Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

PSD, scos din comisiile de concurs pentru directorii școlilor din Sibiu

PSD, scos din comisiile de concurs pentru directorii școlilor din Sibiu

Din cele trei partide reprezentate în Consiliul local Sibiu, unul a rămas fără niciun reprezentat în comisiile de concurs pentru stabilirea noilor directori ai unităților de învățământ din municipiu.

Hermann Gerold (FDGR - profesor, fost director al Colegiului național ”Samuel von Brukenthal”), Zeno Pinter (FDGR - profesor universitar) și Ovidiu Spătari (PNL - profesor universitar, fost director al Hidroelectrica Sibiu) sunt cei trei consilieri locali desemnați să reprezinte municipiul în comisiile de concurs care vor desemna noii directori ai unităților de învățământ din Sibiu.

”Duce la senzația de politizare a acestui concurs”

Cele trei nume au fost desemnate pentru a face parte din respectivele ședințe în urma ședinței de marți a Comisiei juridice din cadrul CL Sibiu. Iar cum niciunul din cele trei nume nu reprezintă PSD, reprezentanții social-democraților au considerat că acest fapt reprezintă o tentativă de politizare a viitoarelor concursuri pentru desemnarea directorilor de școli. ”În iunie s-a adoptat în unanimitate hotărârea Consiliului local pentru desemnarea reprezentanților în consiliile de administrație ale școlilor din Sibiu. Toți consilierii locali, inclusiv cei de la PSD, au primit școli unde să reprezinte Consiliul Local în consiliile de administrație. Toți consilierii locali avem aceleași drepturi și aceleași obligații. Faptul că în comisiile de concurs pentru posturile de director, desemnarea consilierilor locali s-a făcut numai dintr-o parte a eșichierului politic, adică doi membri de la FDGR și un membru de la PNL, duce la senzația de politizare a acestui concurs. Peste tot se spune că acest concurs are drept scop depolitizarea învățământului. Iar dacă sunt propuși membri numai dintr-o parte se interpretează că se vor face anumite lucruri. Atragem atenția că acest fapt atrage după sine următorul aspect: unii candidați pot fi sau s-ar putea să fie avantajați, iar alții dezavantajați”, a declarat Claudia Simtion (PSD) în cadrul ședinței CL Sibiu de joi după-amiaza.

Concursurile pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct ale unităților de învățământ din tot județul sunt programate în două etape. Pe 12 octombrie va avea loc proba scrisă, iar în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 vor avea loc interviurile și evaluarea CV-urilor candidaților.
Claudia Simtion (foto centru) a cerut lui Dorin Nistor, secretarul Primăriei, să arate dacă desemnarea celor trei nume a fost realizată în mod legal. Ea a invocat cazul consilierului local Bianke-Marion Grecu, președinte al Comisiei juridice. ”Doamna consilier este candidat pentru postul de director adjunct, iar domnia sa a făcut propuneri și a și votat cele trei propuneri”. Secretarul Primăriei spune că nimic nu a fost în afara cadrului legal. ”Procedura a fost corectă. Desemnarea s-a făcut prin vot secret. Propunerea comisiei consultative juridice către Consiliul local Sibiu este absolut legală”, a răspuns Dorin Nistor.

Vot secret: PNL și FDGR au înfrânt PSD

În cele din urmă, înaintea votului secret pentru desemnarea celor trei reprezentați ai CL Sibiu, grupul PSD a propus și numele Claudiei Simtion printre cei desemnați pentru comisia în discuție. Însă colaborarea FDGR – PNL din forul legislativ local nu a lăsat loc de șansă propunerii social-democraților (aceștia au șase consilieri, față de 12 – FDGR și cinci - PNL). În urma numărării voturilor, cele mai multe le-a primit Hermann Gerold (22), urmat de Ovidiu Spătari (21) și de Zeno Pinter (17 voturi). Un buletin de vot a fost declarat nul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Micul Muci

Acum 7 ani

'Ovidiu Spătari (PNL – profesor universitar, fost director al Hidroelectrica Sibiu) '' Nu-l cunosc,n-am nimic de impartit cu dl Profesor,mi se pare doar ca ceva nu e in regula.Normal,nu-i pling nici pe borfasii lasati pe dinafara.''Toți consilierii locali, inclusiv cei de la PSD, au primit școli unde să reprezinte Consiliul Local în consiliile de administrație.''.Altfel spus,luati d'aici ca avem pentru toata lumea!Ce dracu' cauta un politruc intr-un Consiliu de Administratie al unei scoli?Asta-i prioritatea ZERO in privinta educatiei?Asa vor PNL,PSD si FDGR sa ne educe?Nein!Nem!Niet!No!Non!NU!(Stiti bancul cu englezul,neamtul,francezul si romanul care au vazut pentru prima data Turnul Eiffel?)
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Vin alegerile si isi pregatesc scolile. Cred ca PSD-istii isi rod unghiile ca nu pot sa aranjeze cate-un directoras de scoala. TOTI sunt niste hoti ordinari !!!
Raspunde

ToTo

Acum 7 ani

Acelasi sistem, aceeași politică aceeași politicieni Niste mizerabili... si unde gasesc ei sa impartă ciolanul, in scoli.... , Au pus-o PNL-istii la inspectorat si pe panarama de Iancu să agite spiritele FTVA ”n Gât. Aștia sunt oamenii lui Raluca S.P k năluca, cu cine deq să mai voteeez ???
Raspunde

cititor 13

Acum 7 ani

f bine. incetul cu incetul...scoatem PSD-ul.
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Pleaca niste hoti si vin alti hoti....Asa functioneaza la noi ...
Raspunde

MULLER

Acum 7 ani

Ar trebui ,sa fie pusi oameni neutri in comisi nu de la partide si atunci ar fii ok,
Raspunde

EU

Acum 7 ani

Mai fratilor nu mai politizati educatia si alte ramuri. Sunt de acord ca in comisie sa fie pusi oameni competenti, neutri si de incredere. Oricum este aberant ceea ce se intampla sa organizezi concurs pentru director in timpul anului scolar. Astfel de concurs trebuie organizat in timpul vacantei de vara, astfel incat la inceputul anului scolar sa se stie cine va conduce respectiva scoala.
Raspunde

scoala

Acum 7 ani

Draga Abramburica, concursul si eventuala schimbare de catedre intre profesori, nu impiedica cu nimic buna functionare a unei scoli. Dimpotriva, un bun manager scolar are mai mult de lucru in timpul verii cand trebuie sa se ocupe de treburile administrative ce tin de pregatirea ptr. inceputul anului scolar- investitii, igienizari, achiztii materiale, autorizari,etc... ma refer la un bun gospodar si nu un politruc ce crede ca lucrurile se fac de la sine. Daca asta va intereseaza pe pesedei, doar sa stiti cine conduce scoala la inceput de an, slabe sperante de mai bine in invatamant!
Raspunde

Cosmin d.

Acum 7 ani

Curios dacă ia examenul blonda suprema ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus