Vineri,
05.06.2020
Innorat
Acum
25°C

FOTO. Accident cu șapte autovehicule pe Valea Oltului, la Viaductul Cârligul Mic

21 Octombrie 2016 10:45

FOTO. Accident cu șapte autovehicule pe Valea Oltului, la Viaductul Cârligul Mic

Actualizare ora 11,12  În jurul orei 9,40, pe DN 7, la Călimăneşti, la km 199 + 700 m, în apropierea Viaductului Cârligul Mic, pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare în mers, pe sensul Rm. Vâlcea - Sibiu, un tir a lovit în partea din spate un autocar, iar acesta din urmă a lovit cinci autovehicule care se aflau în faţa sa, oprite în coloană la culoarea roşie a semaforului amplasat pentru dirijarea circulaţiei pe viaduct, transmit reprezentanții IPJ Vâlcea.

img_6827

În urma impactului a rezultat rănirea a două persoane, respectiv conducătorul auto al tirului şi un pasager din autocar, care au fost preluate şi transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Având în vedere implicarea mai multor autovehicule, dintre care şi un autocar cu 19 persoane, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a dispus la ora 09:50 ca primă măsură aplicarea Planului de intervenţie ,,Cod Roşu”, iar prin prisma consecinţelor măsura a fost ridicată la ora 10:15.

În prezent, circulaţia rutieră în zonă se desfăşoară alternativ.

foto IPJ Vâlcea

img_6826

Știrea inițială

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din pricina unui accident rutier în care au fost implicate șase autovehicule, traficul pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu este oprit pe ambele sensuri la ieșirea din localitatea vâlceană Călimănești către Sibiu.

Conform ziarului Vocea Vâlcii, un autocar aştepta la un semafor, iar şoferul unui TIR nu s-a asigurat şi a intrat în coliziun cu  autocarul. Acesta din urmă a ricoşat în mai multe maşini. Inițial a fost anuntat declanșarea codului roșu de intervenție, prefectul de Vâlcea anunțând apoi, în urmă cu puţin timp, că atenţionarea de Cod Roşu nu mai este valabilă.

Comentarii

4 comentarii

un sibian

Acum 3 ani

@Dan: si daca coloana de masini se intinde pe mai mult de 1 KM? iti spun din experienta ca pe Jalea oltului se fac si cozi de 2-3 KM. Daca tiristu a fost sofer de guma si nu a vazut coloana, ce sa mai zic? ghinion!! sa plateasca!!!!!!! Daca nu era autocaru ala acolo, poate impacheta cateva masini mici complet, cu oameni cu tot.
Raspunde

dan

Acum 3 ani

In cazul acesta trebuie discutata si obligativitatea firmelor de constructii de a presemnaliza lucrarile pe care le efectueaza. Ar trebui avuta in vedere intr-un capitol legislativ presemnalizarea unor lucrari la carosabil cu cel putin 200m in orase si minim 1km in afara oraselor, cu cat mai multe indicatoare si semnalizatoare luminoase (limita de viteza, distanta intre autovehicule etc.) Aceeasi problema s-a ivit si anul trecut in Bucuresti, cu consecinte mult mai grave . Firmele de constructii sa plateasca amenzi extrem de usturatoare in cazul nerespectarii normelor de siguranta a traficului.
Raspunde

Anonymus

Acum 3 ani

pana nu se va modifica legislatia sa fie asigurarea pe OM facuta si in functie de masina condusa nu va fi OK niciodata iar la fiemele de transport gasita o modalitate prin care in cazuri de accidente de acest gen sa plateasca si omul si firma...
Raspunde

Anonymus

Acum 3 ani

alt "sofer profesionist" care a facut paguba cat 10 masini... cum mai sustin reducerea asigurarii in acest caz firmele de transport cand numai intr-un accident de acest gen paguba este imensa...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus