Joi,
28.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Peste 2.500 de persoane interesate să facă pasul următor în carieră, la Târgul de Cariere Sibiu

Peste 2.500 de persoane interesate să facă pasul următor în carieră, la Târgul de Cariere Sibiu

Peste 2.500 de sibieni au participat, miercuri și joi, la Târgul de Cariere (TdC) de la Sibiu, eveniment care a reunit 40 de companii din diverse domenii de activitate și persoane aflate în căutare de noi provocări profesionale. Tinerii s-au arătat  interesați să lucreze și au venit pregătiți și informați, dar recrutorii sperau la un număr mai mare de persoane.

Cei mai mulți candidați care au trecut pragul Târgului de Cariere au studii superioare și își doresc să-și schimbe actualul loc de muncă, dar au existat și tineri care se pregătesc să finalizeze studiile și caută oportunități entry level.

tdc-sibiu2

O aventură

“Sunt puține joburi în domeniul meu. Am venit să îmi caut ceva de lucru în domeniul IT. Ofertele pe ce vreau eu sunt puține, vreau ceva pe gestiune, bază de date, rețelistică. Acum aștept să văd dacă mă selectează după CV. Nu am mai lucrat în domeniu, doar ce am făcut practică. Din ce am observat eu se caută mulți contabili” spune Ionuț, student, în anul III, la Informatică.

Pentru unii această “această” aventură de căutare a unui loc de muncă a reprezentat descoperirea unor calități. “Practic, din ce am văzut abilitățile mele sunt bune doar pentru un call center, așa mi s-a spus. Am găsit unul destul de interesant, fetele de la stand au fost foarte drăguțe, am vorbit cu ele și urmează să stabilim un interviu. Mi-am lăsat un CV la toate call-center-urile posibile și să vedem dacă mă contactează”, spune Andrei, masterand.

"Puțini dar buni"

Candidații au avut posibilitatea să discute cu reprezentanții a 40 de companii.  Recrutori au fost și din afara orașului, dar sibienii s-au arătat reticienți în a pleca din Sibiu. "Suntem o companie din Alba Iulia și faptul că am venit la Sibiu indică unele mici probleme de recrutare și atunci încercăm să ne extindem <<antenuțele>> și în alte zone. Noi suntem o unitate de producție în domeniul automotive, producem roți dințate pentru motoare de mașini. Pentru posturile precum inginer de proces, inginer de calitate, achizitor, economist întâmpinăm probleme la recrutare,  de asta ne aflăm și la târg. Nu am avut prea mulți vizitatori pentru cei mai mulți au fost reticienți la cuvântul Alba Iulia, am strâns undeva la 30 de CV-uri. Vrem să fim optimiști și să spunem puțini dar buni”, spune Raluca Ciuciu, specialist resurse umane VCST Automotive Production Alba Iulia.

Pentru cei care nu am mai lucrat până în prezent există joburi entry-level în care angajatorii nu caută experiență. “Avem posturi vacante de entry level, casier sau lucrător comercial, ceea ce implică relaționare directă și permanentă cu clienții noștri. Posturi la un nivel ierarhic superior vacante nu avem și oricum în situația în care avem nu sunt făcute publice pentru că încercăm să le promovăm intern. Ne-am fi dorit să avem mai mulți vizitatori, aici este diversitate de domenii de activitate și vin fixați pe ceva anume”, spune Mihaela Boghiu, director resurse umane HORNBACH.

Recrutările continuă online

Cei care nu au ajuns la Târgul de Cariere pot aplica online la joburile disponibile. E vorba despre oportunități în domenii diverse, de la IT, inginerie, industria tehnică, servicii, până la consultanță, servicii financiare, marketing, auto&automotive, retail și altele.

„Ne bucurăm că am organizat o nouă ediție reușită la Sibiu, la care candidații i-au putut cunoaște pe angajatori într-un mediu informal și au aflat ce oportunități li se potrivesc. Candidații au discutat cu recrutorii de la cele 40 de companii participante, iar în perioada următoare vor avea loc interviurile cu acei candidați care vor fi selectați. Dacă nu ați ajuns la târg, puteți aplica direct pe site-ul nostru, www.targuldecariere.ro", spune Corina Brândușan, PR Managerul Târgului de Cariere.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus