Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Proprietarul vacilor care se plimbau ieri prin Sibiu a fost amendat. De patru ori

Proprietarul vacilor care se plimbau ieri prin Sibiu a fost amendat. De patru ori

Numeroasele sesizări din ultima vreme cu privire la vaci ieșit la păscut în Sibiu sau cai alergând printre mașini, nu au rămas fără urmări din partea Poliției Locale.

Reprezentanții municipalității sibiene spun că anul acesta Poliția Locală a aplicat 74 de sancțiuni crescătorilor de animale, unii dintre aceștia fiind amendați de mai multe ori.

Conform legislației în vigoare, Poliția Locală urmărește și îi amendează pe cei care cresc animale de mari dimensiuni în oraș, fapt care contravine legislației locale.

HCL 210/2001, articolul 8 a) prevede următoarele:

"ART. 8. Cu privire la creşterea animalelor şi păsărilor se stabilesc următoarele norme : a. „Se interzice creşterea animalelor mari ( bovine, cai ), precum şi a porcilor şi a oilor, în tot municipiul Sibiu, începând cu data de 01.01.2006."

La această hotărâre se adaugă și prevederile Legii 61/1991 care interzice lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri.

Amenda pentru creșterea animalelor mari în oraș este cuprinsă între 300 și 500 de lei.

”În cartierul Valea Aurie, acolo unde au fost realizate fotografiile cu vacile păscând pe strada Ludoș, au fost aplicate 9 amenzi aceluiași proprietar care crește vaci într-un imobil de pe strada Rozdești. În cazul fotografiilor realizate în zona Ștefan cel Mare (în Broscărie) a fost aplicată marți, 8 noiembrie o amendă proprietarului acestor animale. De altfel, proprietarul în cauză a fost amendat anul acesta de patru ori”, au explicat reprezentanții Primăriei Sibiu.
Nu în ultimul rând, într-un caz asemănător din zona străzii Zăvoi, Poliția Locală a cerut în instanță să se dispună relocarea unui adăpost construit pentru animale mari, procesul fiind în curs în prezent.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/11/07/vaci-pe-strada-cartierul-valea-aurie/

http://www.turnulsfatului.ro/2016/11/08/sibiu-sat-frumos-cu-ciurda-de-vaci-pe-stefan-cel-mare/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

un sibian

Acum 7 ani

si pe Sacel e unu...de cateva ori am vazut vacutele pe str. D. Cantemir sau Sacel...trist e ca in final sufera animalele...ca omul normal sigur nu-i!
Raspunde

Filoftea

Acum 7 ani

ALO PRIMARIA!!! Pe cine incalzeste faptul ca acel nebun a fost amendat de patru ori? A platit vre-una? Dementul acela a construit ilegal o casa la marginea soselei si nu are nici un fel de venit oficial ca sa poata fi executat prin amenzi. El traieste ca pustnicii in munti. Nu da la nimeni socoteala.
Raspunde

Anonymus

Acum 7 ani

de ce nu merge priamaria sa ii ia animalele daca nu si le muta singur si sa le vanda sa acopere amenziile date pe care sigur nu le-au platit si sa ii puna in vedere ca la urmatoarea abatere de acest gen sa fie expulzat din oras sa terminam odata cu sarada asta...
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Executarea silita ar trebui sa fie cam asa: venituri, mobile / imobile, inchisoarea datornicilor unde muncesti pana iti acoperi datoriile, fara niciun fel de drept (avem nevoie de canale pentru irigatii, etc, etc ...). Puscariasii nu trebuie sa aiba drepturi, ci doar obligatii, si sa munceasca fortat. In acest mod, s-ar cuminti toti borfasii si hotii ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus