Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

Am mâncat ceapă. Pardon

Am mâncat ceapă. Pardon

Au trecut mai bine de patru ani de când am călcat ultima dată pragul Pardon Cafe de pe strada Cetății. Știți, cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Atât de frumoasă încât s-a umplut de semne cu cea mai frumoasă stradă din Sibiu încât toată lumea chiar a început să creadă că e cea mai frumoasă stradă din Sibiu deși poate nu e chiar cea mai frumoasă stradă din Sibiu pentru că mai sunt multe exemple de străzi care pot fi cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Ați înțeles, nu?

Deci. Ne-am oprit la prânz pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu ca să vedem dacă restaurantul se ridică la nivelul reclamei pe care și-o face. Prima dată ne-am instalat pe la 12:30. Era nițel prea devreme, bucătarul încă nu începuse tura așa că am revenit o oră mai târziu.

Restaurantul tocmai renovează prima încăpere însă mirosul îmbietor din bucătărie acoperă mirosul de praf de la intrare. Am luat la frunzărit meniul, pe care l-am lăudat și data trecută ca fiind unul dintre cele mai creative meniuri ale restaurantelor din Sibiu. E făcut sub formă de ziar, plin de citate și de pilde amuzante și destul de consistent. Practic, la Pardon e cam greu să nu găsești ceva pe gustul tău. Sfânta Pătrime, pui/porc/vită/pește e dublată de paste, pizza, salate, supe cremă și deserturi, nu există să nu găsești ceva ce să nu îți tragă cu ochiul.

Am început ușor cu o supă cremă de spanac cu bacon și ou fiert iar cele cinci minute cât am așteptat farfuria am tras un pic cu ochiul la cum e amenajat locul. Fără îndoială este cel mai încărcat de decorațiuni restaurant din Sibiu. De bun gust sau nu, asta e la latitudinea fiecăruia. Dar completat cu ambianța, cu jazz-ul care sună în surdină din boxe mi-a plăcut mult de tot.

Supa a venit rapid iar singurul ei defect a fost că era prea fierbinte pentru cât de bine arăta farfuria. Când ai așa ceva în față, primul instinct e să te arunci pe ea. Am urmat instinctul și mi-am fript limba. Vă recomand supa asta fără nicio jenă, combinația cu bacon și cu ou fiert e absolut genială.

restaurant-pardon-1

Pentru felul secund am zis să încerc ceva ce nu găsești chiar peste tot și am cerut un cocoșel pitic la cuptor cu sos de vin, completat de o salată de gogoșari murați și garnisit cu niște... inele de ceapă. A durat puțin mai mult decât supa dar prezentarea m-a dat pe spate.

Carnea, garnitura și salata, așezate foarte fantezist pe un platou de piatră, peste un pat de rucola ce ar fi hrănit liniștit o întreagă cireadă. Cocoșelul a fost banal. Carne uscată, fără gust pronunțat, mai degrabă fad decât gustos. Sosul alb nu i-a adus niciun plus, fiind în ton cu carnea. Însă au intrat în scenă inelele cu ceapă. O fi o chestie de Ardeal la mijloc, dar o ceapă poate salva chiar și cel mai neinspirat fel de mâncare. Felicitări totale celui care a decis să bage inelele de ceapă ca și garnitură în meniu. Cel mai probabil sunt congelate de la Metro și nu-s făcute în casă, dar lângă o carne fără gust au făcut minuni.

restaurant-pardon-3

Cu două Pepsi-uri la bord am plătit pentru aventura de pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu 64 de lei. Să fie primiți!

Cel mai frumos ziarist din Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 8471

Comentarii

3 comentarii

pofticiosul

Acum 8 ani

Nu-i chiar atât de scump pt. un local de fițe din buricul târgului. Doar că nu m-ar tenta nici supa, nici cocoșul...
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 8 ani

:)))). Cel mai frumos ziarist din sibiu. Aici te-am prins. Bratu a fost plecat din Sibiu in weekend. :))
Raspunde

babacloanta

Acum 8 ani

Cine pana mea a spus ca str. Cetatii e cea mai frumoasa din Sibiu? A fost orb sau nu vedea prea bine?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus