Au trecut mai bine de patru ani de când am călcat ultima dată pragul Pardon Cafe de pe strada Cetății. Știți, cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Atât de frumoasă încât s-a umplut de semne cu cea mai frumoasă stradă din Sibiu încât toată lumea chiar a început să creadă că e cea mai frumoasă stradă din Sibiu deși poate nu e chiar cea mai frumoasă stradă din Sibiu pentru că mai sunt multe exemple de străzi care pot fi cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Ați înțeles, nu?
Deci. Ne-am oprit la prânz pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu ca să vedem dacă restaurantul se ridică la nivelul reclamei pe care și-o face. Prima dată ne-am instalat pe la 12:30. Era nițel prea devreme, bucătarul încă nu începuse tura așa că am revenit o oră mai târziu.
Restaurantul tocmai renovează prima încăpere însă mirosul îmbietor din bucătărie acoperă mirosul de praf de la intrare. Am luat la frunzărit meniul, pe care l-am lăudat și data trecută ca fiind unul dintre cele mai creative meniuri ale restaurantelor din Sibiu. E făcut sub formă de ziar, plin de citate și de pilde amuzante și destul de consistent. Practic, la Pardon e cam greu să nu găsești ceva pe gustul tău. Sfânta Pătrime, pui/porc/vită/pește e dublată de paste, pizza, salate, supe cremă și deserturi, nu există să nu găsești ceva ce să nu îți tragă cu ochiul.
Am început ușor cu o supă cremă de spanac cu bacon și ou fiert iar cele cinci minute cât am așteptat farfuria am tras un pic cu ochiul la cum e amenajat locul. Fără îndoială este cel mai încărcat de decorațiuni restaurant din Sibiu. De bun gust sau nu, asta e la latitudinea fiecăruia. Dar completat cu ambianța, cu jazz-ul care sună în surdină din boxe mi-a plăcut mult de tot.
Supa a venit rapid iar singurul ei defect a fost că era prea fierbinte pentru cât de bine arăta farfuria. Când ai așa ceva în față, primul instinct e să te arunci pe ea. Am urmat instinctul și mi-am fript limba. Vă recomand supa asta fără nicio jenă, combinația cu bacon și cu ou fiert e absolut genială.
Pentru felul secund am zis să încerc ceva ce nu găsești chiar peste tot și am cerut un cocoșel pitic la cuptor cu sos de vin, completat de o salată de gogoșari murați și garnisit cu niște... inele de ceapă. A durat puțin mai mult decât supa dar prezentarea m-a dat pe spate.
Carnea, garnitura și salata, așezate foarte fantezist pe un platou de piatră, peste un pat de rucola ce ar fi hrănit liniștit o întreagă cireadă. Cocoșelul a fost banal. Carne uscată, fără gust pronunțat, mai degrabă fad decât gustos. Sosul alb nu i-a adus niciun plus, fiind în ton cu carnea. Însă au intrat în scenă inelele cu ceapă. O fi o chestie de Ardeal la mijloc, dar o ceapă poate salva chiar și cel mai neinspirat fel de mâncare. Felicitări totale celui care a decis să bage inelele de ceapă ca și garnitură în meniu. Cel mai probabil sunt congelate de la Metro și nu-s făcute în casă, dar lângă o carne fără gust au făcut minuni.
Cu două Pepsi-uri la bord am plătit pentru aventura de pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu 64 de lei. Să fie primiți!
Cel mai frumos ziarist din Sibiu
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Sfânta Pătrime , Pardon Cafe
Vizualizari: 8471
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
ANDREI NICULAE
Acum 4 ore
Friki Riki
Acum 5 ore
Un cititor
Acum 7 ore
GPT - simplu și fără școală
Acum 7 ore
Ger