Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ziua Austriei sărbătorită la Sibiu. ”Sibiul este un model al cooperării romano-austriece”

Ziua Austriei sărbătorită la Sibiu. ”Sibiul este un model al cooperării romano-austriece”

Joia aceasta a fost sărbătorită și la Sibiu Ziua Naționala a Austriei, eveniment găzduit de Hotelul Hilton.

Cei aproximativ 300 oaspeți au fost întâmpinați de către invitatul de onoare al evenimentului - ES Elisabeth Tichy-Fisslberger, Ambasador și director al Departamentului Consular şi Juridic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei.

Alături de acesta gazde au mai fost Ambasadorul Austriei la Bucuresti, Mag. Gerhard Reiweger, Consulul Onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber, împreună cu soția Cristina, atașatul comercial al Ambasadei Austriei la București, Gerd Bommer și atașatul militar al Ambasadei Austriei la București –Oberst Thomas Hutter.

Printre cei care au răspuns invitației s-a numărat primarul Astrid Fodor; Harald Fratczak – atașat al Consulatului German la Sibiu; președintele FDGR, Prof. Dr. Paul-Jürgen Porr; înalți reprezentanți ai bisericii, conducătorii unor instituții  publice, oameni de afaceri și primari. Nu au lipsit de la eveniment nici cele trei comunități de landleri din Cristian, Turnișor și Apoldu de Sus.

“Sibiul este un model al cooperării romano-austriece prin parteneriatul său cu Landul Kärnten, fiind în general un punct de referință al creșterii economice, care se poate asigura cu sprijinul Uniunii Europene. Următorii ani oferă multe posibilități de a sărbători punctele comune din istorie şi cultură, în special în ceea ce privește Transilvania: la Timișoara se vor sărbători anul acesta 300 de ani de la eliberarea Banatului de sub dominația otomană și începuturile administrației austriece, iar în 2018 vor avea loc festivități în memoria Marii Uniri. Vom profita de aceste evenimente pentru a pune accentul pe istoria noastră comună”, a declarat în cuvântul de deschidere, ambasadorul Mag. Gerhard Reiweger.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, un lucru nu este foarte clar....Este vorba de 300 de ani de "administrație" sau dominație austriaca?.... Întreb asta, deoarece in Banat, in mediul rural încă predomina gospodariile din chirpici... "Prietenii" știu de ce...
Raspunde

Li Tai

Acum 7 ani

Daca ai fi pus Banatul in ghilimele hai ca mai intelegeam dar asa? Zi zau, tu din ce mediu „rural” provii? Sa nu-mi zici ca esti nascut(ă) si crescut(ă) in nu stiu ce mare „burg” occidental. Imposibil! Limbajul tau este de mahala ieftina si plina de frustrare.
Raspunde

pt emanivela

Acum 7 ani

cred ca te referi la oltenia care a fost sub habsburgi 20 de ani in sec XVIII
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus