Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
7°C

Vin vechi, gratis.On-line și doar în fotografii

Vin vechi, gratis.On-line și doar în fotografii

„Călători în Ţara Vinului”, prima expoziție online, bilingvă, a Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, a fost lansată și poate fi vizualizată pe website-ul oficial al instituției.

Expoziția mizează pe multitudinea căilor de comunicare, aducând în prim-plan texte, fotografii şi imagini video, ilustrative pentru vasta influenţă pe care viti-vinicultura a avut-o în zona etnografică Valea Târnavelor, după cum susțin organizatorii. Odinioară vii întinse acopereau dealurile din Valea Târnavelor, viticultura fiind cea mai bănoasă îndeletnicire. Profilul viti-vinicol a dat vechiul nume al zonei, aceasta fiind denumită Weinland / Ţara Vinului în hărţile lui Johannes Honterus, xilogravura lui Sebastian Münster şi harta lui Vicenzo Coronelli, din secolele XVI-XVIII. Se cultivau soiurile Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling Italian, Neuburger, Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Muscat Ottonel, calitatea vinurilor de aici fiind recunoscută în toată Transilvania” transmit reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Cele mai multe materiale etnografice prezentate au fost documentate de echipa de cercetare a proiectului „Călători în Ţara Vinului” în intervalul iunie – octombrie 2016, iar pentru completarea informaţiei şi asigurarea unui cadru general cât mai sugestiv s-au utilizat şi documentări din Arhiva instituţiei, realizate în anii 2009-2015. Pentru a asigura accesul la informație pentru cercetători și iubitori ai culturii tradiționale din străinătate, expoziția a fost concepută bilingv, în română și engleză.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus