Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Muzica lui Piazzolla cântată în mod autentic, la Sibiu

Muzica lui Piazzolla cântată în mod autentic, la Sibiu

Muzica argentineană va răsuna la Sala Thalia, unde Ansamblul ArgeEnTango, din componenţa căruia face parte şi îndrăgita interpretă Analia Selis, va susţine un concert, sub numele „Piazzola, o poveste autentică”, vineri 28 octombrie, de la ora 19.

Piazzola, o poveste autentică” continuă seria de concerte „Anotimpuri” deschisă în primăvară cu „AZUL”, iar biletele s-au pus în vânzare în reţeaua Eventim. Prețul unui bilet este 20 de lei și se acordă reducere de 50% pentru studenți, elevi și pensionari.

,,Sunt foarte mândră să revin”

,,Este o mare bucurie să mă întorc la Sibiu. Acum doi ani am cântat pentru prima dată la Sala Thalia cu proiectul <<Vă place Tango?>>, am revenit anul trecut fiind invitata Qvartetului ConTempo, iar anul aceasta am prezentat <<Tango Simfonic>>. De data aceasta sunt foarte mândră să revin alături de nişte muzicieni extraordinari. Mă simt foarte onorată să cânt alături de Mariano Castro, Răzvan Suma, Rafael Butaru şi Omar Massa. Împreună am înfiinţat ansamblul <<ArgEnTango>> şi venim să Sibiu ca să prezentăm <<Piazzolla, o poveste autentică>>. Publicul se va bucura de muzica lui Piazzolla cântată în cel mai autentic mod posibil, cu o tehnică şi o expresivitate deosebită. Vom povesti şi despre piese, despre Astor Piazzolla şi un pic şi despre noi”, spune Analia Selis.

A cântat de mică

Analia Selis este originară din Argentina. A început să cânte de la primele amintiri ale vieții sale. În anul 1998 a obținut Diploma de educatoare de muzică, la Universitate de Muzică din San Miguel de Tucuman, din Argentina. A reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004 și a reușit să se claseze pe locul 3. După festival a fost contactată de casa de discuri Media Pro Music cu care a semnat un contract pentru producție muzicală. Între 2005 și 2009 a lansat 4 albume de mare succes care au dus-o pe Analia în atenția mediilor de presă, radio și televiziune din România. În anul 2009 Analia a fost invitată pentru a doua oară să cânte în Piața Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan, violoncelistul Răzvan Suma și actrita Mihaela Teleoacă. Au urmat o serie de concerte împreună și un album lansat în anul 2011, ,,Un instante".

Un alt stil de a cânta tango

În anul 2014 Analia se îndreaptă spre o altă cale muzicală ce-i aduce Argentina mai aproape, drumul tangoului. A debutat în arta tangoului în turneul național "Vă place tango?" împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorită succesului, turneul s-a bucurat de o a doua ediție în anul 2015. În anul 2015 a lansat împreună cu Mariano Castro proiectul ,,Tango Simfonic", tango aranjat pentru orchestra de cameră, pian și voce, călătorind de atunci și până în prezent prin toată țara în colaborare cu cele mai importante filarmonici. Anul 2016 este un an extrem de important al carierei sale: devine membru al ansamblului ,,ArgEnTango" alături de 4 mari muzicieni. Împreună cu ArgEnTango Analia abordează un alt stil de a cânta tango - Piazzolla. Tot în anul 2016 Analia debuta în cariera sa internațională fiind invitată în luna aprilie să reprezinte România la ABU Radio Song Festival și în iulie să cânte în Argentina, în orașul său natal, Tucuman. De-a lungul carierei sale, Analia a participat live și a înregistrat pentru cele mai importante posturi de radio și televiziune și a cântat în cele mai importante scene din România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus