Joi,
28.10.2021
Innorat
Acum
5°C

Mama cu două perechi de gemeni. Din cei șapte copii

Mama cu două perechi de gemeni. Din cei șapte copii

Carmen Crainic, în vârstă de 44 de ani, este mama a șapte copii, asistent maternal, soție și bunică. Din cei șapte copii pe care îi crește, trei sunt biologici, o pereche de gemeni sunt luați în plasament, iar cei mai micuți, și ei gemeni, sunt adoptați.

În urmă cu opt ani, Carmen a luat decizia de a deveni asistent maternal, decizie agreată și de soț, dar și de copii. După doi ani și jumătate, prin urmare, familia lor s-a mărit cu prima pereche de gemeni ”luată în plasament”. În urma unui apel telefonic din partea celor de la Protecția Copilului au aflat că în spital sunt doi copii abandonați, o fetiță și un băiețel, și au mers imediat să îi vadă.

 Într-o zi de iarnă

“Am construit o casă mai mare, iar atunci când a fost gata ne-am hotărât să mergem la Protecția Copilului să vedem cum trebuie să procedăm pentru că era ceva nou și pentru noi. Era iarnă. Am spus da din prima clipă în care i-am văzut. Fetița m-a luat de mână și parcă simțea ceva, nu voia să îmi dea drumul, iar băiețelul ne zâmbea. Aveau nouă luni când i-am luat din spital. S-au făcut formalitățile și au venit la noi în familie. S-a stabilit imediat o legătură”, își amintește Carmen Crainic.

Asistentul maternal nu are voie să le schimbe numele copiilor pe care îi are în grijă, vin cu o identitate proprie, pe care Carmen Crainic a preferat să nu ne-o dezvăluie. “Dacă părinții acestor copii se răzgândesc între timp, au prioritate și pot să îi ia acasă. Copiii ne spun mamă și tată. Le-am explicat că este posibil să stea doar până într-un anumit moment la noi, dar sunt încă prea mici ca să înțeleagă. Mi-aș dori să crească în familia noastră pentru că pot să mă ocup de ei, pot să meargă la școală. Fac tot ce pot să le fie bine. Au foarte multă dragoste de oferit. Fetiței îi place să cânte, să danseze. Băiețelului îi place foarte mult să deseneze, face din cap desenele. Viitori artiști. Este o legătură foarte puternică între ei. Sunt niște copiii norocoși”, spune mama.

 “Da, luăm gemenii”

Cea de-a doua pereche de gemeni a ajuns în familia Crainic în urmă cu patru ani și jumătate. Tot în urma unui apel telefonic de la Protecția Copilului au aflat că altă pereche de gemeni are nevoie de iubirea lor. Doi ani și jumătate i-au avut în plasament, după care, au hotărât, convocând o ședință de familie, să îi adopte.

“Ne-am dus la maternitate, și am zis, da, luăm gemenii. Aveau șase săptămâni, cam așa, și s-au născut prematur. Când s-a hotărât să se dea copilașii spre adopție ne-au întrebat prima dată pe noi ca asistenți maternali. Le-am făcut certificate noi de naștere, cu numele nostru de familie. Iar apoi le-am ales noi prenumele. Acum sunt membrii familiei noastre. Pe băiețel îl cheamă Radu. Mi-a plăcut foarte mult numele și parcă i se și potrivea. Iar pe fetiță o cheamă Timea. Seamănă mult cu soțul meu, sunt blonzi, cu ochii albaștri”, zâmbește mama.

 Totul se face în ”gașcă”

Pe lângă cele două perechi de gemeni, Carmen și soțul ei mai au trei copii. Două fete care sunt căsătorite și un băiat de 12 ani. Sunt și bunicii a două fetițe. În familia Crainic totul se face în ”gașcă”. Cumpărăturile sunt o adevărată aventură, iar părinții nu se pot dezlipi nicicum de cei mici. În această vară au reușit să meargă în concediu la mare, cu toții.  “Orice facem, facem cu copiii. I-aș putea lăsa cu mama, dar nu ne simțim bine. Și dacă ies cu soțul meu să ne plimbăm sau la o cafea, suntem mereu cu gândul la ei”, povestește femeia.

Carmen Crainic provine, la rândul ei, dintr-o familie numeroasă și spune că nu s-ar vedea făcând altceva. “Meseria de mamă” o împlinește și o face fericită. “Ca asistent maternal trebuie să îți placă copiii și mai ales copilul altuia. Nu știi din ce familie provine, de exemplu, ierți mai ușor ceva copilului tău, ca la un copilaș care e luat în plasament. Dar trebui să te rupi și să te detașezi și să tratezi acel copil ca și când ar fi al tău. Pentru că dacă nu faci asta o să simtă. Ar fi bine ca oamenii să se deschidă spre meseria asta, care, de fapt, e mai mult o vocație. Când lucrezi cu sufletul ești mult mai împlinit”, lăcrimează Carmen Crainic.

Sursa foto: Arhiva personală

Comentarii

5 comentarii

Tomuta Nicolae

Acum 4 ani

Toata Stima pentru astfel de oameni!
Raspunde

Pravale Baba

Acum 4 ani

Respect!!!!
Raspunde

Don Juan

Acum 4 ani

Felicitari !!!
Raspunde

Alexandra

Acum 4 ani

Carmen tu stii cat te apreciez!Felicitari!
Raspunde

dancp

Acum 4 ani

succes
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus