Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Mi-am vândut un rinichi la Cibinfest. Și nu pentru bere

Mi-am vândut un rinichi la Cibinfest. Și nu pentru bere

Ca să fie clar din capul locului. Cred că tiribombele și mașinăriile ”de distracție” se potrivesc în Piața Mare a Sibiului ca președintele Iohannis la microfon, comentând live un meci de fotbal din Liga I. Sau precum primarul Astrid Fodor cumpărând șosete dintr-un second-hand de pe Faurului.

În ziua în care Sibiul era anunțat oficial drept viitoarea Regiune Gastronomică Europeană am ieșit din curtea interioară a Palatului Brukenthal - unde se prezentau fancy delicatese marine din Egeea de Sud sau bunătăți tradiționale românești, și am intrat în cortul din Piața Mare, la Cibinfest. Unde am găsit găinaț de porumbel pe mese, bucăți de pâine împrăștiate peste tot, gunoaie și tacâmuri murdare din plastic lăsate la întâmplare.

restaurant-cibin-fest-5

Atât mesele cât și băncile erau un pic lipicioase, probabil de la berea vărsată cu o noapte înainte. În fine, dacă mă duceam seara la zece, deja cu câteva beri la bord și dornic să mai beau un butoi, probabil nu mai observam mizeria. Deci nu sunt în publicul țintă.

restaurant-cibin-fest-6

Eu m-am dus să mănânc, pe de o parte mânat de Regiunea Gastronomică, pe de altă parte împins de la spate de poveștile auzite toată săptămâna. ”Mi-am vândut apartamentul, dar am trăit o noapte de neuitat la Cibinfest!”. ”Am luat premiul cel mare la 6 din 49 și mi-am permis masă la Cibinfest. A fost cea mai frumoasă zi din viața mea!”. Mă uit la prețuri: 15 lei o porție de gulaș cu fasole, 25 de lei două polonice de tocană, 15 lei o lipie, un leu o felie de pâine, șase lei cea mai ieftină bere, o porție de ciolan de la 25 de lei în sus, cârnații cam tot pe acolo… Eu știu că și la Oktoberfest în Germania o bere care în mod obișnuit costă 2,5 euro ajunge la 10 euro, dar mie mi-a venit deja prima factură la gaz de când am dat drumul la centrală. Pe românește, nu nemțește.

restaurant-cibin-fest-2

Am vândut repede un rinichi și mi-am permis să mănânc, de început, un gulaș cu fasole. Care gulaș pe cuvânt că nu a fost deloc rău. A avut carne, legume, a fost consistent, poate cam prea uleios, dar avea iuțeală în el cât să taie din greață. Nu același lucru pot spune despre tocana de oaie. Practic e doar carne marinată în mirodenii și fiartă bine, să se desprindă de pe oase, însă înecată în osânză amestecată cu untură și grăsime, peste care se presară ulei. Trei zile după ce înmuiat o bucată de pâine în sosul ăsta îmi aluneca vinul pe gât de zici că era dat cu unsoare.

restaurant-cibin-fest-7

Băutorii care n-au copii acasă și-și permit să meargă seara la Cibinfest (trebuie să caute pe cineva cu care să-i facă) au mai recomandat lipia cu ciolan. După mine, o lipie obișnuită în care pun bucăți de ciolan și niscai ceapă, care costă 15 lei și pe care am găsit-o cât se poate de anostă. Probabil că după șase beri și eu aș fi văzut-o superbă. Lipia.

restaurant-cibin-fest-1

N-am plecat flămând de la Cibinfest, dar m-am spălat de trei ori pe mâini să scap de mirosul de oaie. Iar hainele a trebuit să le ard, că miroseau și mai tare a fum și mâncare. Cât despre nota de plată, calculați singuri 15+25+15+15+6… sau altfel spus, dacă mâncați în doi în mai puțin de o sută de lei trebuie să dați de băut că sunteți norocoși. E vorba de buzunarul și gusturile fiecăruia. Doar aparatele alea din jurul cortului rămân urâte kitschoase.

restaurant-cibin-fest-4

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

24 comentarii

Costel

Acum 7 ani

...la fel de prost s-a potrivit muzica romaneasca la o sarbatoare cu specific german. Primele trei zile au fost foarte reusite si cu lume buna care rezona cu specificul nemtesc si care facea coada la cumparat mancare, asa scumpa cum era.
Raspunde

Diana M

Acum 7 ani

Corect, asa a fost. Primele 3 zile, restul un fiasco total.
Raspunde

cer senin

Acum 7 ani

Pai d-nule, de unde la noi specific german, ca mai sunt doar cativa sasi, standurile care sunt acolo, sunt ale ungurilor din secuime - deci toate se potrivesc ca nuca-n prerete ! Nu e Octoberfest, E CIBINFEST !!!
Raspunde

....

Acum 7 ani

Sibianul e mâncăcios!
Raspunde

sibian100%

Acum 7 ani

Cine este hotul ordinar care organizeaza balciul acesta de doi lei?Am platit 40 de lei pe doua frigarui in care ceapa avea o proportie de peste 70 la suta,52 de lei pe o jumatate de ciolan si pana la 105 lei paine si cartofi de trei zile pregatiti.Precis unii organizatori au furat 90 la suta din bani ,altfel nu se explica kitch-ul ordinar numit Cibinfest.
Raspunde

lex

Acum 7 ani

nu oricine trebuie sa cheltuiasca bani multi. asa cum nu toata lumea castiga bani multi, un articol pur socialist toti saraci si fara pretentii. mizerie de jurnalism
Raspunde

Un călător

Acum 7 ani

Ar trebui sa ne multumim ca cel putin in Sibiu sunt festivaluri! Contează ca e mizerie? La Oktoberfest in Germania e mai rau! Oricânt de rea mancarea nu cred ca ti-ar pica bine sa manaci si lângă tine sa vomite altul, iar sa mergi de la o " terasa" la alta sa ii vezi pe aia cum fac sex!
Raspunde

ivănel

Acum 7 ani

Seios? Credeam că nemții sunt civilizați!
Raspunde

Pitic de ocazie

Acum 7 ani

lasa ca organizezi tu Festibalul de Prost Gust - acolo sa faci recenzie, moncher.
Raspunde

sssss

Acum 7 ani

Mi se pare de *** ca trebuie sa mananci mai rau ca la cantina saracilor din farfurii si cu tacamuri de plastic.... daca apesi prea tare pe furculita ramai sa mananci cu cozile .... In plus bataie de joc si mai mare este sa bei bere din pahare de plastic... bei 2 3 beri si le borasti instant de la aroma ... Si toate astea se intampla pe niste sume demne de un restaurant cat de cat din oras. Daca si in anii urmatori vor continua politica asta risca sa se petreaca intre ei
Raspunde

Daniel Duica

Acum 7 ani

Esti un mare penibil...
Raspunde

un cetatean

Acum 7 ani

Oare cat o fi platit Sasaloaia de Fodor pe menestrelii care au lalait tot timpul la Cibinfest?Oare noi romanii nu meritam si o seara cu muzica romaneasca?Chiar asa de prost ne crezi Primarita marioneta.Sa ti fie rusine ca ne jignesti in asemenea hal, la anul numai muzica romaneasca....Sibiul este un oras romanesc .Punct.
Raspunde

123

Acum 7 ani

undei mita ca so f....? Si decand este sibiul romanesc ? Si cine te pune sa mergi la cibinfest ? Dute-n bucale acola ii romania unita, bei ce vrei si dansezi pe masa la manele
Raspunde

ionel

Acum 7 ani

Spalati-va pe cap cu babaciunea incompetenta de fodor cei ce ati votat-o ca orbii! nu vedeti ca vinde Sibiul nemtilor,austriecilor "pas cu pas" ca si chiolhannis 6 case?
Raspunde

Me

Acum 7 ani

E reconfortant sa mai auzi si o astfel de opinie!
Raspunde

Micu Marius

Acum 7 ani

Sunt perfect de acord cu un astfel de circ dar nu in centrul vechi al Sibiului. Si daca ar fi sa merg putin si mai departe, Piata Mare o faceam "verde" ca pe vremea comunistilor (aia din '70). Si poate asa aveam si noi o sala de spectacole multifunctionala si un stadion care sa nu cada la primul cutremur. Imaginati-va turistul care vine in centrul Sibiului sa faca ceva poze... si da de kitsch-ul asta. Vrea sa faca si el o poza porumbeilor care vin sa-ti ciuguleasca din mana si cand colo ii gaseste pe ditamai seturile de berarie printre peturi si caserole zoioase si multe. As vrea sa stiu si eu cat a castigat primaria din chirie de nu se poate abtine de la acesti bani. Cat priveste organizatorul...si eu as face la fel in locul lui daca mi s-ar permite!
Raspunde

Vio

Acum 7 ani

Sigur esti de la VL
Raspunde

cipi

Acum 7 ani

pai cine va pune sa mergeti sa mancati de-acolo? nu intrati si nu o sa se mai organizeze
Raspunde

Un cetatean

Acum 7 ani

Mizerie, prost gust, periculos, lipsit total de eleganta, Cam asa se poate caracteriza Cibinfest-ul de anul acesta. Pacat ca in centrul orasului se organizeaza asa ceva. O astfel de sarbatoare poate fi organizata in afara orasului. In nici un oras european nu se organizeaza asa ceva in centrul istoric. Pacat,pacat,pacat.Sper ca anul viitor sa gasim Cibinfest-ul in afara orasului.Doamna Fodor renuntati total la astfel de manifestari. Va fac numai rau, va pateaza imaginea , va diminueaza increderea oamenilor , celor care v-au votat.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

...asa primar, asa festival...
Raspunde

...

Acum 7 ani

Bine zis!!!
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

Un mare kitsch care nu-si are locul in Piata Mare. Mancare scumpa, care nu-si merita banii, din farfurii de plastic. Mizerie, jeg, totul de o calitate indoielnica.
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

Sibiul a fost dintotdeauna un oras sasesc. Fodor Astrid e cam depasita, Consiliul Local la fel, oameni fara valoare care n-au realizat absolut nimic in viata lor. Daca in Piata Mare s-au organizat atatea manifestatii jalnice, apai se poate organiza si Cibinfest; probabil ca 3 zile sunt deajuns; de fapt urmatoarele au fost de prost gust...
Raspunde

ivănel

Acum 7 ani

Așa e! Au ajuns consilieri oameni care n-au realizat și n-au avut o inițiativă în viața lor! sunt obișnuiți doar să ridice mâna să voteze și să-și ia indemnizația de ședință!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus