Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Democrația mai servește România?

Plutește în mediile de informare – socializare - manipulare a populației un sentiment al neputinței în raport cu degradarea societății românești… Se pare că s-au încercat toate soluțiile politice-economice, că s-ar fi epuizat până și elanul comunitar de a scoate „căruța” din mlaștină! Probabil că în istoria poporului român n-au fost multe situații de genul acesta, cel puțin după 1859.

Dar și în acest caz, conform uzanțelor bolșevice (rusești), se ocultează din răsputeri tocmai SOLUȚIA – schimbarea formei de stat, odată cu schimbarea ACESTEI clase politice, care și-a demonstrat reaua-credință, proasta-creștere și incompetența! Citat: „Țara este condusă de inamici ai României!” – Liviu Mihaiu, la emisiunea Nocturne, la TVR.

De aici și întrebarea din titlu – pentru că, în condițiile legilor democratice în vigoare pe teritoriul UE, apare aproape imposibilă schimbarea unei mafii politice care se acoperă tocmai cu preceptele democrației! Nici o instituție europeană, care clamează coordonarea și verificarea instituțiilor aferente din România, nu a reușit să disloce mafia „economico-politică” (folosesc intenționat limbajul bolșevic aferent!) care s-a instalat la putere dând lovitură de stat în decembrie 1989…

În aceste condiții trebuie vorbit de alte soluții – care să se înscrie totuși în limitele acceptate de această Uniune europeană. Schimbarea trebuie și poate veni, de data asta, de jos! Populația din țară, posibil ajutată și de cei de bună-credință emigrați economic, este în măsură să inverseze cursul catastrofal imprimat țării după 1947 de foștii și actualii politicieni – absolut toți de stânga și de extremă stânga… Ajungem deci la ideile lui V. Havel despre „puterea celor fără de putere”! Acești cetățeni, care sunt ținuți în ceață informațională și juridică, pot și trebuie să se adune în grupuri civice, în asociații, care să le deschidă orizontul cetățenesc și politic, pentru a se lămuri despre mecanismele corupției, ca să fie mai atenți la ofertele politice și la dezbaterile problemelor reale, nu ale celor inventate de televiziuni spre a manipula auditoriul. Iată două asemenea pârghii ce pot răsturna răspunsul electoral anemic și falsificat de astăzi:

1. Pârghia concurențială (într-o piață liberă) – întreprinzătorii mici și mijlocii, care sunt născuți cu talentul de a dezvolta și menține o afacere, se pot asocia pentru a bara calea celor neaveniți, ce denaturează procesul economic prin fraudă, incompetență și manipularea publicului. Forța lor, la nivel național, este o realitate insuficient exploatată. Astfel se poate curăța piața (în industrie, agricultură, comerț, servicii) de majoritatea practicilor ilegale, se pot demonta mecanismele mafiotice și monopolurile travestite, pentru a se stopa fraudarea statului și a consumatorului !! Este tocmai ceea ce recomandă și U.E. Tot aici putem include și dislocarea șefilor corupți din ministere, din învățământ și administrația publică!

2. Pârghia educațională – populația, începând cu vârsta școlară, poate fi pusă în situația de a-și conștientiza rolul său politic, poate fi alfabetizată politic, ieșind din actuala apatie civică. Pentru că aceasta convine numai celor corupți, cățărați la putere ! Pasul următor va fi alegerea, în deplină cunoștință de cauză, a formei de stat (MONARHIA CONSTITUȚIONALĂ) care permite și generează o conducere stabilă, independentă de partidele politice, respectiv REGELE CONSTITUȚIONAL, uns al Bisericii!

Reamintim ( a câta oară?…), că Regele nostru legitim, uns de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe în 1927, trăiește și are o Familie regală, pregătită să servească România cu totul altfel decât actuala „clasă politică”. După cum constatăm din toată desfășurarea contradictorie a vieții politice din Estul Europei, majoritatea țărilor ieșite din comunism (adică de sub tutela rusească și trădarea occidentală!) suferă cam aceleași neajunsuri STRUCTURALE, datorită lipsei unei clase politice adevărate, după decenii de distrugere sistematică a acesteia. Și peste tot, puținele elite de dreapta care mai activează, susțin soluția monarhică pentru ieșirea din marasm.

Este singura conjunctură în care răspunsul la întrebarea din titlu poate fi afirmativ!

Comentarii

5 comentarii

Bis

Acum 4 ani

Interesanta varianta! Si ce garantează buna credință în propunere????!!!!
Raspunde

Odin

Acum 4 ani

Ca de obicei totul a mers bine pana am dat-o de pereti cu Monarhia! Meritele istorice ale Monarhiei in Romania nu sunt si nu vor putea fi vreodata contestate dar aceea este o etapa care intr-un mod dureros pentru tara a fost inchisa de comunisti! Ea nu mai poate fi readusa in actualitate, mai raman doar nostalgici care nu au reusit sa se desprinda de cartile de basme din copilarie cu printi si printese! Casa regala a Romaniei nu mai are forta necesara pentru a o reprezenta, asta este adevarul pe care trebuie sa-l acceptam! Daca ar fi avut-o s-ar fi constituit ca o forta care poate polariza populatia, poate determina o schimbare! Iar partea cu "uns al Bisericii" e ilara! Dupa ultimele demostrati de verticalitate ortodoxa (ultima fiind data de cea mai mare biserica ortodoxa, cea a Rusiei) asta este, in cel mai bun caz, o contra-reclama! "Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time." Winston Churchill
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, io-s de acord, da' cu o condiție, "decât" dac-al "intronificam" pe "duda" Von Hohenzolern ca Tartor ....
Raspunde

alzara

Acum 4 ani

Mars la cotet venetic de rahat!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus