Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Economia Sibiului la turație maximă. Suntem pe locul 2 în țară la locuri de muncă, după București

Economia Sibiului la turație maximă. Suntem pe locul 2 în țară la locuri de muncă, după București

Firmele și companiile din județul Sibiu caută să angajeze în acest moment peste 1700 de oameni, cifra plasând zona noastră pe locul al doilea în România din punct de vedere al job-urilor vacante, după Capitală.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la data de 8 noiembrie sunt înregistrate în România 19.711 locuri de muncă vacante.

Cele mai multe job-uri vacante sunt în București—3.103, după care urmează Sibiu cu 1.732, Ilfov—1.453, Argeș—1.028, Dolj—908, Timiș—855, Arad—788, Satu Mare—757 și Prahova—727.

La polul opus se află Covasna cu doar 109 locuri de muncă vacante, Caraș-Severin—80, Suceava—63, Mehedinți—57, Sălaj—55, Botoșani—48, Bacău—43.

”La nivel național, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.141), confecționer-asamblor articole din textile (1.077), agent de securitate (1.044), lucrător comercial (961), muncitor necalificat în industria confecțiilor (811), manipulant mărfuri (742), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide (520), vânzător (475), operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice (450), femeie de serviciu (444)”, a transmis ANOFM într-un comunicat de presă.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

...

Acum 7 ani

Degeaba! Salariile sunt mult mai mici decât la București!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, daca nu-ti convine, muta-te la "bucale"
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Da, cu vreo 700 lei...care tu sigur ii spargi intr-o noapte la manele :) Sau mai stii, pe Morilor sau Teclu ;)
Raspunde

radu

Acum 7 ani

tot inainte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

Economie nu e sinonim cu locuri de munca!!!! Avand in vedere faptul ca o foarte mare parte din firmele de pe platforma industriaa vest, din Sibiu au o gramada de facilitati si profit foarte mic nu vad unde este "turatia" economica!? De ex. daca ne uitam la firma Continental care are mii de angajati o sa constatam cu stupoare ca profitul e aproape inexistent, investitiile in Sibiu minime (ba mai mult au monopol la facultatea de Inginerie) si in afara locurilor de munca nu au creat si nu si-au adus aportul cu nimica la economia Sibiului. Din contra consuma facilitatile primite si "intoarcerea" banilor in economia reala este aproape nula. Detalii financiare gasiti pe internet. De ex aici: http://www.listafirme.net/continental-automotive-systems-srl-cui-17679640.html. O firma care isi aduce aportul la o economie sanatoasa nu are cum sa fie pe pierdere zeci de ani!!! Ar inchide! Dupa cum se vede Continental face un foarte mic profit doar incepand cu 2014! Celor care scriu astfel de articole le propun sa nu mai foloseasca termeni pe care nu ii stapanesc! Mai bine apeleaza la un analist financiar si sa scrie un articol pertinent!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, chestiunea-i simpla..Sunt atâtea locuri de munca vacante pentru ca "noi" suntem puturoși, Ptiu Necuratule, mofturoși am vrut sa spun!
Raspunde

O sibianca

Acum 7 ani

Sunt atat de multe locuri de munca pentru ca oamenii s-au desteptat si nu mai accepta sa munceasca pe salarii mizere de 1000 de lei. Asa s-a ajuns ca firme mari cum ar fi Continentalul, pentru ca tot a fost amintit mai sus, sa caute forta de munca prin satele din Alba sau Valcea. Si nu e doar cazul lor ci si al altor "mari companii" venite sa mulga Romania. Sunt multe locuri de munca pentru ca marile firme din zona industriala sunt vesnic in cautare de viitori angajati atata timp cat fluctuatia de personal este de 80%. Ba mai mult, noile venite nu vor sa adere la pactul ilegal privind "furtul" de personal sau cresterile salariale. Iar asta ii pune pe unii in dificultate...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus