Duminică,
29.11.2020
Innorat
Acum
0°C

Viorel Arcaș și Sorin Ilieșiu au votat legea privind plagiatul. ”S-a votat în grup”

11 Octombrie 2016 13:23

Viorel Arcaș și Sorin Ilieșiu au votat legea privind plagiatul. ”S-a votat în grup”

Senatorii sibieni Viorel Arcaș și Sorin Ilieșiu sunt printre parlamentarii care au votat luni seară în favoarea proiectului de lege care modifică legea educaţiei şi respinge cererea de reexaminare privind Legea de adoptare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind plagiatul. Au fost menținute în urma votului majoritar modificările comisiei de învăţământ, prin care acordarea sau retragerea titlului de doctor va fi făcută de Senatul universităţilor, nu de ministrul Educaţiei, CNATDCU rămânând o instanţă de recurs.

Senatorul Viorel Arcaș susține că a votat pentru că așa s-a decis în cadrul grupului parlamentar. ”Am votat pentru deoarece așa s-a stabilit în ședința de grup”, a declarat Arcaș pentru Turnul Sfatului.

Proiectul a trecut de Senat, în calitate de for decizonal, cu un raport de adoptare în forma iniţială a legii, fiind respinsă cererea de reexaminare a şefului statului, după ce şi la Camera Deputaţilor cererea preşedintelui a fost respinsă, nefiind întrunit numărul necesar de voturi, informează news.ro.

Potrivit listei de vot electronic publicată pe site-ul Senatului, la proiectul privind plagiatul au votat în favoarea legii, alături de PSD şi ALDE, senatorii PNL Petre Nicoară, Teodor Atanasiu, Ciprian Rogojan, Valeriu Boeriu, Octavian Motoc, Marius Neculoiu, Mariana Câmpeanu, Corneliu Popescu, Viorel Grigoraş, Ţapu Nazare Eugen, Titus Paşca şi Marius Emil Paşcan, care şi-a anunţat în plen demisia din partid.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că decizia Senatului de luni, prin care s-a respins cererea sa de reexaminare a legii de aprobare a OUG privind plagiatul, "riscă să afecteze" verificarea imparţială a acuzaţiilor în aceste cazuri şi consideră că graba senatorilor de a opera modificări, fără dezbateri, este "suspectă".

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Solomon

Acum 4 ani

Eu nu sunt deloc surprins!Este ceva normal si firesc!Orice propunere,chiar daca este extrem de benefica va pica daca vine din partea cuiva neagreat de "distinsii"nostri alesi!Pot avea ei o parere?Nici vorba!Ei fac parte dintr-o fauna parazita care populeaza Casa Poporului si lucreaza doar pentru interes personal!Atentie,vin alegerile!Ispirescu si Creanga sunt mici copii fata de contemporanii nostri care ne bat la usa cu propuneri de-a dreptul fantasmagorice!
Raspunde

doar

Acum 4 ani

SPER SA ajungeti in puscarie tot in grup , lichele antisociale
Raspunde

el

Acum 4 ani

Da da in grup organizat sau sub forma de gramada!
Raspunde

un bou

Acum 4 ani

asa e la ei. si muja tot in grup o primesc. n au cap sa gandeasca. ce sa mai zic pt popor
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 4 ani

Ma indoiesc ca loialitatea fata de partid l-a manat pe Arcas sa voteze "pentru". Partidul l-a dat deja in laturi, nu se mai alege in colegiu. Eu suspectez un interes personal. Ceva plagiate in familie, poate?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus