Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Poliția, solicitată să intervină la Primăria Șelimbăr pentru doi urmăriți penal în Dosarul Maricuța

Poliția, solicitată să intervină la Primăria Șelimbăr pentru doi urmăriți penal în Dosarul Maricuța

Angajații IPJ Sibiu au fost solicitați – prin intermediul 112- să intervină miercuri după-amiaza la Primăria Șelimbăr, unde doi dintre cei urmăriți penal în Dosarul Maricuța ar fi încălcat dispozițiile controlului judiciar sub care au fost plasați.

Nicolae Pavel Mustață și Iulian Hordobeț sunt, ambii, consilieri locali ai comunei Șelimbăr. Totodată, ambii sunt și urmăriți penal în Dosarul Maricuța, fiind plasați de către procurorul de caz sub măsura preventivă a controlului judiciar. Doru Șandru, un alt consilier local al comunei Șelimbăr, spune că i-a văzut pe cei doi, împreună, în Primăria Șelimbăr, miercuri, în jurul orei 16:30, și a solicitat intervenția poliției. ”Acum se fac verificări. Acestea pot dura două-treimi săptămâni”, arată reprezentanții IPJ Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

”Circul de pe lume”

Consilierul local Iulian Hordobeț spune că acțiunea lui Doru Șandru a fost una nepotrivită, venită ca urmare a unor ”rufe de spălat între noi”. ”Este circul de pe lume cu ce face Doru Șandru. A fost o ședință de comisie, de față viceprimarul, de față cu alți șase consilieri. De ce îi mai băgați în seamă pe astfel de oameni? Sunt circari și îmi pare rău că sunt coleg cu ei. Eu respect tot ceea ce impun procurorii”, declară Hordobeț. La fel, Nicolae Mustață – consilier local proaspăt înscris în PSD – spune că la respectiva întâlnire era prezentă mai multă lume. ”Am fost acolo zece oameni. Și eu stăteam la cinci metri de Hordobeț. Nu ne-am întâlnit numai noi, a fost vrăjeală să pună poliția pe drumuri”, declară Mustață.

În replică, Doru Șandru arată că ședința respectivă nu avea cum să fie a vreunei comisii din Consiliul local Șelimbăr, din moment ce ședința CL Șelimbăr a avut loc în cursul zilei de luni. Viceprimarul localității, Iulia Cătălina Crăciun, arată că  această întrunire a fost una cerută de o parte a consilierilor locali. Care au dreptul, mai completează viceprimarul, să le fie puse la dispoziție spații de întrunire.

Control judiciar. Mai puțin pentru Maricuța

În urma dosarului penal pe care îl instrumentează procurorii DNA ca urmare a activității fostului primar Daniel Maricuța, 18 persoane sunt aflate, acum, sub control judiciar. Până în august anul acesta erau 19, dar procurorii DNA au ”uitat” să ceară prelungirea controlului judiciar pe numele lui Daniel Maricuța, iar instanța a respins, mai apoi, cererea DNA de instituire a unei noi măsuri similare. Sub control judiciar se află și primarul Marius Grecu, dar și secretarul Primăriei, Elena Scumpu. Cei doi, a arătat primarul ales al comunei, comunică instituțional, doar prin intermediul actelor.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2015/12/02/ceilalti-din-dosarul-maricuta/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Andrei

Acum 7 ani

Nu va suparati. La Selimbar exista viceprimar? Doamna proaspat unsa ce atributii are, nu o vede nimeni pe nicaieri. Stearsa rau de tot in peisaj. Viceprimarul trebuie sa fie o persoana activa. Dansa, cu tot respectul, nu cred ca stie ce atributii are. Domnul Primar Marius Grecu conduce tot si toate sunt pe umerii lui. Imi pare rau domnule primar ca ati pus viceprimar de vaza.
Raspunde

Nui

Acum 7 ani

Șocant si Made în România! Unicat si de tot rasul lumii tara asta.
Raspunde

marius c

Acum 7 ani

domnu primar..sunt un sibian..mai asfaltati si strada cu pizzeria biancaneve...nu mai scoateti oamenilor ochii cu un parc pentru copii inaugurat la inceput de mandat...si cand merg sper pizzerie imi rup masina !
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

instanta care a respins controlul judiciar probabil si-a luat partea leului si nu ar fi de mirare ca aceeasi instanta sa judece cazul iar Maricuta sa scape basma curata. O sa fie pedepsiti cei mai putin vinovati sau cei care au cazut ca musca in lapte in capcana lui Maricuta ca asa-i la noi de ceva vreme: Unul cu folosul altul cu ponosul. Nici macar nu se sinchisesc sa recupereze prejudiciul fiindca s-ar taia singuri de la portie.Nici nu stiu de ce se mai zdrobeste DNA-ul sa acuze ca in tara asta instantele inchid dosarele cu happy and...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus