Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Noapte Albă la Biblioteca Astra. Opt ore de concerte, expoziții și sesiuni de lectură

Noapte Albă la Biblioteca Astra. Opt ore de concerte, expoziții și sesiuni de lectură

Miercuri, 19 octombrie, sibienii sunt invitați să petreacă 8 ore speciale în spațiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Instituția a pregătit, cu ocazia Nopții Albe, în intervalul orar 16-24 o serie de activități precum concerte, expoziții sau ateliere de creație.

Nopțile Albe au devenit un fenomen întâlnit la toate instituțiile culturale și educative, care din când în când își extind programul cu publicul.

“De Noaptea albă, bibliotecarii își doresc gruparea pasionaților de carte de toate vârstele printr-un eveniment dedicat, familiarizarea tinerilor studenți cu accesul în biblioteci, amplificarea legăturilor dintre bibliotecile reale și cele virtuale și antrenarea unui număr cât mai mare de parteneri cointeresați de oferta de servicii dintr-o bibliotecă publică”, transmit reprezentanții Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.
Concerte rock 

Pe lângă o serie  de ateliere interactive prezente în toate secțiile Bibliotecii, va avea loc și un concert rock. Este vorba de Byron o trupă rock cu influențe diverse, înființată în 2006, cu 6 albume de studio lansate, cu 3 DVD-uri live, care sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni. Au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România și din când în când fac concerte de improvizație 100% (seria Impromptu). Tot din București vin și Miticii, trupa Multumult cu un spectacol-eveniment cu sunete, cuvinte și foșnet de carte, recital cu instrumente arhaice și prezentarea ultimei cărți a lui Călin Torsan, Ospățul.

De la Avrig, vor sosi doamnele care au creat din șezătoarea străveche un spectacol de îndemânare artizanală, colorat cu strigături ”motivaționale”, ca odinioară. Cei care doresc să retrăiască atmosfera unei șezători, cu toată rânduiala și frumusețea portului și-a năravului românesc, sunt așteptați cu ghemul, croșeta, furca sau cu toată atenția de care sunt în stare, pentru a învăța un obicei care nu se dă uitat. Întâlnirea cu mândrele avrigene va fi inserat cu poveștile Mariei Grancea, bibliotecar al Bibliotecii Orășenești din Avrig.

Observații astronomice sau ateliere de caligrafie

Tot miercuri se va celebra 5 ani Biblionet Sibiu împreună cu toți bibliotecii din județul Sibiu care vor prezenta într-un format dinamic detalii importante din activitatea lor de zi cu zi. Un moment aparte va fi cel dedicat lecturii publice, care timp de un an a fost laitmotivul Campaniei Biblioteca Iubește și care, și de astă dată îi va avea ca protagoniști pe actorii Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu: Lerida Buchholzer, Rodica Mărgărit, Geraldina Basarab, Cătălin Neghină și Liviu Vlad.

Noaptea Albă la Bibliotecă își propune să readucă în atenția publicului instituția bibliotecii publice ca factor important și tradițional de informare, educare și cunoaștere. În cele 8 ore în care biblioteca va fi deschisă în regim special (16:00-24:00), publicul poate participa la spectacolele prezentate mai sus, dar și la conferințele, lansările de carte, atelierul de caligrafie, sesiunea de lectură publică, expoziții multimedia, audiții muzicale, observații astronomice. Programul complet poate fi găsit aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

....

Acum 7 ani

Nu, mulțumim!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus