Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-8°C

Rețea specializată în traficul de droguri, descoperită la Sibiu

Rețea specializată în traficul de droguri, descoperită la Sibiu

O rețea specializată în traficul de droguri de risc a fost destructurată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu.

În cursul acestei zile, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat 14 percheziții domiciliare pe raza județului Sibiu, dintre care 11 percheziții pe raza municipiului Sibiu și 3 percheziții pe raza localității Poiana Sibiului, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai 2015 — septembrie 2016, acționând în baza aceleiași rezoluții infracționale, membrii grupului au procurat și comercializat droguri de risc, în speță cannabis, mai multor consumatori de pe raza municipiului Sibiu, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Din probele administrate a rezultat că suspecții s-au aprovizionat cu droguri de risc fie din culturi proprii fie de la alte persoane care dețin mai multe culturi de cannabis în județul Sibiu.

S-a reținut că membrii grupului au acționat într-un mod precaut, comercializând drogurile numai către persoane de încredere și după stabilirea în prealabil a locațiilor unde urma a se realiza tranzacția. De asemenea, contactele telefonice au avut loc numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiați ai traficanților, aceștia refuzând orice contact direct cu cumpărătorii pe care îi întâlneau pentru prima dată.

De asemenea s-a reținut că suspecții și-au stabilit propriile zone de distribuție cu scopul de a putea acoperi o arie cât mai largă a municipiului Sibiu.

La sediul DIICOT—Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 35 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu și IPJ Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus