Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Ambasadorul Emil Hurezeanu a devenit Doctor HC al ULBS. ”Domnule sibian, bine ați revenit acasă!”

Ambasadorul Emil Hurezeanu a devenit Doctor HC al ULBS. ”Domnule sibian, bine ați revenit acasă!”

Ambasadorul României în RF Germania, Emil Hurezeanu, a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Evenimentul a reunit în aula Facultății de Medicină numeroase personalități publice ale orașului nostru, precum și invitați importanți de la București, precum Andrei Pleșu, care a ținut să asiste personal la ceremonie.

hurezeanu-honoris-causa-32

plesu, oprean streza

Alături de el, în sală s-au mai aflat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, prefectul Cristian Roman, consulul RF Germania la Sibiu, Judith Urban, deputatul Ovidiu Ganț, ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, Reinhart Guib, episcopul Bisericii Evanghelice din România, Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

hurezeanu-honoris-causa-17

”Evenimentul de astăzi este mai deosebit decât celelalte evenimente similare pentru că este încărcat de valoare sentimentală. Acordăm acest titlu unui prieten deosebit al Sibiului și al Universității ”Lucian Blaga”. Astăzi participăm cu toții la eveniment cu gândul de a-i mulțumi domnului Hurezeanu pentru ceea ce a făcut pentru universitatea noastră și pentru cetatea Sibiului. Comunitatea academică sibiană câștigă astăzi valoare, care trebuie utilizată în folosul societății”, a declarat rectorul ULBS, Ioan Bondrea.
Laudatio a fost în fața aulei pline până la refuz de Constantin Chiriac. ”Domnule sibian, Emil Hurezeanu, comunitatea academică a Sibiului vă spune: Bine ați revenit acasă!”, a declarat Constantin Chiriac, printre altele, el vorbind despre ”unul dintre cei mai importanți fii pe care cetatea i-a dăruit țării”.

chiriac hurezeanu-honoris-causa-10

”Doamnelor și domnilor, dragi prieteni, prieteni vechi, prieteni noi, această ceremonie vine între alegeri paradoxale în cea mai importantă țară a lumii, și declanșarea, mâine, 11 a 11-a, la ora 11, în spațiul post-latin al catolicismului, a sezonului carnavalului. Felul în care am fost îmbrăcați, felul în care ne purtăm unii față de alții, mă asigură că am nimerit în momentul potrivit. Conferirea unui titlu onorific de acest gen comportă riscuri minime. În orice caz, riscuri mult mai puține decât atunci când îți dai doctoratul. E mai simplu să-l primești pe cel onorific. Așa cum am avut cinstea ca o societate de înfrumusețare a orașului, pe care o cunoșteam după obeliscuri și statui încă de când eram elev și citeam în parcul de lângă unde se cânta muzică militară, în Sub Arini, Societatea de Înfrumusețare a Orașului Sibiu a avut ideea, destul de inspirată, să-mi ofere în 2014 titlul de ambasador al Sibiului, față de lumea întreagă, să zicem. Am mai făcut un pas și pornind de la Sibiu, de la acest titlu foarte important, am ajuns la titlul mai banal, că sunt unul dintre cei o sută și ceva de ambasadori ai României, într-o țară europeană, de care suntem legați prin conturul orașului, prin experiențele noastre, prin multe altele suntem legați atât de mult”, a spus Emil Hurezeanu, în cuvântul de mulțumire.
foto Silvana Armat

hurezeanu-honoris-causa-29

hurezeanu-honoris-causa-27 hurezeanu-honoris-causa-26 hurezeanu-honoris-causa-24 hurezeanu-honoris-causa-23 hurezeanu-honoris-causa-22 bondrea, chiriac hurezeanu-honoris-causa-20 bondrea, chiriac hurezeanu-honoris-causa-18 bondrea, chiriac hurezeanu-honoris-causa-16 plesu, streza hurezeanu-honoris-causa-15 cimpean, cristi roman, urban hurezeanu-honoris-causa-12 hurezeanu-honoris-causa-11 hurezeanu-honoris-causa-8 hurezeanu-honoris-causa-7 hurezeanu-honoris-causa-6 hurezeanu-honoris-causa-5 hurezeanu-honoris-causa-4 bondrea hurezeanu-honoris-causa-35 bondrea hurezeanu-honoris-causa-34 hurezeanu-honoris-causa-31

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

nicolae

Acum 5 ani

Mari personalitati. Prinre iei si inegalabilul Luchi Vulcu. Suntem irecuperabili.
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

Totul a fost se pare " ticluit " în " laboratoarele" lui Aurel Șerban ( Paloma), la Tocile, unde printre comesenii frecvent întâlniți se aflau actualul rector al ULBS și actualul ambasador în Germania, fost....fost....,fost...
Raspunde

maria

Acum 5 ani

Aveti ceva de contestat , nu mi se pare , am impresia ca este mai mult invidie . Invidia ataca sanatatea !
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, personaju' cela rotofei costumat in boier fanariot, l-am mai "vazut" in filmele cu Mărgelatu, nu-i asa?...
Raspunde

maria

Acum 5 ani

Am o deosebita cand incultura ataca cultura.
Raspunde

Volkischer Beobachter

Acum 5 ani

Herr Hurezeanu dar despre perioada petrecuta la microfonul Radio Europa Libera de ce nu vorbesti?...Ai uitat traiul bun furnizat de CIA cand criticai in mod inchizitorial partile bune ale regimului comunist(era de lucru pentru toti si tot poporul avea asigurata o locuinta si o profesie)! Esti un fariseu notoriu, iar ”jurnalistii” de la Turnul Sfatului iti scriu cu obedienta peroratiile.
Raspunde

sajsja

Acum 5 ani

da un securist inascut dublu agent CIA-KGB inascut sa distruga tot ceea ce e mai frumos in aceasta tara alaturi de tovarasii lui Iliescu si restul gastilor.
Raspunde

e-manuiela

Acum 5 ani

Cum dracu poate sa stea PLESU langa agramatul tecemist COSTICA DZEU - un sfertodoct comunistoid caruia pana si ULBS si PSD i-au dat un picior zdravan, definitiv, in cur?! Dar Hurezeanu langa prostul ala galactic, de-si zice BOUANDREA? Prostu de conduce cu "echipa" lu Dana P. Prostu de l-a pus jupan-sef la senat pe un neica-nimeni... care nu poate lega 2 vorbe. Apara Doamne si pazeste!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

Buna! Nenea, da' pe Belzebut nu l-ai vast'?....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus