Miercuri,
12.05.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

Noul șef al IPJ a făcut facultatea la Sibiu. După 16 ani de la terminarea liceului

Noul șef al IPJ a făcut facultatea la Sibiu. După 16 ani de la terminarea liceului

Datele din CV-ul comisarului-șef Costel Giurcă, cel care a preluat conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, au fost publicate pe pagina oficială a instituției. Noul șef al instituției are o legătură cu Sibiul: a terminat Facultatea de Drept “Simion Bărnuțiu”, în anul 1999.

Costel Giurcă și-a luat licența în științe juridice după nu mai puțin de 16 ani de la absolvirea liceului. A terminat cursurile Colegiului Național ”Unirea” Turnu Măgurele în anul 1982. După alți 13 ani de la obținerea diplomei de licență a terminat și masteratul. În 2012 a devenit Master în securitate comunitară și terorism, la Universitatea Bioterra București.

Noul șef al IPJ Sibiu are 52 de ani, iar în 1987 s-a angajat ca polițist de poliție rutieră în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei. Și-a dorit să avanseze, dar nu avea studiile necesare, motiv pentru care s-a înscris la facultate. În anul în care și-a obținut licența la Sibiu, în 1999, a devenit ofițer specialist de cercetare penală la Secția 17 Poliție, la Poliția Sectorului 5 București. În 2005 a ajuns la Direcția Control Intern a Inspectoratului General al Poliției Române.

Timp de o jumătate de an, în 2012, a lucrat și în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. A fost consilier Ministru Secretar de Stat - șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică, în mandatele social-democratului Mircea Dușa și liberalului Radu Stroe.

Din 2013 până în urmă cu câteva zile a fost șeful celui mai antipatizat serviciu, de către polițiști – „Verificări interne”, respectiv ”Cercetări Prealabile, Disciplinare și Administrative”, Direcția Control Intern din IGPR. A fost numit, cu data de 7 noiembrie, împuternicit inspector șef al Inspectorului de Poliție al Poliție al Județului Sibiu.

Comentarii

14 comentarii

Bună dimineața

Acum 4 ani

Sa trăiască PSD ul. Urmează la ISU și la Jandarmi. Tot înainte partidul comunist roman.
Raspunde

cetatean

Acum 4 ani

Cam cinic titlul articolului, nu ?
Raspunde

Mie sila

Acum 4 ani

Deloc.Pe vremea aceea eram student. In sesiune, spre seara se umplea de militari si politisti care ne rugau sa le dam cursurile si mai ales conspectele. Duduiau xeroxurile din jur. Nimeni nu stia csti erau si cum intrau. Doar Szantai. Mai sunt destule personje in functii in Sibiu care su facut atunci "dreptul" . Dar sigur n-au nici o treaba cu stiintele jutidice.
Raspunde

kosty

Acum 4 ani

Sa vina Militia !
Raspunde

Un Oarecare

Acum 4 ani

Avem un exemplu si mai infam la Centrul Chinologic si anume Viorel Salvador Caragea.Acesta a facut facultatea la zi in Petrosani in timp ce lucra la IPJ Tg-Jiu si fara sa isi ia o zi de concediu dupa cum arata si condica de prezenta.Dupa terminatea facultatii si-a luat doctoratul fara sa intre macar o zi in vreun laborator de cercetare sau sa fi inovat ceva.Se poate vedea batjocura tezei de doctorat aici : http://www.gorjnews.ro/investigatii/caragea-si-a-luat-doctoratul-in-prostie-cu-10.html unde un ziarist din judetul Gorj detaliaza concret gradul de batjocura si incompetenta al acestui "politist al lui Ponta" Pentru a recompensa pe cei ce l-au ajutat sa obtita titlul de doctor sa folosit de orice prilej, un exemplu fiind si moartea Veronicai Bulai , mama surorilor Gabor. Acesta a chemat la expertiza conditiilor in care Veronica Bunai si-a pierdut viata tocmai pe coordonatorul tezei sale de doctorat , Victor Arad de la Universitatea Petrosani.Am detaliat aceste lucruri sa vedeti da se poate si mai rau.
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

poate vedem si noi politia ca patruleaza prin oras si restabileste circulatia normala pe strazi cu amendarea celor care parcheaza aiurea si a celor care nu respecta restul participantiilor la trafic (mai ales taximetristii) ca in Sibiu nu mai este circulatie este jungla care cum este mai cu tupeu si muschi...
Raspunde

Pop

Acum 4 ani

Aoleu , e clar ... stim cu totii cum se luau diplomele pe vremea aceea . Daca a facut la zi si in acelasi timp locuia si muncea in Bucuresti , e clar !
Raspunde

Colegu

Acum 4 ani

Caragea mai nou paraseste consemnul si se ocupa de campania electorala a prietenilor din Tg Jiu , de aia o sa fie si anchetat in comisia de disciplina si dat afara din Politie. Ce sa faca si el metehnele vechi nu dispar niciodata...
Raspunde

...

Acum 4 ani

pai si "inteleptul" ariton a absolvit Universitatea din Timisoara,Facultatea de Stiinte Economice -Ecominist, promotia 1984 (http://www.machiavelli.ro/documents/83_Ariton_Ion.doc) la 28 de ani. inseamna ca el a intrat la facultate cand colegii lui de liceu terminau facultatea. si boul asta a ajuns prefect, senator, etc. acum isi cauta iar un serviciu care sa-i asigure imunitatea. tot astept sa-si faca treaba justitia si sa-l trimta la poarta alba pe nenorocitul asta. comunist, psd-ist, pdl-izat, pnl-izat, alde-izat. isi schimba culoarea ca semaforul, doar sa nu intre in puscarie. totusi, cred ca Dumnezeu nu doarme.
Raspunde

...

Acum 4 ani

si in ce priveste lucrarea de dizertatie la Masterul in Managementul administratiei publice in procesul integrarii europene,Universitatea "Lucian Blaga",Sibiu:2005-2006, a lui ariton, ar trebui verificata pentru ca sunt 100% sigur ca e plagiata. de fapt, nu el a plagiat ci cei care i-au redactat-o.
Raspunde

@lumanare

Acum 4 ani

Macar a facut-o la mare fix.
Raspunde

Macrea

Acum 4 ani

Si individul asta a facut facultatea dupa ani buni de la terminarea liceului...cine naiba il crede? In politie si armata sunt multi ipocriti ca acest sudist...
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

D-l Giurca un om al vechiului sistem comunist, susținut de chestorul dottore Sandu Dorel Tudor, actualul sel al Corpului de control al MAI, tot un fost subofițer de militie, respectiv de comisarul șef de poliție Popescu Constantin Ion, actualul sef al Direcției Control Intern al IGPR, tot un fost subofițer de militie, care a picat testul psihologic când a participat de unul singur pt ocuparea funcției de dir adj la aceeași direcție. De ce nu se pensionează acest domn??
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

Mesaj important adresat doamnei ministru al MAI: eliminați impostorii din structura de control a ministerului, verificați toate persoanele din mai, cu titlurile științifice de doctori, vezi, cst. Sandu Dorel Tudor, respectiv legalitatea desfășurării concursului de director adjunct la Direcția Control Intern, din cadrul IGPR, în toamna anului 2015, funcție ocupata de comisar șef Popescu C. Ion, de unul singur, având testul psihologic picat, iar subiectele știute anterior, cu sprijinul cst. de politie Vasile Viorel, adjunct inspector general în acea perioadă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus