Vineri,
03.12.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Destin

Destin

Aproape în fiecare dimineață îl văd. Într-un scaun de infirm, pendulează de la semaforul de pe strada Malului la intersecția cu Neculce. Zâmbetul amar de pe fața lui îmi produce o puternică emoție. Omul nu are picioare. Viața lui e închisă ca într-un țarc. Nu cere nimic niciodată. E bine făcut, chiar musculos de la brâu în sus, dar mă repet... acest zâmbet trădează o mare nenorocire apărută asupra lui odinioară. Fața lui, deloc urâtă e brăzdată de ridurile unei bătrâneți timpurii. Omul mă cunoaște. Întotdeauna când îl văd pe trotuar, deschid geamul şi îi dau ceva. Îmi zâmbește recunoscător, iar pentru mine zâmbetul lui mă face să îmi încep ziua fericit. Sunt tare tare impresionat. Tineri ca el se distrează, merg în cluburi... universul lui rămâne limitat în acel nenorocit de scaun.

Într-o dimineață mohorâtă îl zăresc din nou la semafor. Mă pregătesc să-i dau ceva, când deodată în fața mea un bărbat cu un BMW îi aruncă ostentativ 50 de lei strigându-i: ”I-ai aurolacule!” Am simțit că cerul se prăbuşeşte pe mine. Mă pregăteam să-i dau o lecție bestiei din fața mea , când.. .băiatul ridică banii de jos şi îi spune: ”Cred că tu ai mai multă nevoie de ei, ca să îți cumperi un cod al bunelor maniere”.

Nu știu dacă nesimțitul a înțeles ceva, dar știu că ziua mi-a fost umbrită de acest incident nefericit.

Comentarii

7 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea taximeTRISTU, dac-ai știi cat de mult ma bucur ca n-ai "murat"!...Ai "supraviețuit" operațiunii Marea Asfaltare? Sa știi ca mie mi s-au "cicatrizat" rănile de la kuur...
Raspunde

anda

Acum 5 ani

Nu vreau sa fiu rautacioasa dar domnul face parte din grup, anul asta de 8 martie era in fata unui club cunoscut, peate drum era o duba neagra cu un sofer bine imbracat si langa el un alt om al strazii, mi-a atras atentia duba respectiva. Asa ca seful era in duba si monitoriza castigul...un fel de Filantropica live. Sfatul meu, nu mai dati!
Raspunde

vasile

Acum 5 ani

Ai dreptate Anda, omul respectiv chiar face parte dintr-un grup, numai, că spre deosebire de alții, el nu are de ales.
Raspunde

Robocop

Acum 5 ani

Ole, cu "ma repet" ala mi-ai umbrit si tu ziua. Si daca nu stii, omul ala este scos la produs si tu si alti gugustiuci ca tine contribuiti la cei 500 sau 600 de lei pe zi pe care ii produce. Pentru stapanii lui.
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 5 ani

OLE BALTES ESTI GENIAL! MA BUCUR CA EXISTI!
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Ioooi "nenea" Ruuncu! Ce ma bucur ca "mai" exiști...Trăiască România Dodoloață! No' acu' las' sa vie alegerile...
Raspunde

Dan

Acum 5 ani

Ia-i
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus