Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Meteo. Sfârşitul toamnei vine cu ploi şi ninsori

Meteo. Sfârşitul toamnei vine cu ploi şi ninsori

Sfâşitul toamnei vine cu ploi şi ninsori. Meteorologii au emis prognoza vremii pentru următoarele trei luni. Specialiştii de la Centrul European de Prognoză a Vremii estimează că în noiembrie temperaturile vor fi apropiate de cele normale în majoritatea regiunilor, iar valori uşor mai ridicate ar putea apărea numai prin sud şi sud-est. În schimb, precipitaţiile vor fi mai abundente faţă de cele potrivite perioadei, în vestul, nordul, nord-estul, centrul şi sud-vestul ţării, scrie digi24.ro

Decembrie va aduce temperaturi maxime sub 10 grade Celsius în cea mai mare parte a ţării şi preponderent negative noaptea, aşa cum este şi normal. Uşor mai cald va fi tot prin sud şi sud-est. Meteorologii estimează cantităţi mai importante de precipitaţii, în general mixte, mai ales în centru şi în sud.

Luna ianuarie este prin definiţie cea mai rece lună a anului la noi în ţară şi nu va face excepţie nici cea din această iarnă. Temperaturi chiar sub cele normale vor fi în regiunile nordice, nord-vestice şi centrale, iar în depresiuni se vor înmulţi nopţile geroase. Precipitaţiile, preponderent sub formă de ninsoare vor cădea în cantităţi importante în cea mai mare parte a ţării

În Transilvania, vremea relativ caldă va intra într-un proces de răcire care va determina scăderea cu 6...7 grade a valorilor termice diurne, astfel încât, în intervalul 27 – 30 octombrie, acestea vor fi de aproximativ 9 grade.

Apoi vor creşte uşor, iar între 31 octombrie şi 6 noiembrie se vor menţine în jurul a 10...11 grade, fără variaţii importante. Primele nopţi vor fi relativ calde, caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa în jurul unei valori medii de 5...6 grade, iar apoi, în intervalul 28 octombrie – 6 noiembrie, vor fi de aproximativ 2 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar ploi pe arii extinse şi izolat mai însemnate cantitativ se vor semnala în jurul datei de 26 octombrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus