Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Se pregăteşte o lege pentru maşinile parcate pe trotuare

Se pregăteşte o lege pentru maşinile parcate pe trotuare

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat, joi, că săptămâna viitoare va propune în şedinţa de Guvern un set de reguli în vederea degajării spaţiului public de maşinile parcate pe trotuare, scrie news.ro

"Avem un proiect de hotărâre de guvern, este pe circuit de avizare şi care sper să primească aviz în şedinţa de miercuri a Guvernului. Vom avea cadrul legislativ prin care vom recrea condiţiile de degajare a spaţiului public", a declarat, joi, Dragoş Tudorache în cadrul sesiunii online "De vorbă cu Ministrul tău”, iniţiată de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

Ministrul de Interne a explicat că legea va reglementa şi spaţiile pentru pietoni.

"Se reglementează şi spaţiile care trebuie lăsate pentru pietoni. Prin jumătate din Bucureşti nu se poate trece pe trotuar cu un cărucior de copil, vă spun din experienţă”, a mai spus Dragoş Tudorache.

El a mai arătat că a discutat şi cu reprezentanţii Asociaţiilor Municipiilor din România şi a propus ca banii colectaţi din amenzile date pentru parcări neregulamentare sau sumele obţinute din blocarea autovehiculelor să fie direcţionate către înfiinţarea a noi locuri de parcare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Anonymus

Acum 5 ani

buna initiativa, cu cat mai repede cu atata mai bine si in acelasi timp ar trebui facuta o analiza a fiecarei strazi din oras pe care se poate sau nu se poate parca pe carosabil pentru ca degeaba faci lege sa le ridice pe cele de pe trotuar si parcheaza pe carosabil pentru ca acolo nu este semn de oprire interzisa si atunci pot parca si nu s-a rezolvat nimic din circulatia libera pe strazi mai ales in orasele cum este Sibiul unde strazile sunt mici, inguste... ar trebui data o hotarare ca cei care au curti si acces auto sa fie obligati sa le foloseasca nu sa aiba o curte imensa si poate chiar garaj si masina sa fie lasata tot pe strada sau pe trotuar... e cineva acolo sa audia aceste propuneri si sa le dea mai departe sau dorm toti si la turnul sfatului si de la consiliul judetean si politia sibiu pe care ii vezi numai cand au de facut norma de amenzi in rest nu vezi nici o masina si nici un picior de politist...
Raspunde

Liviu B.

Acum 5 ani

In Sibiu, primii care nu respecta regulile de circulatie si cele de parcare, sunt tocmai politistii. Isi cunosc masinile intre ei, colegi fiind, si nici nu se amendeaza unul pe celalalt... majoritatea sunt niste CARACTERE INFECTE.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus