Vineri,
13.09.2024
Partial Noros
Acum
18°C

VIDEO Francezii de la TF1 pun Sibiul pe același nivel cu București și Brașov: Boom-ul turismului în țara lui Dracula

VIDEO Francezii de la TF1 pun Sibiul pe același nivel cu București și Brașov: Boom-ul turismului în țara lui Dracula

Jurnaliștii francezi de la TF1 au realizat un reportaj în țara noastră dedicat turismului, iar Sibiul apare la același nivel cu Bucureștiul și Brașovul.

”România a primit anul trecut peste două milioane de turişti străini. Pentru a atrage un public mai larg decât fanii lui Dracula, statul român face investiţii masive. În timp ce bisericile din secolul al XIX-lea îşi regăsesc faţadele şi culorile de altădată, hotelurile dărăpănate din perioada comunistă sunt în prezent renovate. Trebuie spus şi faptul că acest sector de activitate este impulsionat de o scădere importantă a TVA-ului”, se afirmă în textul publicat pe site-ul LCI, în prezentarea acestui reportaj, citat de news.ro.

Relatarea debutează cu imagini de la Castelul Bran, despre care jurnaliştii francezi spun că se află ”în mijlocul pădurilor Transilvaniei” şi este ”asaltat de mii de turişti în fiecare zi”.

Reportajul continuă apoi cu imagini filmate în Sibiu.

”România înseamnă însă şi peisaje pitoreşti. Pentru a atrage un public mai larg decât fanii vampirilor, statul român face investiţii masive. În Sibiu, bisericile şi faţadele clădirilor din secolul al XIX-lea îşi regăsesc culorile. Peste 80% dintre ele au fost restaurate, în cadrul unui şantier de mare amploare. După ce oraşul a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii în anul 2007, numărul vizitatorilor a explodat”.
În Sibiu există în prezent peste 3.000 de locuri de cazare, iar în împrejurimi, în localităţile învecinate, alte câteva zeci de mii. Prin comparaţie, în urmă cu câţiva ani în Sibiu existau doar patru hoteluri.

România îşi valorifică patrimoniul.

”În România există o treime din totalul izvoarelor termale din Europa şi această ţară va deveni în curând o referinţă pentru turismul balnear. Astfel de staţiuni, precum staţiunea Tuşnad din Transilvania, sunt pe cale de a fi reconstruite”, notează jurnaliştii de la LCI.
Hotelurile căzute în paragină şi care datau din perioada comunistă sunt în prezent renovate şi recondiţionate.
”Am amenajat un spa, am modernizat camerele şi am trecut de la două stele la patru stele”, spune Molnar Akos, directorul unui hotel din această staţiune balneară.
Întregul sector turistic este impulsionat începând de anul trecut de o scădere importantă a TVA-ului în privinţa serviciilor de cazare - de la 24% la 9%.
”România este una dintre cele mai ieftine destinaţii de vacanţă din Europa şi a început să devină competitivă în faţa vecinilor ei, Unguria şi Bulgaria, iar numărul turiştilor care au vizitat această ţară a crescut spectaculos, ajungând în 2015 la peste 2 milioane de persoane”, au adăugat autorii reportajului.
Reportajul ”Roumanie: Le tourisme en pleine essor” (”România: Turismul, în plin avânt”) a fost difuzat duminică, în jurnalul televizat de weekend (”JT WE”) şi prezentat de Audrey Crespo-Mara pe postul TF1. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

20 comentarii

Diablo, regele infernului

Acum 7 ani

La cât mai mulți!
Raspunde

sibyanul

Acum 7 ani

Beton...in 2014 spre exemplu vecinii nostri de la vest (Ungaria) au avut peste 10.000.000 turisti, din care destul de multi din Romania...in 2015 cresterea a fost de peste 11%...Bulgaria este de mult inaintea noastra, atat la statiunile de pe litoral care sunt populate vara de multi roman,i cat si la cele de schi, unde majoritatea locatiilor ofera intre 40 si 70 km de partii foarte bine amenajate si deservite de instalatii de transport...Din pacate multe hoteluri (2*si 3*)sau pensiuni de la noi se rezuma doar la serviciile de cazare+mic dejun, alte programe sau oferte de petrecere a timpului in zona lipsesc total...restul il cunoasteti!
Raspunde

Antiboi

Acum 7 ani

Mai sibianule cu y , nu stiu unde mergi tu la mare dar eu merg de ani de zile cel putin odata pe an la Mamaia in zona de plaja a hotelului Vega si e foarte curat, lume civilizata, e ok. In schimba la Bulgaria , manele si seminte, masini furate si tepe gramada!! Ia nu-ti mai denigra tara si neamul cum faceti toti de obicei, si pune mana si munceste, fa tu un lucru bun daca stii cum se face!! Sau nu ai timp ca iti astepti ajutorul social??
Raspunde

123

Acum 7 ani

"Litoralur" roman este cel mai jegos pe care lam vazut, si am vazut foarte multe. In toata lumea inca n-am vazut la inot un kkt in apa, in Rom e plin, in apa, in tufisuri si la plaja Asa ca..... nu ma mir ca si romanul merge in bulgaria, turcia, grecia......
Raspunde

Junk

Acum 7 ani

Sibiul nu se poate niciodata compara cu Brasovul. Ati fost de curand in Brasov?? Va rog.... deci ce se face acum in Sibiu in Brasov exista de cel putin 5 ani. Este un oras f curat si aerisit. Sa va dau exemple concrete pentru carcotasi si increzutii care o sa scrie pe aici. 1 . In Brasov exista 90 % toata infrastructura de cabluri in pamant. Vezi doar stalpul si lampa. Atat. 2. Giratorii f mari incat chiar se fluidizeaza traficul. 3 centura ocolitoare cu descarcare in ce parte a orasului vrei, bulevarde cu 3 benzi pe sens, 4. Nu vezi petice si santuri sapate lasate si neasfaltate. 5 deseuri colectate selectiv . Nu vezi ca acum in sibiu mormane de gunoaie langa tomberoane, 6. Rezolvata problema parcarilor pentru locatari cu plata taxa la primarie, 7. Parcuri. 8 cel mai mare mall din transilvania - Coresi, 9. Cel putin 5 cinema 10. ZOO modernizata pe fonduri EU, 11. Aquapark. Si astea sunt asa la prima vedere. Ii lipseste ceva: aeroport care este in lucru la Ghimbav. Si cred ca nu mai are rost sa vb de Poiana Brasov in comparatie cu Paltinis. De ce au astea?pentru ca astia din Brasov nu sunt asa increzuti ca sibienii si laudarosi. Tac si fac. La noi nu ai cu cine, cu poiana , jina, valcea nici o sansa. Nu degeaba sediul regional al ANAF este la Brasov. Sibiul este o gluma buna care se uita ca vulpea la gaina. Adica la Selimbar, doar doar pune mana pe banii Selimbarului.
Raspunde

:))))

Acum 7 ani

lol
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Ai uitat sa scrii de Scripcaru si Cancescu, de tencuiala care cade (ex. de pe prefectura, de pe zidul cimitirului...), de autostrada care nu mai vrea sa ajunga la Iasov, despre nemultumirile localitatilor care nu au nici un avantaj de pe urma Zonei Metropolitane etc. Pe turisti nu-i prea intereseaza mall-ul Coresi, nici giratoriile sau strazile neasfaltate. Si nici bulevardele comuniste cu trei benzi pe sens. Sa-i lasam pe brasoveni cu problemele lor, si sa incercam sa le rezolvam pe ale noastre.
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Tu chiar crezi ca nu stim in realitate cum arata cacatul decazut de Iasov?:))) Un mic, pitoresc si frumos, centru istoric (37 hectare) inconjurat de un frumos peisaj montan (Mama Natura are meritul !) in rest un evantai de cartiere staliniste si comuniste reabilitate ca pixul, exact ca si in Sb, aceleasi alei cu glod in unele suburbii ca si aici (Uzina 2 egal Broscarie, Tractorul egal Vasile Aaron), cat despre cabluri ingropate...era candva, acum au reaparut altele ce completeaza pe cele ingropate in 2000. Deci STFU ! Ce are in plus, artere largi (construit si reconstruit masiv de comunisti, in timp ce Sb functioneaza pe artere create in 1300, 1800 sau 1900-1940) si populatie multa inghesuita in multe bloace. Fa recenzie si intre brasoveni, vezi cat de mult le place, eu cam stiu ca se plang de plictiseala si invazie cocalara de bucale ! Cheers !
Raspunde

...

Acum 7 ani

pentru ca in iasov navalesc miticii de la bucale cu interesele lor. pe aeroportul vostru puteti sa faceti ceva. daca veti vedea unde sa faceti din cauza cetii. l avoi in bv. totul e la limita. nu mai aveti potential. l-ati epuizat. voi aveti impresia ca dupa ce se termina autostrada sibiu-pitesti bucurestenii vor mai sta 5 ore in trafic bara in bara sa ajunga in poiana bv? vor veni in 2,5-3 ore in sb si asa se va dezvolta paltinisul. si alte zone unde sunt prevazute partii de ski. bv e un oras de consum. mutli moldoveni si atat.
Raspunde

Bleahhh

Acum 7 ani

Te doare tare .... Daca voi considerati turisti miticii care vin la ski in week end iar monstruozitatea aia de mall Coresi il consideri o atractie, atunci nu are rost sa mai vorbim. Daca nu era Poiana aveati la fel de multi turisti ca si Vasluiul , locul de unde proveniti de fapt "ardelenilor"!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, bine ca ne-au descoperit "frantujii" înainte ca iubitul nostru târgușor sa devină o ruina...Da' la' ca nu-i bai, poate-l transformam in grădina zoologica ?...Ntt, "nu mere" ca urșii-i omoram, in ia-sara am vazut un cerb mort pe carosabil între Porumbacu si Scoreiu...Aha, știu, saivan ca "oi" avem din belsug...
Raspunde

Maurer

Acum 7 ani

Junk ti-ai ales un nickname inspirat:)).Tu compari mere cu pere.Brasov e de 2 ori mai mare ca Sibiul.Tre sa fie frustrant ca un oras mai mic sa o ia inantea Iasovului:))
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Pardon, confunzi cu Alba Iulia ;) Intre Sb si Bv e o diferenta de circa 100 000 locuitori, nu mai mult. Ca teren construit Sb e 90% din Bv. Mai arunca un ochi pe Google Earth sau ce vrei matale :)
Raspunde

Gigi Nebunu'

Acum 7 ani

Brasovul are "norocul" sa fie la granita dintre bolsevici si turci,de asta are "ocazia" sa aibe populatie mai numeroasa. Ce e valcea aici e minciuna ,sa vezi hoardele de moldosclaveti cum fac ca maimutele,e alta tara pt ei, iar turcimea din bucur vin in BV cum ar fi in Germania .Binenteles din cauza tiganiei ,manelismului si a cocalarilor bv a ajuns un oras de rasul lumii. Cunosc personal destui brasovenii care au venit in SB chiar din cauza asta, a agitatie a pretului etc.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, "competiția" de fapt este doar in capul vostru sec, brașovenii nici macar nu se sinchisesc de existența "noastră"....
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Pacat ca nu mai exista competitia! Rivalitatea intre Hermannstadt si Kronstadt a fost benefica pentru dezvoltarea lor. E adevarat ca atunci erau locuite de alt fel de oameni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus