Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
5°C

După cum era de așteptat: proiectul pieței agro-alimentare de sub Cazarma 90 a fost respins

După cum era de așteptat: proiectul pieței agro-alimentare de sub Cazarma 90 a fost respins

Considerat inoportun de specialiștii în Urbanism ai Primăriei Sibiu, proiectul amenajării unei piețe agro-alimentare în subsolurile actualei parcări Cazarma 90 a fost respins de majoritatea consilierilor locali.

Proiectul a fost inițiat de Ioan Stroie (PSD), care spune că ideea i-a fost sugerată de ”cetățeni”. Înscris pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Sibiu din după-amiaza zilei de joi, proiectul a fost însoțit de un raport de specialitate care propunea respingerea acestei inițiative. Printre principalele motive sunt cele legate de faptul că acele subsoluri sunt monumente istorice de categoria A, că sunt afectate structural în urma demolării Cazarmei 90 în anul 1988 și că o descărcare de sarcină arheologică ar fi imposibil de obținut pentru a se interveni în acel loc cu ample lucrări de amenajare. Cum raportul a fost semnat de arhitectul șef al orașului, Ioana Urdea, consilierul Ioan Stroie a profitat și pentru a o caracteriza pe aceasta. ”Anticipez că acest proiect nu va fi votat. Eu am făcut acest proiect nu ca să îmi fac campanie, vă rog să nu mai interpretați astfel aceste lucruri. Dar, acum, despre lucruri pe care le știe toată lumea nu vorbim. Cum ar fi că această doamnă arhitect șef a reușit să alunge majoritatea investitorilor imobiliari din Sibiu. Este un lucru pe care îl știe toată lumea. Și cu toate că știm asta și cu toate că am avut numeroase plângeri împotriva domniei sale, nu face nimeni nimic”, a declarat Stroie.

Înaintea votului, președintele de ședință, Virgil Popa (PNL, fostul viceprimar al Sibiului), a mai invocat și alte motive împotriva proiectului lui Stroie. ”O piață trebuie și aerisită și iluminată corespunzător, fapt care acolo nu se poate realiza, deoarece în zidul dinspre teatru nu pot fi făcute intervenții. Vorbim de un monument istoric de categoria A. În plus, Primăria a inițiat acolo un plan urbanistic zonal, înaintea realizării căruia nu putem discuta despre o investiție foarte mare în zonă, precum în cea de amenajare a unei piețe”. La vot, singurii care au fost ”pentru” acest proiect au fost reprezentanții PSD, cele șase voturi ale lor fiind insuficiente pentru a întruni majoritatea din cele 23 de voturi din CL Sibiu.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/09/23/proiect-cu-opozitie-de-la-inceput-piata-agroalimentara-amenajata-subsolul-parcarii-cazarma-90/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

sibyanul

Acum 7 ani

fix-pix
Raspunde

Un cetatean

Acum 7 ani

Sub" Cazarma 90 " ar fi interesante niste galerii de arta, magazine cu souveniruri, hand made, sali de proiectii, librarii gen Habitus, ateliere ale micilor mestesugari locali , etc. Este o locatie f. potrivita care poate fi pusa in valoare cu respectarea normelor monumentelor istorice. Este pacat ca de ani de zile nu s-a facut nimic. Sunt multe locatii in oras care nu au fost valorificate . Poate fi o tema de studiu pentru arhitectii locali si in special ptr. cei din Primarie care nu fac nimic ptr. oras ci doar resping dosare, idei , initiative.
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Total de acord ! Criptele de la Ursuline pot fi incluse intr-un circuit turistic si deschise publicului.
Raspunde

Stefan

Acum 7 ani

N-am inteles de ce "o descărcare de sarcină arheologică ar fi imposibil de obținut pentru a se interveni în acel loc". De ce este imposibil?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus