Conf. dr. Victor Costache a fost desemnat, împreună cu echipa sa, câștigătorul premiului “Aurel Kaufmann” pentru cel mai bun proiect multidisciplinar, realizat cu scopul de a preveni amputațiile membrelor inferioare. Premiul a fost acordat în cadrul celei de-a doua ediții a Congresului Societății Române de Chirurgie Vasculară. Evenimentul a avut loc în perioada 20-22 octombrie, la Hotel Ramada, și a reunit specialiști în chirurgie vasculară din Europa.
Timp de trei zile, a avut loc, la Sibiu, pentru al doilea an consecutiv, Congresul Societății Române de Chirurgie Vasculară. În cadrul evenimentului au avut loc o serie de cursuri precongres, dar și sesiuni de prezentări. În plus, au fost acordate și două premii, “Premiul pentru cea mai bună lucrare a unui medic rezident” și premiul “Aurel Kaufmann”. Cel de-al doilea premiu, în valoare de 1000 de euro, a fost câștigat de echipa sibiană coordonată de dr. Victor Costache. Proiectele înscrise au fost revizuite de o comisie aleasă de comitetul științific al SRCV, iar câștigătoare a fost desemnată echipa cu cel mai mare număr de puncte.
Un congres mai mare, internațional
În cea de-a doua zi a evenimentului, conf.dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano și președintele comitetului local de organizare al congresului, a prezentat, în cadrul sesiunilor de comunicare, o serie de disecții aortice, realizate la Sibiu, prin tratament endovascular. Prezentarea a fost întâmpinată cu interes, iar rezultate vor fi prezentate la New York, luna viitoare, în cadrul unui congres.
“Noi am prezentat seria de disecții aortice realizate la Sibiu prin tratament endovascular, Sibiul fiind singurul centru din țară care este inclus într-un protocol internațional care permite tratamentul endovascular pacienților cu disecții de aortă, practic un tratament minim invaziv care le salvează viața. Pregătim pentru anul viitor un congres mult mai mare, internațional. Este un congres major care va fi organizat, la Sibiu, în luna iulie, vom avea între 50 și 70 de profesori de top din domeniul bolilor cardiovasculare din Europa și America de Nord și aproximativ 400 de particianți din Europa Centrală și de Est, care vor veni să urmeze cursurile și prezentările domnilor profesori”, a declarat Victor Costache.
Tehnici noi din chirurgia vasculară
Participanții au avut parte de cursuri practice de ecografie carotidiană, au discutat despre managementul bolii aortice sau despre tratamentul modern în boala varicoasă. Tema principală a congresului a fost una inspirațională: ,,Chirurgia vasculară la momentul schimbării”. Pe baza acesteia au avut loc discuții despre noile terapii endovasculare, dar și despre probleme pe care specialiștii în chirurgie vasculară și endovasculară le întâmpină zilnic, cu scopul de a găsi soluții mai bune pentru pacienți.
“Acesta este al doilea congres unde avem oameni de marcă, de maximă reprezentare în chirurgia vasculară din Europa. Tema congresului de anul acesta este una ambițioasă deoarece este centrată foarte mult pe noile tehnici din chirurgia vasculară, noile tehnici minim invazive. Chirurgia vasculară, care reprezintă un progres enorm în această specialitate, a făcut ca, defapt, noutățile în această specialitate să apară cu o rapiditate extraordinară, este una dintre cele mai dinamice specialități medicale la momentul actual. Tehnicile de chirurgie endovasculară fac posibilă salvarea membrelor pacienților cu boală vasculară periferică, amenințați de amputație”, spune Mihai Ionac, președintele Societății Române de Chirurgie Vasculară.
Invitații, impresionați de medicii români
Prof. dr. Eike Sebastian Debus, unul dintre speakerii principali ai evenimentului, le-a vorbit participanților despre alternativele care pot exista în tratamentul anevrismelor de aortă toracică. Profesorul s-a arătat impresionat de munca medicilor români și de tehnicile folosite.
“Sunt fericit de invitația pe care am primit-o. Sunt impresionat de calitatea științifică a congresului. Am înțeles că Societatea Română de Chirurgie Vasculară este o societate tânără, dar deja foarte deschisă către cadrul internațional, conectată cu partea europeană. Avem nevoie să realizăm o colaborarea cât mai strânsă între Europa și România. Doctorii români au prezentat niște cazuri interesante, folosind tehnici inovative, dezvoltând idei noi pentru binele pacienților. Pentru mine a fost foarte interesant să le văd și aud prezentările”, a declarat prof. dr. Eike Sebastian Debus, secretar general al ESVS, șeful departamentului de Medicină Vasculară, Universitatea Hamburg-Eppendorf, Germania.
Congresul SRCV 2016 a fost însoțit de o expoziție medicală specializată la care au participat peste 20 de companii medicale care și-au expus cele mai noi echipamente și tehnologii în domeniul chirurgiei cardiovasculare.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: victor costache , Societatea Română , Europa Centrală , Spitalului European Polisano , New York , Hotel Ramada Uniunea Social , Mihai Ionac , Societății Române , Aurel Kaufmann , Chirurgie Vasculară , Congresul Societății Române , Congresului Societății Române , Eike Sebastian Debus , Medicină Vasculară , Universitatea Hamburg
Vizualizari: 4070
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Corbul
Acum 3 ore
Kukuruku
Acum 3 ore
Emil
Acum 4 ore
SibiAnus
Acum 4 ore
Chituță, ai grija la codiță