Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Ziua Mondială de Monitorizare a Calității Apei sărbătorită de elevii din Rășinari

Ziua Mondială de Monitorizare a Calității Apei sărbătorită de elevii din Rășinari

Elevii din Rășinari sunt invitați, joi, 27 octombrie, între orele 10:30-12:00, să învețe diferențele dintre apa brută și cea potabilă în cadrul unei vizite organizate la cea mai noua uzină de tratare a apei, Sibiu Sud.

50 de elevi de la Școlile ”Octavian Goga” și ”Barcianu” din Rășinari sunt așteptați, alături de cadrele didactice, la ”Sibiu Sud”, pentru a observa procesele tehnologice de potabilizare a apei și de a face personal determinări ai câtorva parametrii calitativi: turbiditate, PH, temperatură. Noua uzină de apă, aflată de drumul județean ce leagă Sibiul de Cisnădie (vizavi de Aerodromul ”Măgura”) alimentează orașul Cisnădie, comuna Rășinari și, parțial, municipiul Sibiu, și a fost reabilitată și extinsă cu sprijin european, deținând instalații moderne de tratare a apei, cu o  capacitate de 400 l/secundă.

Evenimentul se înscrie în cadrul Proiectului educațional ”Prietenii apei” derulat de ”Apă Canal” SA Sibiu cu sprijinul ”Wilo România” și va marca Ziua Mondială de Monitorizare a Calității Apei la care, în acest an, participă aproximativ 1,5 milioane de persoane din 142 de țări.

Sursă foto 

 

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus