanitate și progres. În România, ne vom aminti mereu de prietenia sa sinceră și profundă față de poporul român, Shimon Peres fiind primul președinte israelian care a vizitat țara noastră în anul 2010", se arată în mesajul președintelui Iohannis.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis va participa vineri la funeraliile fostului președinte al Statului Israel Shimon Peres.

Fostul președinte al Israelului Shimon Peres a murit miercuri la Tel Aviv la vârsta de 93 de ani.

Numeroși șefi de stat și de guvern și-au anunțat prezența la funeraliile fostului președinte israelian, care vor avea loc vineri la cimitirul de pe Muntele Herzl din Ierusalim.

Conform presei israeliene, și-au anunțat deja prezența președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, și secretarul de stat, John Kerry. De asemenea, vor fi prezenți la Ierusalim candidata democrată la președinția SUA Hillary Clinton și soțul ei, fostul președinte american Bill Clinton. Este așteptat, de asemenea, și Papa Francisc. La funeralii ar urma să ia parte, totodată, demnitari din Marea Britanie, Canada și alte state din America de Sud, Asia și Africa.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus