Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Corul Madrigal a concertat din nou la Gura Râului, după 28 de ani

Corul Madrigal a concertat din nou la Gura Râului, după 28 de ani

La sfârșitul lunii septembrie, Corul Național de Cameră 'Madrigal — Marin Constantin' a susținut un turneu în județul Sibiu, concertând în cadrul Sibiu Opera Festival și la Centrul Cultural 'Ioan Macrea' din Gura Râului.

Concertul de la Gura Râului, dirijat de Anna Ungureanu, a avut loc pe 25 septembrie, de la ora 18,00, în fața unei săli arhipline, la Centrul Cultural 'Ioan Macrea'. În deschiderea Madrigalului, publicul i-a aplaudat pe copiii din Corul 'Concertino', înscris în Programul Național Cantus Mundi, dar și pe artiștii Ansamblului 'Floare de Bujor'. Evenimentul a fost cu adevărat inedit, marcând 28 de ani de la primul concert al Madrigalului la Gura Râului, susținut în 1988, din dorința maestrului Marin Constantin, informează organizatorii într-un comunicat de presă.

madrigal

Pe 27 septembrie, de la ora 19,00, Biserica Evanghelică din Sibiu a găzduit Concertul Extraordinar susținut de Corul Național de Cameră 'Madrigal — Marin Constantin', în cadrul celei de-a XV-a ediții a Sibiu Opera Festival. Programul a cuprins lucrări din repertoriul românesc și internațional contemporan, dirijate de Anna Ungureanu. Totodată, la repetiții au luat parte și cadre didactice care, prin activitatea lor, reprezintă în zona Sibiului Programul Național Cantus Mundi.

14462953_895226697285402_6579757490529118671_n

Înființat în anul 1963, de către reputatul dirijor Marin Constantin, Corul Național de Cameră 'Madrigal — Marin Constantin' a susținut peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră 'Madrigal — Marin Constantin'. Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România. În 7 ani, 4100 de dirijori și 250 000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi.

foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

gigea

Acum 6 ani

Super tare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus