Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Viața în Țara Vinului. Expoziție documentară

Viața în Țara Vinului. Expoziție documentară

,,Călători în țara vinului” este numele expoziției la care sibienii sunt invitați să participe în perioada 2-20 noiembrie, din holul central al Cercului Militar din Sibiu. Organizată de Cindrelul-Junii Sibiu, expoziția dorește să sensibilizeze localnicii și turiștii cu privire la specificul cultural și viticol al zonei Valea Târnavelor, cândva faimoasa Ţară a Vinului.

„Călători în Ţara Vinului” este prima expoziţie documentară a CJCPCT  Cindrelul – Junii Sibiu care dezvoltă pe panouri de mari dimensiuni informații scriptice și reproduceri foto. De asemenea, este prima expoziție a instituției care utilizează tehnologia codurilor QR şi a dispozitivelor de tip smartphone, pentru a asigura accesul la detalii ştiinţifice, precum şi la explicaţii în limba engleză.

Cele opt panouri expoziționale aduc în prim-plan informații de cultură și civilizație tradițională, alături de imagini sugestive pentru tematica abordată: viticultura tradiţională şi influenţa ei în obiceiurile de pe Valea Târnavelor, în arta tradiţională, în heraldica locală, în arhitectura religioasă şi laică. Obiecte tridimensionale ca piese de port popular, obiecte de uz casnic completează expoziția, asigurând astfel o experiență educativă, directă pentru vizitatori.

La baza conceptului ştiinţific al expoziţiei stau cercetările în teren efectuate de echipa de proiect în localităţi din arealul sibian al Văii Târnavelor. Astfel, sunt valorificate, în premieră, informaţii obţinute în timpul interviurilor de profil, precum şi fotografii vechi, de arhivă, sau imagini recente surprinse la diferite obiceiuri ori în timpul interviurilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus