Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Astrid Fodor despre Planul de mobilitate al Sibiului: luna aceasta vor fi publicate proiectele

Astrid Fodor despre Planul de mobilitate al Sibiului: luna aceasta vor fi publicate proiectele

Primăria Sibiu a cerut firmelor care realizează Planul de mobilitate urbană durabilă al municipiului Sibiu să completeze lista de proiecte menite să ușureze deplasarea prin oraș cu soluții care să ia în calcul și proiectul unui viitor spital județean pe Calea Șurii Mici.

”Lista de proiecte este încă în lucru, iar consultantului i-a fost transmisă o solicitare adițională de a lua în calcul și componenta de configurare a traficului în zona în care se intenționează construcția noului Spital. Proiectele vor fi făcute publice în cadrul unei dezbateri sub formă de ședință publică, la acest eveniment fiind invitat publicul larg, reprezentanții instituțiilor publice și ai ONG-urilor în domeniu, dar și reprezentanții mass media, pentru asigurarea transparenței demersurilor”, arată Astrid Fodor, într-un răspuns transmis ziarului Turnul Sfatului.

Plan de 250.000 de euro

Caracterizată drept una dintre cele mai importante strategii pentru dezvoltarea Sibiului, Planul respectiv a fost încredințat spre realizare asocierii SC Metroul SA București – Traffic Verkehrsplannung Gmbh din Viena, Austria, la începutul lunii aprilie anul acesta. Valoarea contractului a fost de 250.000 de euro, adică exact suma oferită nerambursabil de către BERD Sibiului (grantul a fost acordat în decembrie anul trecut, după ce Sibiul a semnat un nou contract cu BERD-ul, pentru un împrumut de 67,5 milioane de lei).

”Planul de Mobilitate va analiza toate mijloacele de transport: motorizat şi nemotorizat, de pasageri şi de marfă, în mişcare şi staţionare, public sau privat. Traficul pietonal va fi și acesta foarte atent analizat, consultantul urmând să ofere soluții mai bune și în acest domeniu”, comunicat Primăria Sibiu
Lucrul la realizarea acestui studiu a început la jumătatea lunii aprilie, termenul de finalizare fiind de șase luni. Prin planul de mobilitate urbană, reprezentanții administrației locale vor să obțină soluțiile pentru ”o mai bună funcționalitate și crearea de legături mai eficiente și cu localitățile din zonă, în contextul în care Sibiul tinde să formeze o zonă metropolitană cu acestea. Planul se va baza pe situația existentă în domeniul transportului și va prezenta soluții pe termen scurt, mediu și lung pentru dezvoltarea transportului public, a infrastructurii pentru pietoni și a infrastructurii pentru biciclete, a transportului cu autovehiculul propriu, având în vedere o creștere a siguranței traficului și o mai bună mobilitate a sibienilor, care să aibă la dispoziție mai multe modalități de transport”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu. De la acest plan se așteaptă și propuneri concrete, de la crearea de rute ocolitoare, la ”îmbunătățirea rutelor de transport public, extinderea rețelelor pentru bicicliști, reorganizarea și crearea de noi locuri de parcare, amenajări pentru siguranța pietonilor sau noi reglementări rutiere”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

K.Samuel

Acum 7 ani

Va rog sa ne tineti la curent cu acest demers si sa insistati pe dezbaterea publica. In PUG-ul Sibiului s-au strecurat o gramada de ineptii, tocmai pentru ca publicul nu a fost informat suficient.
Raspunde

M

Acum 7 ani

Centura semiurbana e cea mai importanta.O centura care sa plece din giratoriul dintre DN1 si zona de vest si sa aiba urcări/coborâri in Turnisor,Ștrand,V.Aurie,Hipodrom,V.Aron,Selimbar in zona de dupa Leroy Merlin.....
Raspunde

NIC

Acum 7 ani

cu asa centura s-ar rezolva 75% din probleme.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

o porcarie la fel de mare ca si formularea aia cu "dezvoltarea durabila"!!! nu este nimic durabil in Sibiu...nu creat de "d-na Fodor"...ma gandesc ca si in Sub Arini (de ex.) dezvoltarea e tot "durabila"...au adus o firma de 2 bani din Alba ("Monolit Junior"...???!!!) care a distrus parcul...lucreaza de aproape un an si nu-I gata nimic!!!
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Nu suntem in stare sa adunam gunoaiele din oras, ce sa mai vorbim de alte "strategii"...
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Actuala Primarie e total depasita de situatie, practic se comporta ca t(z)ata disperata ca i s-a rupt o unghie, intr-un mall in flacari, urla si se invarte ca bezmetica. Sau ca o gaina beata...cu una din carme la pufosul viceprimar care face politica la Florian Shaorma ! De la blocat un cartier (Lazaret) prin reabilitari, la punerea DEZASTRUOASA in practica a reciclarii, la asfaltari pe timp de iarna....in timp ce toata vara pe anumite santiere se asternea (doar) praful, dupa ce au fost sparte in primavara. Zero gandire si solutii pt. rezolvat probleme (mai ales creare artere noi), proiecte inca din 2006-07, iar pe lista de...nici noi nu mai stim ce, la bani cacalau in Primarie sifonati in arbusti de giratorii, in loc sa creeze ceva util. Plus multe altele....
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

PS asteptam si la anul consultari cu cetatenii in fiecare zona mai mare din oras ! Avem ceva mesaje de dicutat, exemplificate si pozate !
Raspunde

Corina

Acum 7 ani

Sibiul este sufocat de mafiile imobiliare din Selimbar si Cisnadie. Pe razele amandorura s-a construit haotic si in prostie. Fara planificare, fara impact, fara infrastructura. Si urlam ca Primaria Sibiu e depasita. Primaria Sibiu nu controleaza dezastrul imobiliar din Selimbar si Cisnadie.
Raspunde

Snobi miklos-

Acum 7 ani

Pe când o sa fie o legătură intre selimbar si sibiu.
Raspunde

florin

Acum 7 ani

D_na primar , think big ! Sibiul e depasit demult de numarul de masini si numarul lor o sa creasca, asa ca nu mai e loc si timp de carpeli . think big in infrastructura.
Raspunde

Gigi Nebunu'

Acum 7 ani

Nu va convine nimic. Da ce plm vreti ma toti??? toti sunteti primari. Orasul se dezvolta! asta e stagiul dezvoltarii..get a fucking life you wankers !
Raspunde

siby

Acum 7 ani

Este clar ca avem nevoie de o centura de la est la vest prin sudul orasului, care sa preia toate intrarile si iesirile spre Cristian, Poplaca, Rasinari, Cisnadioara, Cisnadie, Selimbar insa totusi aglomeratia de la intrarile in oras nu se rezolva doar cu acest proiect...De ce nu s-ar construi niste parcari mari la marginea orasului pentru cei care vin din afara cu autoturismele personale, pentru ca apoi sa existe legaturi rapide si dese cu mijloace de transport catre zonele lucrative din oras...O idee pentru fluidizarea traficului pe principalele artere ar fi desfintarea parcarilor de pe prima banda a strazilor mai largi si alocarea acesteia doar pentru transportul in comun(in situatia in care transportul in comun ar fi reconfigurat si mult mai eficient)!!!....
Raspunde

reanalizati planul

Acum 7 ani

Ar trebui sa aveti in vedere mai nou si muntii de gunoaie ce se formeaza dupa demararea maretului plan de colectare selectiva, lantul sholdoveanu' soma - creste zilnic, sa nu ziceti ca nu ati stiut
Raspunde

Rãzvan

Acum 7 ani

Ar trebui pus proiectul în aplicare cât mai repede?e "înbâcsit"Sibiul de mașini ...prea multe pentru ce infrastructurã avem și se mai și sparg strãzile,asta îngreuneazã și mai mult.Stare de urgențã!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus