Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
7°C

Torok, ITM Sibiu: În următorii cinci ani numărul pensionarilor va crește cu 50%. O spun studiile

Torok, ITM Sibiu: În următorii cinci ani numărul pensionarilor va crește cu 50%. O spun studiile

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Francisc Torok, a declarat miercuri, în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural, că din cifrele pe care le deține numărul pensionarilor din România va crește semnificativ în următoarea perioadă. Ceea ce va obliga Guvernul să ia măsuri, inclusiv prin creșterea vârstei de pensionare.

”În următorii cinci ani apreciez că numărul de pensionari va crește cu 50%. Statul ia în calcul aceste cifre pregătește deja creșterea vârstei de pensionare, după modelul francez, la 67 de ani. Lucrurile nu sunt prea roz”, a declarat Francisc Torok.

Întrebat de prefectul Cristian Roman pe ce se bazează când face aceste afirmații, directorul ITM a venit cu explicații suplimentare.

”Sunt date pe care le-am consultat, sunt studii sociale existente deja dar pe care nu prea le ia multă lume în seamă. Nu le-am scos eu de la mine din buzunar”, a mai declarat Torok.
Acesta a arătat că printre cei care vor ieși la pensie se numără reprezentanții generației baby-boom, cei născuți în perioada de după al Doilea Război Mondial, precum și reprezentanții generației provenită după decretul din 68, care a dus la creșterea populației României.
”Cel mai mare ”investitor” din județul Sibiu a ajuns Casa de Pensii”, a concluzionat directorul ITM Sibiu.
Directorul Casei Județene de Pensii Sibiu, Dorel Aldea, a susținut parțial declarațiile colegului de la ITM, arătând că valoarea totală a cheltuielilor bugetare este în creștere de la an la an. Dacă în 2013 Casa de Pensii a plătit 1.045.853.178 de lei, suma a crescut în 2014 la 1.082.487.597 lei și în 2015 la 1.154.167.894 lei. Pentru anul în curs, până la data de 1 octombrie, s-au plătit deja pensii în cuantum total de 971.100.575 lei.

Cu toate acestea, numărul beneficiarilor este relativ stabil, de la 97.977 în 2013 la 97.646 în 2016, tot până la 1 octombrie. Creșterea plăților ar proveni din majorarea punctului de pensie, de la 762,1 în 2013 la 871,7 în 2016. De asemenea, creșterea provine și din reluarea în plată, începând cu anul trecut, a unor indemnizații și pensii speciale, precum cele pentru personalul auxiliar din magistratură sau a personalului aeronautic navigant.

”Casa de Pensii rulează undeva la peste 23 de milioane de euro pe an, ceea ce reprezintă o sumă foarte mare”, a declarat directorul executiv Dorel Aldea.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

eu

Acum 5 ani

Asta spune unele prostii: ''cei născuți în perioada de după al Doilea Război Mondial'' au iesit deja la pensie, iar ''reprezentanții generației provenită după decretul din 68'' (daca-si aminteste, decretul a fost dat in primavara lui 1966, rezultatele s-au vazut din ianuarie 1967!) abia se apropie de 50 ani, deci mai au de tras, cu exceptia celor (putini) care beneficiaza de conditii preferentiale, incat sa iasa la pensie inainte de 65 ani.
Raspunde

Dan, capitan de play

Acum 5 ani

explicații suplimentare. ”Sunt date pe care le-am consultat, sunt studii sociale existente deja dar pe care nu prea le ia multă lume în seamă. Nu le-am scos eu de la mine din buzunar”, a mai declarat Torok. Nu stiti de ce traim prost? Pentru ca avem oameni ca Torok in conducerea institutiilor publice.
Raspunde

Manuela

Acum 5 ani

Ai grija la cuvinte. E DOCTOR in stiinte, un pic d respect.
Raspunde

Brian Loman

Acum 5 ani

Eu cred ca "gandeste" ungureste si graieste romaneste. Al dracului Google Translate asta!
Raspunde

ogarul visiniu

Acum 5 ani

hai să ne băgăm în seamă ,sport național,cu reprezentantul de seamă al udmr titular!
Raspunde

siby

Acum 5 ani

Du-te bai la tata tau...daca tu vreu sa vorbeste prostii la tine, atuncea lasa la romani liniste si pleaca la autonomul tau popa TOKES!!
Raspunde

Mitica

Acum 5 ani

Mai scotem cativa politisti si militari la pensie la 35 de ani dupa care angajam someri de 60 de ani!
Raspunde

Gigi Nebunu'

Acum 5 ani

Nu-i problema, mai sunt 100.000 de mii de valceni asteptand un loc de munca.La noi vin oltenii, in Har-cov cine vin sa lucre? aia din Budapesta care au turisti mai mult ca toata RO la un loc? :)) Nici moldovenii nu vin la har-cov,prefera Germania(Brasov) .Sa Nu planga aia din Iasov. :D
Raspunde

(-)

Acum 5 ani

deștepți cu toții, erudiți,cu studii aprofundate in domeniu nu analfabeți, buni patrioți dar nu naționaliști, toleranți, deloc xenofobi, modești mai degrabă decât aroganți, doctori dar nu medici.
Raspunde

Gigi Nebunu'

Acum 5 ani

Decat nimic, buni si astia. Nu-ti convine , meri si ia acasa la tine 100 de refugiati sa te "corecteze politic".
Raspunde

cetatean

Acum 5 ani

Incorect. Vor incepe sa iasa la pensie cei nascuti in jurul anului 1960. Generatia baby-boom mai are pana atunci vreo 20 de ani, daca nu se schimba legislatia in domeniu.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, ce-i rău sa fim o tara de pensionari?...Nu văzuta-ti ce-se al de la USR ca cică ei "vând dacat speranța"?...Torente de lapte, puhoaie de miere vor curge pe ulițe, tii ce fericire va sa hie, n'decum otrava....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus