Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Ancheta ursului omorât: Dosarul penal transferat de la Sibiu, la Alba, pentru maximă obiectivitate

Ancheta ursului omorât: Dosarul penal transferat de la Sibiu, la Alba, pentru maximă obiectivitate

Procurorii sibieni au decis să transfere colegilor din Alba Iulia dosarul penal privind ursul împușcat în Sibiu, în 12 octombrie, pentru maximă obiectivitate.

"Vă facem cunoscut că dosarul penal cu nr. 728/P/2016, privind uciderea unui urs prin împușcare la data de 12.10.2016, în centrul vechi al Sibiului, a fost trimis la data de 20.10.2016, în vederea preluării, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia", se arată într-un comunicat de presă remis vineri, AGERPRES.

Întrebat de corespondentul AGERPRES de ce a fost trimis dosarul penal de la Sibiu, unde s-a început ancheta, la Alba Iulia, Ion Veștemean, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a indicat că s-a luat această decizie "pentru a nu exista nicio suspiciune".

"Competența este a noastră, noi am discutat și cu cei din Alba și din București și am căzut de acord că, fiind făcute multe plângeri penale, chiar dacă nu sunt directe, față de polițist, nu e normal ca să anchetezi pe cel cu care lucrezi, indirect. Pentru a nu exista nicio suspiciune, că ne-am lăsa influențați, în sensul că cel pe care îl verificăm, este colaboratorul nostru în alte dosare. Nu e normal ca tu să lucrezi cu un om și să îl și anchetezi în alt dosar", a răspuns Veștemean, pentru AGERPRES.

Practic, nicio plângere nu este îndreptată împotriva unei persoane anume, ci se referă la instituțiile care au fost implicate în prinderea ursului.

"În dosar urmează a se efectua cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de armă fără drept, omorârea cu intenție a animalelor, complicitate la omorârea animalelor cu intenție, braconaj, complicitate la braconaj, braconaj și abuz în serviciu, prev. si ped. de art. 25 alin. 1 lit. a din Legea 205/2004, art. 48 alin. 1 C.pen., raportat la art. 25 alin. 1 lit. a din Legea nr. 205/2004, art. 42 alin. 1 lit. h din Legea nr. 407/2006, art. 48 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 42 alin. 1 lit. h din Legea nr.407/2006, art. 44 alin.1 lit. b din Legea nr.407/2006 si respectiv art. 297 C.pen.", se mai arată în comunicat.

La dosar există declarațiile veterinarului care a încercat fără succes tranchilizarea ursului, ale vânătorului care l-a omorât și ale polițiștilor, plus autopsia ursului, care dovedește că provenea din pădure, nu din captivitate, dovadă că s-au găsit resturi de alte animale, plus seringa din pușca cu tranchilizant.

În paralel cu ancheta penală, mai au loc și alte verificări în instituțiile publice din Sibiu, implicate în operațiunea de prindere a animalului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Todoran

Acum 6 ani

Suntem o tara de nebuni. BRAVO POLITISTULUI CARE A LUAT DECIZIA CORECTA Daca omora un copil era anchetat de ce nu l-a impuscat mai repede
Raspunde

cocostarcu

Acum 6 ani

vezi, poate te premiaza olteanu pentru lauda
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Azi-noapte latrau niste caini. La prima vedere neplacut, daaar, daca nu i-ar fi adunat pe toti, n-ar fi murit ursuletul. Cainii din marginea padurii il alungau. Toate animalele isi au rostul lor. Unii oamenii sunt insa inutili.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus