Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

5,3 mil. de euro: lista următoarelor 16 străzi de pământ propuse pentru modernizare

5,3 mil. de euro: lista următoarelor 16 străzi de pământ propuse pentru modernizare

Împărțite în trei pachete, 16 străzi de pământ din cartierele Lazaret și Turnișor ar putea intra în lucrări de modernizare de anul viitor. Valoarea estimată a investițiilor: 24,2 milioane de lei, inclusiv TVA.

Lista celor 16 străzi împărțite în trei pachete va fi supusă votului consilierilor locali în ședința programată joi. Lista a fost stabilită pe baza indicatorilor tehnico-economici aprobați în ultimii doi ani tot de Consiliul local Sibiu. Potrivit acestor indicatori, valoarea totală a lucrărilor de modernizare a acestor străzi ar urma să fie de cel mult 24,2 milioane de lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj – 22,1 mil, de lei, inclusiv TVA.

După aprobarea acestor pachete, administrația locală urmează să lanseze procedurile de atribuire în vederea angajării firmelor de construcție. În cursul lunii iulie, primarul Astrid Fodor anunța că aceste licitații vor fi organizate în această toamnă, pentru ca lucrările să poată începe de anul viitor.

Turnișor, cap de listă

Dintre toate străzile, cele mai costisitoare lucrări sunt prevăzute a fi cele de pe strada Zăvoi, din cartierul Turnișor. Valoarea estimată a proiectului de modernizare a acestei străzi este de 5,6 milioane de lei. Următoarea stradă din punctul de vedere al costurilor generate este strada Stăvilarului, din același cartier – 4,3 milioane de lei. De cealaltă parte, cele mai mici sume sunt necesare pentru strada Spătar Milescu, din cartierul Lazaret. Pentru această stradă, valoarea lucrărilor este aproximată la 176.000 de lei. Toate fondurile necesare acestor lucrări sunt asigurate din creditul accesat de municipiul Sibiu de la BERD, în decembrie 2015, credit în valoare de 67,5 milioane de lei.

Lista pachetelor de străzi propuse pentru noile licitații Sursa: proiect de hotărâre CL Sibiu

Zona Lazaret II str. Dr. C. Diaconovici (valoare estimată, inclusiv TVA: 0,9 mil. lei) str. Lebedei (valoare estimată, inclusiv TVA: 0,8 mil, lei) str. Luceafărului (valoare estimată, inclusiv TVA: 1,7 mil. lei) str. Arcului (valoare estimată, inclusiv TVA: 0,5 mil. lei) str. Libertății (valoare estimată, inclusiv TVA: 0,3 mil. lei) str. Spătar Milescu (valoare estimată, inclusiv TVA: 0,1 mil. lei) Total: 4,5 mil. lei

Zona Turnișor I str. Zăvoi (valoare estimată, inclusiv TVA: 5,6 mil. lei) str. Stăvilarului (valoare estimată, inclusiv TVA: 4,3 mil. lei) str. Aviației (valoare estimată, inclusiv TVA: 1,4 mil. lei) str. Cooperatorilor (valoare estimată, inclusiv TVA: 0,6 mil. lei) str. Scurtă (valoare estimată, inclusiv TVA: 0,3 mil. lei) str. Iazu’ Morii (valoare estimată, inclusiv TVA: 1,1 mil. lei) Total: 13,5 mil. lei

Zona Turnișor II str. Ovăzului (valoare estimată, inclusiv TVA: 1,3 mil. lei) str. Săcerătoarelor (valoare estimată, inclusiv TVA: 1,9 mil. lei) str. Trifoiului (valoare estimată, inclusiv TVA: 0,3 mil. lei) str. Grâului (valoare estimată, inclusiv TVA: 2,5 mil. lei) Total: 6,2 mil. lei

32 de străzi, anul acesta

Din cele 61 de străzi de pământ pe care Primăria Sibiu vrea să le modernizeze din fondurile împrumutate de la BERD, anul acesta au fost semnate contracte pentru modernizarea a 32 de străzi. Aceste 32 de străzi sunt împărțite în șase pachete, care au fost – la rândul lor – împărțite pe două proceduri de atribuire distincte. Lucrările pe aceste 32 de străzi ar urma finalizate în cursul anului viitor (termenul de execuție pentru fiecare pachet este de un an de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor).

Lista străzilor de pământ pentru care au fost semnate contracte anul acesta

Lotul 1: Modernizarea a cinci străzi din zona Lupeni (Porumbeilor, Rândunelelor, Anul 1907, Armoniei și Traian). Pentru acest contract au fost depuse opt oferte. Câștigătoare a fost oferta depusă de SC Geiger Transilvania SRL, valoarea acesteia fiind de 2.139.052,73 lei.

Lotul 2: Modernizarea a șase străzi din zona Marmeladă (Mărului, Părului, Vișinilor, Fragilor, Prunelor și Nucului). Pentru acest contract s-au depus șase oferte, valoarea ofertei câștigătoare depusă de SC Geiger Transilvania SRL fiind de 2.669.158,26 lei.

Lotul 3: Modernizarea a șase străzi din zona Obor –Viitorului (Berzelor, Gheorghe Șincai, Sălciilor, Oltului, Octavian Smigelschi și Călan). Pentru acest contract au fost depuse opt oferte. Contractul urmează să fie semnat cu firma SC Geiger Transilvania SRL, la o valoare de 4.228.691,28 lei.

Lotul 4: Piața Cluj. Valoarea contractului semnat cu firma SC Geiger Transilvania SRL este de 4.132.672,02 lei, pentru modernizarea următoarelor străzi: General Bălan, Narciselor, Ion Pop Reteganu, Păltiniș, Carpaților, Margaretelor

Lotul 5: Lazaret I. Valoarea contractului semnat cu firma SC Geiger Transilvania SRL este de 2.797.523,39 lei, pentru modernizarea următoarelor străzi: Turgheniev, Balanței (între Nicovalei și Laminorului), Laminorului, Plevnei

Lotul 6: Țiglari. Valoarea contractului semnat cu asocierea SC Comtram SA / SC Standard Instalații SRL este de 4.579.075,67 lei, pentru modernizarea următoarelor străzi: Ulmului, Faianței, Zugravilor, Zidarilor, Fagului.

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

M

Acum 6 ani

Imi place cum lucrează Geiger...dar e cam mare coincidenta sa câștige ei,aproape toate pachetele de străzi....oricum decat lucrari jalnice ca cele de la Comtram sau Dpc ...
Raspunde

klaus

Acum 6 ani

Ar putea sa se miste mai repede! Sunt multe strazi unde decopertzeaza si apoi, nu mai vezi picior de muncitor sau macar vreun utilaj.
Raspunde

Bratu

Acum 6 ani

Geiger au castigat toate lucrarile ofertand cel mai mic pret. Ce sa comentezi la asta? Avand in vedere ca si calitatea este superioara unora ca Dpc sau Comtram chiar ca poti spune ca e foarte bine ca lucreaza ei.
Raspunde

cipi

Acum 6 ani

strada ogorului cand se asfalteaza imputitilor ce sunteti!!
Raspunde

Platitor de impozite

Acum 6 ani

Dar Varului, Mozaicului,Granitului......?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus