Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Canonizarea a lui Arsenie Boca. ÎPS Streza: Continuăm să adunăm dovezi

Canonizarea a lui Arsenie Boca. ÎPS Streza: Continuăm să adunăm dovezi

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, anunță că va continua să adune dovezi pentru o posibilă canonizare a lui Arsenie Boca, atât documente scrise, cât și mărturii ale celor care au fost martorii unor minuni.

"Adunăm dovezi și studiem. Noi alegem ce trebuie. S-au făcut mai multe referate. Când avem studiul document, îl prezentăm Patriarhiei. Luăm și mărturii ale oamenilor care pot fi dovedite, nu că au auzit", a declarat marți, pentru AGERPRES, Mitropolitul Ardealului.

Comisia de canonizare a lui Arsenie Boca, condusă de Mitropolitul Ardealului, s-a reunit luni, pentru ultima dată în 2016, la Mănăstirea Prislop, unde este îngropat preotul supranumit "Sfântul Ardealului".

"Luni, 31 octombrie 2016, la Sfânta Mănăstire Prislop, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, s-au desfășurat lucrările Comisiei speciale teologice mitropolitane, împuternicită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru a cerceta viața, opera și activitatea misionară și duhovnicească a Părintelui Arsenie Boca, în vederea întocmirii dosarului pentru propunerea de canonizare. Lucrările comisiei s-au concretizat într-o sistematizare teologico-științifică a scrierilor Părintelui Arsenie Boca, a documentelor de arhivă, precum și a diverselor publicații apărute de-a lungul timpului cu privire la viața și activitatea duhovnicului de la Mănăstirile Sâmbăta și Prislop", se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a declarat, în 2014, într-un interviu acordat AGERPRES, că Biserica Ortodoxă Română nu se opune canonizării părintelui Arsenie Boca. Mai mult, mitropolitul Ardealului mărturisea atunci că "ar fi cel mai fericit om din lume să poată să semneze și el pe actul de canonizare". Laurențiu Streza recunoaște că întâlnirile sale cu părintele Arsenie Boca au fost "providențiale".

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Filoftea

Acum 7 ani

Prosti, da' multi...
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nene Laur, ne spui si "noua" cartoanele alea trase la imprimanta, si cărora voi le spune-ti "icoane" cu Arsenie Boca, "comercializate" vara pe terasele de pe Bălcescu si nu numai, de către copchiii aia "blonduți" sunt angajații Bisearecii?....Si pentru ca-mi permit cu Înălțimea Voastră, ne puteți spune, din banii încasați pe acestea, cati s-au "vărsat" pentru orfelinate?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus